field3r Публикувано Юни 8, 2010 Публикувано Юни 8, 2010 Абе поразтърсих се тук-там, но нищо не намерих. Та положението е такова - днес ми пристигна камиончето Boss DS-2. Всичко е точно, но ми се струва, че струните на китарата ми са тънки (к'во ми се струва баш тънки и меки са си (9-тки са)). Ясно е, че ще се купуват нови, но темата не е за това. Искам да помоля някой ако може да постне горе-долу с каква дебелина струни каква музика може да се свири, въпреки че, според мен, всичко опира до това как му е удобно на човек. Ако знаете по-известните китаристи от групи като Scorpions, AC/DC, Nickelback и прочие с какви са, би било добре да споделите. Просто ми стана интересно, а като се поразрових из интернет не намерих нищо. Благодаря предварително.
Alex.Drums.World Отговорено Юни 8, 2010 Отговорено Юни 8, 2010 Angus Young(AC/DC): Ernie Ball Slinky RPS, размер .09 – .42 или .010 –.46.
EAmechaniX Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 Нямам идея къде си търсил (най вероятно е било зад шкафчето или под леглото), но само като преписах думичката ''струни'' (заглавието на темата ти), ето какво излезе: ...цък... И точно там има една много сериозна темичка със заглавие ''Кой какви струни предпочита'' Има и още една ( пълна с препратки ), която е добре да погледнеш преди да пишеш. ''Информационна тема за раздел Китара!''
synchu Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 ^точно. "Кой какви струни предпочита": http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%F2%F0%F3%ED%E8
Recommended Posts