Liquid Публикувано Юни 9, 2010 Публикувано Юни 9, 2010 Интересуват ме възможните варианти за свирене през два ампа едновременно. Ще правя записи скоро, и мисля да правя по два трака наведнъж, тъй като разполагаме със студийното пространство (разл. стаи и т.н.). Първата ми идея беше с Босс Лайн Сплитер, но той струва Пари, а аз се опитвам да мина Тънко. Пасивен разклонител нещо не ме блазни като идея. Дайте ми малко акъл Цитирай
metalhammer Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 Първия въпрос е какви са амповете ? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 (Редактирано) ...Пасивен разклонител нещо не ме блазни като идея. ... И защо, ако смея да попитам? Това е стандартна практика при оригиналните усилватели. Разбира се, тук е много уместен въпросът на Дими, защото може усилвателите да имат особености, които да попречат за получаване на правилен резултат... ПП. И ако не е тайна, усилвателите в две различни акустично разделени помещения ли ще бъдат? Защото има най-различни възможности, които от своя страна предполагат и различен подход при записа, и ... при свързването на усилвателите. Редактирано Юни 9, 2010 от Parni_Valjak Цитирай
antonium Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 Аз ползвам пасивен сплитер направен от НикиФена. Също ползвам пасивен ABY сплитер пак от НикиФена. Нямам никакви проблеми с тях! Също ползвам и , но с него не може двата ампа да са едновременно. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 Боцкаш един стерео камион (дилей/хорус/етц.) в позиция офф след китарата и преди АМР-овете и това е. Само да не е Бери или нещо друго сговняващо ситуацията... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 ... аз се опитвам да мина Тънко. ... Това изключва повечето от предложенията до сега. Само, че от една страна тънко, от друга да не е пасивно... Кой ще познае какво е по средата? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 Защо да влиза в условията? Все ще се намери подобен ефект от някой френд за няколко дни. Докато сплитерите са доооста по-екзотични. ИМХО... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 Е, ако е само за записите, може и назаем. Мислех, че иска да реши принципно въпроса и търси елегантно решение. Все пак Liquid е известен със DIY изпълненията си ... Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 Според мен 2 DI бокса биха свършили идеална работа.А ако е само за записите - на заем Цитирай
Свилен Бас Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 Само, че от една страна тънко, от друга да не е пасивно... Кой ще познае какво е по средата? Ахахах - от изхода на единия във входа на другия Цитирай
Liquid Отговорено Юни 10, 2010 Автор Отговорено Юни 10, 2010 Е, ако е само за записите, може и назаем. Мислех, че иска да реши принципно въпроса и търси елегантно решение. Все пак Liquid е известен със DIY изпълненията си ... ??? DIY? Пък и известен? Хахаха, май ме бъркаш с някого По принцип става дума само за записи. Амповете са - единия е Garland, другия - Marshall DSL. Приятел с такава играчка нямам. Имах притеснения, че с пасивен сплитер може от единия амп да влиза нещо в другия, но май, въпреки всичко, така ще реша проблема. От друга страна самия сплитер ще е DIY, да има купон Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 (Редактирано) хаха ха, ама хората ги правят без никакви сплитери... нали не трябва да обяснявам, че и за два усилвателя става... само да са качествени и да имат по два жака на вход..., Ако нямат, само един Y кабел е достатъчен. Редактирано Юни 10, 2010 от Parni_Valjak Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 Малеее, вече подобните никове са един връз друг... Чак сега обърнах внимание - liquid_death Liquid Грешката е моя, имах предвид liquid_death, той е известния майстор ! Sorry . Цитирай
Gregg Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 (Редактирано) Кой ще познае какво е по средата? По средата може би е един елементарен транзисторен буфер с два изхода. Върши работа и в други ситуации. Редактирано Юни 10, 2010 от Gregg Цитирай
Recommended Posts