Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. Аз съм момче на 13 години и свирЯ на ел. китара. Моята китара е Squier Bullet strat. СвирЯ някаде около 8-9 месеца и съм задобрял. Та от много време ми се иска да свирЯ на акустична китара. Много-много 3-4 мес. Китарата, която съм си харесал е Fender CD-60 CE - електро-акустична http://www.fender.com/products/search.php?partno=0960620221 . Питането ми е дали някой има такава и дали е доволен от нея, а и цената й не е толкова висока. Благодаря предварително.

Отговорено

Аз имам такава и съм доволен, обаче нямам много голяма база за сравнение...

Ако трябва да вмъкна забележка:

Грифа ми е малко тесен, но просто старата ми китара беше с доста широк и съм свикнал явно.

А голям плюс (и изненада) за мен беше вградения тунер.

Отговорено

според мен 2/3 (66%) от цената и е базирана на надписа на главата ... на подобна(или дори по- евтина) цена можеш да си намериш китара с по- добри характеристики, но от не толкова "известна" марка

избора си остава при теб.... => колкото повече китари "опиташ" толкова по- добър шанс имаш да намериш по- подходяща....

.... а защо ти е точно елАкустична, а не просто акустична ???

моя съвет, ако трябва да дам 330-50лв (ако не се лъжа и е такава цената) .. бих си взел "чисто" акустична и ъпгрейд Булет->Афинити (например)

Отговорено

Китарата не е лоша, но колегата е прав - можеш да вземеш същата като възможности на по-добра цена. Разгледай walden http://www.musicworld.bg/bg/c_385/f_1990000/Walden.html далеч не са лоши и не са от ламинат, а от дърво. Ел-акустична ти трябва ако ще я включваш в усилвател (да свириш с група например или да изнасяш концерт), което на този етап не си заслужава като оскъпяване. Вземи си акустична без електроника и си прави кефа вкъщи. Ако толкова ти е зор да я включиш в уредба има допълнителни адаптери за акустична китара на по 30-50 лева, които ще ти свършат работа.

Отговорено

Ако въобще не си свирил на акустична китара мисля, че ще е по-добре да пробваш и някоя с пластмасови струни за да видиш дали няма да ти е по-удобна от тези с метални струни.

Отговорено

Аз съм почнал от акустична, но тогава не ми беше толкова "кеф" :bravo: . Попринцип на мен ми трябва ел.акустична, защото свиря в една група, и вместо да нося електичката, да си взема тази китарка, а после ходим с един приятел в парка и искам да си свиря на акустична. За това е.

• 4 months later...
Отговорено (Редактирано)
Китарата не е лоша, но колегата е прав - можеш да вземеш същата като възможности на по-добра цена. Разгледай walden http://www.musicworld.bg/bg/c_385/f_1990000/Walden.html далеч не са лоши и не са от ламинат, а от дърво. Ел-акустична ти трябва ако ще я включваш в усилвател (да свириш с група например или да изнасяш концерт), което на този етап не си заслужава като оскъпяване. Вземи си акустична без електроника и си прави кефа вкъщи. Ако толкова ти е зор да я включиш в уредба има допълнителни адаптери за акустична китара на по 30-50 лева, които ще ти свършат работа.

Аз имам Walden и съм доволен от нея. И аз ти я препоръчвам. :cheers:

Редактирано от radooo
Отговорено

Тия walden мисе струват добри.Само от musicworld ли може да се купят,че там ми се виждат леко завишени цените/съдя по други продукти/?А и все пак китарата трябва да се пипне.