Twang Zombie Публикувано Юни 12, 2010 Share Публикувано Юни 12, 2010 Интересуваме какво правят двамата китаристи тук: http://www.youtube.com/watch?v=xIRQfzUjDBE Имат някакви метални джаджи на пръстите си и не виждам да свирят акорди. Какви са тези неща? Те ли правят изкривения шантав звук? Как се нарича това свирене? Не успях да намеря информация в коментарите под видеото, а в Google не знам какво да търся. Това е групата 16 Horsepower, която не съществува вече, но е сред пионерите в популярния напоследък стил "Американа", известен сред народа като "готик кънтри" (това название не ме кефи, но създава някаква представа). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 Bottleneck. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Twang Zombie Отговорено Юни 12, 2010 Автор Share Отговорено Юни 12, 2010 Благодаря! Чувал съм за тази техника, но никога не съм се интересувал. Модератора може да изтрие темата, ако желае. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Юни 17, 2010 Share Отговорено Юни 17, 2010 Това е много ефектен начин на свирене.ZZ Top го използват често.Мисля че от там идва вече и Pedal steel guitar -http://www.ehow.com/video_2372719_overview-playing-pedal-steel-guitar.html което вече си е отделен инструмент доста сложен по конструкция.Навремето през 80 те години когато в България не се знаеше много в Стара загора имаше човек който си беше направил и свиреше на такъв в Верея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Юни 17, 2010 Share Отговорено Юни 17, 2010 Един майстор в жанра - Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Юни 17, 2010 Share Отговорено Юни 17, 2010 не знам защо като видя каубой и ме напушва смях. още повече когато видя някой да се прави на каубой и да изпитва гордост от това а иначе песничките са много здрави няма спор Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IsoMorPhiC Отговорено Юни 17, 2010 Share Отговорено Юни 17, 2010 ^^ Тоя не е ли на Edgar Winter брат му? Много яко свири! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Юни 17, 2010 Share Отговорено Юни 17, 2010 ^точно той е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Twang Zombie Отговорено Юни 18, 2010 Автор Share Отговорено Юни 18, 2010 Те не се правят на каубои, а се обличат по южняшки. Този Johnny Winter наистина е як, ще взема да си потърся негови неща. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Юни 18, 2010 Share Отговорено Юни 18, 2010 Чувал съм ,че в Тексас и банковите служители са с коМбойски шапки -традиция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dean_dime Отговорено Юни 18, 2010 Share Отговорено Юни 18, 2010 (Редактирано) ^ Към официаното облекло в Тексас освен шапките влизат и каубойските брожки (едно метално, такова елипсовидно, дето се стяга на врата с въженце вместо вратовръзка). П.П. Сори за Редактирано Юни 18, 2010 от dean_dime Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Twang Zombie Отговорено Юни 19, 2010 Автор Share Отговорено Юни 19, 2010 Днес си поиграх с опит за слайд като ползвах стъклена чаша и някаква метална джунджурия. Като пресуша следващата бутилка вино ще видя дали нещо не може да се направи от гърлото й Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Юни 21, 2010 Share Отговорено Юни 21, 2010 Мерси за линка на 16 Horsepower,много интересна група! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Twang Zombie Отговорено Юни 21, 2010 Автор Share Отговорено Юни 21, 2010 (Редактирано) Готини са, особено първия албум Sackcloth 'n' Ashes, защото е по-рокаджийски. След разпадането хората от групата създават две други групи - Lilium и Woven Hand, но и двете не са мой тип (поне тая седмица). Има интересна компилация с различни банди, които изпълняват подобно "алтернативно кънтри". Казва се Rodentia : The Best of Dark Roots Music. Може да ти допадне албума Satan is Watching на Those Poor Bastards или Broken Hymns, Limbs And Skin на O`Death. Редактирано Юни 21, 2010 от Twang Zombie Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Юни 24, 2010 Share Отговорено Юни 24, 2010 По скоро тази група много ме грабна: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts