balombi Публикувано Юни 12, 2010 Share Публикувано Юни 12, 2010 Здравейте! Имам една Кремона, най- несполучливото копие на Стратокастер . Китарата има три адаптера , който работят едновременно(не мога да я свържа по друг начин).Напоследък започвам да забалязвам един проблем - всички струни си свирят нормално , само 5та(ла) е по - заглъхнала от тях . Но не говоря за едвам доловимо заглъхване , аз за фрапиращо - по някога дори едвам се чува. Не знам дали това е от адаптерите , от струната или от усилвателя (fender frontmen 15). Моля ви дайде предположение или съвет ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 На всички позиции ли заглъхва 5-та струна? На първо време смени струните. Провери бриджа и нъта за подбиви, изтърквания. На второ място оправи схемата на свързване, щото 3 адаптера в паралел не е работа. Усилвателят е невинен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Юни 12, 2010 Автор Share Отговорено Юни 12, 2010 Да, на всички позиции има заглъхваяне . Брънджа и нъта са си съвсем на ред . Струните са малко стари , но не мисля ,че е от тях . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 Размени местата на 4-та и 5-та струна и ще разбереш кой е виновен. Оправи схемата - сериозно е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Юни 12, 2010 Автор Share Отговорено Юни 12, 2010 (Редактирано) Смених мястото на струните и се оказа , че адаптерите са виновни .Схемата не мога да сменя , в 8ми клас не ми стигат познанията за това , освен ако не е някоя елементарна схема с един потенциометър . В скоро време ще ходя на концерт в София и мисля да направя един тур по музикалните магазини , мисля да си взема нови адаптери . Но съм пълен невежа в тази област и не знам какво трябва да взема . Не съм металист , търся си нещо с по ''мазен'' тон. Моля ви , препоръчайте нещо ! Редактирано Юни 12, 2010 от balombi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 Досещам се какво има в древните адаптери на твоята китара. Това са 4 квадратни магнитчета, наредени едно до друго и около тях бандажирана в лента намотка. Случва се между два магнита да има повече дистанция или някой да е обърнат неправилно. Тъй като, както казваш, адаптерите са свързани в паралел вероятно поне един е читав. Затова те карам да ги разделиш, да ги чуеш един по един и да намериш кой или кои са виновните. За мазен тон - хъмбъкер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Юни 13, 2010 Автор Share Отговорено Юни 13, 2010 Здравейте! Адаптерите на китарата ми , по-скоро , са една голяма намотка , а магнитите се залепват допълнително отдолу . Аз съм загубил един магнит и в момента на един адаптер има само два вместо три . Ще се купуват нови адаптери , хамбъкери , какво ми препоръчвате за максимално ниска цена . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 13, 2010 Share Отговорено Юни 13, 2010 За да сложиш хъмбъкер трябва да изкопаеш в тялото на китарата съответната дупка, което в любителски условия хич не е лесно. Ако тръгнем отдолу нагоре по цените хъмбъкерите са: -секънд хенд "Милин камък" или "Кремона" -някой, свален от нисък клас китара поради ъпгрейд И двата вида се срещат често в обяви Продава. -нисък масов клас по магазините, включително и маркови -висок клас маркови, включително активни. Изборът в магазините е ограничен, често цената по сайтовете е по-добра. Понякога се пускат и тук в обяви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
balombi Отговорено Юни 13, 2010 Автор Share Отговорено Юни 13, 2010 Четох малко и разбрах , че хъмбъкера е нещо такова-http://www.seymourduncan.com/images/products/electric/humbuckers/SH-8.jpg Както ти каза , трябва да се издалбае дупка , което може да е доста трудно при мен , защото съм просто хобист . Има ли такива адаптери , който да са единенични и да вадят хубав мек тон Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Юни 13, 2010 Share Отговорено Юни 13, 2010 Според мен, като човек, който споделя твоята участ и кара още с кремонката мисля да вземеш да прибегнеш до помоща на някой познат или от форума, който да ти нареди здравите адаптери на бридж позиция и в средата, а този в нек позицията нека да е повредения. Ще си караш с тези двата здравите и събирай пари за хубава китарка. Така е според мен, все пак ти си знаеш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 13, 2010 Share Отговорено Юни 13, 2010 Аз бих сложил двата здрави на бридж и нек позиция, а повреденият да присъства само фиктивно, без да е свързан. На бриджа тона е по-остър, с повече високи хармоници и по-ниско ниво на сигнала (output, както му казват някои на професионален жаргон). На нека има повече ниски, по-малко хармоници и сигналът е относително по-силен. С някакъв прост ключ, включително ЦК ключе можеш да ги превключваш. После можеш да си поиграеш да потърсиш някакви магнити, с които ще постигнеш най-разнообразни резултати. Пусни все пак една снимка на дъската да видим за какво става дума. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Юни 13, 2010 Share Отговорено Юни 13, 2010 Плясни някакъв евтин (10-15 лв максимум втора ръка) сингъл на бридж позиция, и му вържи жиците директно към изхода, без потенциометри, цъкалки, и глупости. Останалите чаркове ги завиваш в страница от вестник и ги засилваш към кофата. Ако много те влече, и не си върл метъл, можеш да си оставиш един волюм пот. Това, че ще има дупки по дъската, да не те притеснява. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tonypetroff Отговорено Юли 14, 2010 Share Отговорено Юли 14, 2010 (Редактирано) 100 процента е от струната мой. Даже 200%. Единия адаптер,ако е развален то другите два работят,нали? И с един адаптер не трябва да ти глъхне струната.Така,че сменяй целия комплект струни най-добре. Редактирано Юли 14, 2010 от tonypetroff Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
K I T A R A Отговорено Септември 21, 2010 Share Отговорено Септември 21, 2010 (Редактирано) Не е необходима подмяна на адаптерите ! Може да се замести липсващият магнит с такъв от врата на шкаф примерно - има ги в мебелните магазини . Средният адаптер противофазно и звука ще е мек и без никакъв брум . При интерес ще обясня по-подробно . Редактирано Септември 21, 2010 от K I T A R A Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts