screamo_girl Публикувано Юни 6, 2010 Share Публикувано Юни 6, 2010 По заглавието е повече от ясно,че ще питам за поправка.Става въпрос за ел.китара Кремона,Казанлъшка.Китарата е на 25 години и нищо не й работи.Трябва да е с 6 струни,но за момента е само с четири.Та,въпросът ми е:колко горе-долу ще ми струва цялостната поправка? Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Necrophagist Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Сложи снимков материал и кажи от къде си,за да може колегите да те насочат някакси. Дано дървенията да е добре,другото е операция с поялник Виждам,че си нова тук,затова прочети малко и правилата за да няма Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Зависи какво точно и има, до каква степен искаш да е ремонта (дали просто да звукне, дали ще се сменят адаптерите(задължително) естетически в какво състояние е и до какво искаш да я доведеш) зависи кой ще я прави, и е добре да пишеш от кой град си, за да те насочат колегите. И не на последно място има раздел "изработка и ремонт" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
screamo_girl Отговорено Юни 6, 2010 Автор Share Отговорено Юни 6, 2010 (Редактирано) Ето снимки: От София съм Да..видях за раздела за ремонт,но късно. Надявам се да не е фатално. А,на китарата абсолютно НИЩО не й работи. Редактирано Юни 6, 2010 от screamo_girl Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ManowarrioR Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Така . Наскоро си реставрирах старата кремона , която е по различна , но на главата и има същото лого . Ето ти моите стъпки , а сама си прецени дали те устройват . Сваляш всичко от китарата (гриф , адаптери ... абе всичко ) . Вземаш метър и 50 шкурка номер 80 и почваш да стрържеш докато не остане по дърво . За по бързо даваш на майстор грифа да ти пренабие нови прагове докато се занимаваш с останалото . После вземаш грунд , боя , лак и ако нямаш полираща машина и полир паста . Нанасяш грунда , като е готов слагаш боя ( цвят по твой избор) , може и няколко слоя , като се уверяваш че всеки един е изсъхнал добре . После лакираш и като лакът е изсъхнал - полираш . После купуваш адаптери , потенциометри и т.н. , ключове за струните . Монтираш електрониката , а като е готов грифа слагаш го и него , слагаш ключовете , после струните и - ААААА имаш реставрирана китара Естествено по лесно е да отидеш до магазина и да си купиш един Стаг за 200 лева например , ако си начинаещ . Аз се занимавах с моята китара 3 седмици , поради финансовите затруднения , които имах тогава . Радвам се ако съм ти помогнал . Успех . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Хващаш китарата, носиш я в Българска Кремона - Казанлък и там ти я правят като нова. Ще ти предложат опции от рефрет (смяна на прагчетата) през полиране до сваляне на боята и ново боядисване + полиране. По електриката едва ли има много работа - някой потенциометър евентуално. Имам подобна кремонска китара, но поръчкова. За нейно съжаление не свиря с нея, но бих постъпил точно така ако ми трябва. Да добавя: Ключовете са ужасТни. За 20-30 лева е добре да се сложат нови. Онова желязното копче за адаптерите е добре да се смени с трипозиционен 3-ON ключ. Като стигнеш до него пиши да ти кажа как се прави за 4 лева. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 ^живо се интересувам как се прави ключето, само че ми трябва с 5 позиции. дали ще се получи? имам една кремона, която реставрирам, но забих на този суич, защото е скапан и ми се искаще да го сменя с нещо по-нормално. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Не, имам рецепта за трипозиционен като за Гибсън с хъмбъкери. Прави се от ЦК ключе със средно положение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdg_design Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Не, имам рецепта за трипозиционен като за Гибсън с хъмбъкери. Прави се от ЦК ключе със средно положение. Добре де , дай тази рецепта за ЦК ключето.Точно днес приключих с една такава китара.Вярно, че ключето е грубо, но пък предлага възможности.За първи път ми попада такова връзване на ключа и го отчитам за много сполучливо.Ще я скицирам и ще я кача. Поздрави RDG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
screamo_girl Отговорено Юни 6, 2010 Автор Share Отговорено Юни 6, 2010 (Редактирано) Благодаря на всички за съветите,ще се захвана в най-скоро време с моята Кремонка. :)One more thing: горе-долу може ли да ми кажете колко ще ми струва това удоволствие,защото съм малко във финансова криза ии.. Благодаря предварително. Редактирано Юни 6, 2010 от screamo_girl Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ManowarrioR Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Аз работех с най доброто което можех да си позволя и ми излезе солено , повече от един Стаг . Затова казвам че ако не ти трябва хубава китара , по добре си вземи един Стаг . Все пак не казвам че Стаг не стават за нищо . Имам предвид хубава като за по напреднали Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rdg_design Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Благодаря на всички за съветите,ще се захвана в най-скоро време с моята Кремонка. :)One more thing: горе-долу може ли да ми кажете колко ще ми струва това удоволствие,защото съм малко във финансова криза ии.. Благодаря предварително. Това за кризата е ясно.Само за шкуренето отива към /използвах №120, 150 и 240/ около 1.5м от всяка, около 3.60лв, 18-20ч много прах и кихане,разглобяване и сглобяване и това е. Трудното е после в подготовката и детайлите. Успех с проекта! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
никс Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 (Редактирано) Аз съм хванал същия проект като теб,но с орфендер.Всичко беше за смяна като се започне от части(адапрети ключове потенциометри жак)и всичката боя по тялото и грифа.Общо взето ако имаш подходящите условия за работа и най-важното железни нерви,може и да запее нова песен тази казанлъшка принцеса. конкретно по въпроса ти ключове-15-30лв. струни 10-15лв. адаптери 30-150лв. потенциометри 3-10лв. ключ за бленди (незнам колко кинти е нов) минава гратис прагове 35лв китове,бой,лакове и какво ли не (при мен излезе 30лв) шкури,нови винчета,5-6лв. време за работа по проекта 1-6 седмици най евтино според моите груби сметки-130лв.таман по толкова вървят стагчетата тук в форума. но ако искаш тази китара да стане бижу както орфееца трябва много ама много желание,старание и 3 загубени месеца Успех!!! Редактирано Юни 6, 2010 от никс Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Не бих се ангажирал с прогнозна цена, но вероятно по-изгодно ще е да се купи нисък клас китара втора употреба. rdg_design, за ключето ще трябва да пускам отделна тема, защото ще трябва да се илюстрира със снимков материал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Юни 6, 2010 Share Отговорено Юни 6, 2010 Ако се правят нещата като хората и с качествени материали 130лв няма да стигнат(без да броим труда).Ако искаш да е евтино - купи втора ръка.Ако искаш да стане готино и къстъм - ще вложиш повечко и доста време. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts