Icarus Отговорено Юни 8, 2010 Share Отговорено Юни 8, 2010 (Редактирано) Бе дебели лопати са си така или иначе, но не мисля, че е там проблемът. Хватката с това да ползваш всичките пет пръста на лявата ръка си е пинизчийска, и иска много упражнения, докато започне да замязва горе-долу. Ако искаш да овладееш такава постановка, и съответно се кефиш на съответните китаристи, гледай видеота от концерти на Пърпъл (с Блекмор) и Хендрикс, както и уроци и клипчета за техни песни. Например този: http://www.youtube.com/watch?v=7AfRSfSnOis&fmt=18. Въобще много китаристи от старата школа ползват тези похвати, което си е директно наследство от дъртите блусари, които свирят кой както хване и както му е удобно. Важно е все пак да не усещаш напрежение в ръцете си (целите), защото това може да доведе до сериозни проблеми нататък. Като имаш това много сериозно наум, всичко останало е въпрос на експерименти, гледане, слушане, и крадене на похвати от големите (или пък от познатите ти по-опитни китаристи). Айде пак едит Не толкоз по темата, но пък е свързано с постановката на лявата ръка. Става дума за някои аспекти на фразирането (изразяването чрез китарата) тук в една дърта моя тема с линкове из ютюб за туй-онуй, на който му е интересно, да метне едно око: Вибрато уроци из нета П.С. Кеф, че изникна тема, в която можем да си полафим за свирене, а не за евтини китари, процесори, и прочее глупости за чесане на езици. Дано се включат и хора, които са напред с материала. Виждам ви! Редактирано Юни 8, 2010 от Icarus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svanio Отговорено Юни 10, 2010 Share Отговорено Юни 10, 2010 Мдам.. той на Джими палецът на лявата ръка не мяза на пръст Наистина доста от дъртите блусари използват този повхат, но най-вероятно защото им е удобно. Аз се мъчих, мъчих и не ми е удобно, а и не ми е толкова наложително да използвам тази техника. Според мен е въпрос до свикване, независимо с дебел или тънък гриф ако е китарата, акустична или електриче Упражнения, пот, умора и пак упражнения, иначе няма как да стане, но наистина е важно да не се заучават "грешни" постановки т.е такива, които да напрягат ръката, защото след време.... Примерно Andy Summers (The Police) разказваше, че постановките, които ползвал били доста по-различни от тези на колегите му и това затруднявало хората, които искали да изкарат звученето на The Police. представяте ли си.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Юни 10, 2010 Share Отговорено Юни 10, 2010 Аз забелязвам, че когато свиря прав, тоест китарата ми е ниско разположена, отвътре ми идва да използвам палецът за хващане на дебелите струни, докато, ако съм седнал и китарата ми е високо (като постановка за класическа китара) е направо невъзможно да си извия така ръката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vasil Pavlov Отговорено Юни 11, 2010 Share Отговорено Юни 11, 2010 A по принцип повечето китаристи си я нагласят така, че като са прави и седнали, да няма промяна във височината на инструмента, за да не се налага да си променят постановката. Примерно аз мойта китара я държа бая високо и изобщо не ми дреме как изглеждам отстрани. Да оставмм ниското свирене на Слаш и Зак Уайлд... по - високо е доста по - удобно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Юни 11, 2010 Автор Share Отговорено Юни 11, 2010 (Редактирано) Гледам мача, ама мира не ми дава. Много трудна тая хватка с палеца. Мелодията ще ми пръсне главата, а пък пръстите ми нищо не могат да изкарат, или почти нищо. В крайна сметка изглежда много лесно, но не ми се отдава. Все пак, как бихте оценили степента на трудност на изпълнението? Аз го виждам, че проблема ми идва от хватката с палеца. Вярвам не е поради липса на арсенал от ефекти? Единствено ползвам овърдрайва на комбото си и толкова? Редактирано Юни 11, 2010 от maxim09 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Юни 12, 2010 Share Отговорено Юни 12, 2010 Упражняване като идиот, докато стане. Това е положението в живота. За трудността - при всеки е различно. На мен нищо не ми е лесно, щото все нещо не ме кефи, но като цяло се оправям горе-доле. Но пък и пръстите ми не са от най-късите, да кажем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Юни 13, 2010 Автор Share Отговорено Юни 13, 2010 Е взе да се получава малко, по малко, обаче с ето тази хватка, която намерих в YouTube http://www.youtube.com/watch?v=P-Xtb_GTs_o. Види се блусарските хватки, не са ми по-силите, поне за момента. Icarus, не знам явно си доста критичен спрямо себе си, щото музиката която правите на мен много ми харесва, даже по едно време си я пусках седмици наред и се кефех много. Просто и в стилово отношение ми допада много. Сега пък съм се заслушал по Зи зи топ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Юни 13, 2010 Share Отговорено Юни 13, 2010 Благодаря за хубавите думи все пак За Тъш - бе може и тъй да се изсвири, но ми се струва доста по-трудно от оригиналния начин, докато като си хванеш грифа като лопата, можеш да си смъкнеш китарата до коленете и да си могъщ айляк цялата песен, както го прави Били Гибънс: http://www.youtube.com/watch?v=I_M6NkfNFsA Рокендрол да има! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts