Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Не знам дали това е раздела за този въпрос но не намерих друг... След 10 дена свършва даскалото и ще хода на море на Кипър. Преди 1 ден си закупих съвсем обикновена акустична китара от 90 лв и един калъф за нея... Но миналата година един пич не го пуснаха с китарата си... Не знам дали има правила относно пътуването с китари но ... Искам да попитам дали има някакво ограничение или закон който не позволява да се пътува с китара в чужбина.. За инфо ще пътувам с Bulgarian air.

ПС: Извинявам се ако съм объркал раздела :thumbs_up:

Отговорено

Аз не съм пътувал с китара,но това ,което казваш ,че са спрели твой приятел ме изумява.Имаш право на допустимо количество багаж в килограми и за превозвача не би трябвало да има значение какво носиш,освен ако е нещо нелегално.Друг е въпроса че ако нямаш твърд калъф,и ако не я допуснат като личен багаж,китарата може да я намериш на трески като пристигнеш–виждал съм как подхвърлят багажа хамалите.Успех,все пак :punk_guitar:

Отговорено

Специално в Bulgaria Air съм виждал китара в мек калъф като ръчен багаж. Допълнителн аинформация можеш да получиш на телефоните, посочени в сайта на авиокомпанията, с която ще пътуваш.

Отговорено (Редактирано)

Най-добре се запознай с условията на авиокомпанията, свързани с личния багаж, както предложи L.K. Закони против китари няма, има условия за размер и тегло на багажа.

Редактирано от Icarus
Отговорено

:) Нищо лично, но:

Аз не мога да разбера защо хората се обръщат с такива въпроси към форума. Вие как се оправяте в тоя живот? Имам проблем, те колегите ще кажат..

Б*си.. звънни на Bulgaria Air и говори с тях, за времето, което ти е отнело д напишеш тази тема и времето, което ще ти трябва да я прочетеш, ще научиш всичко от компанията. Дори някой от нас да е пътувал до Кипър, това не означава, че можем да ти дадем актуална информация.

Твоят приятел може да са го задържали по редица причини - заяждане, сигнал от някого и пр. и пр.... Един приятел се върна с косачка за трева от Кипър.

ПП Надявам се да не последвва въпрос: А някой може ли да ми даде телефон и адрес на Bulgaria Air?

Успех, препоръчвам сърдечно твърд калъф за пренос до/от чужбина - в Бг сме все пак.

Отговорено

Точно защото сме в БГ все пак - може и с мек калъф да свърши работа, да не говорим че за тази китара твърдия калъф ще е по-скъп от самия инструмент. Аз проблеми с кофти отношение към багаж съм имал само извън БГ.

Отговорено

^ що годе е така. Разбира се ако човек помоли и поговори учтиво не вярвам да има проблем, но аз лично в такива случаи процедирам с къси парици, демек на някой който "отговаря" за багаж му давам 10 марки в джеба и той си знае, безотказен метод стига да имаш възможност. Така и без калъф ще му я пренесат добре :) Но всичко зависи от ситуацията. Иначе за клаъфа си прав колега, но какво да се прави.