Jump to content
Българският форум за музиканти

Esp Ltd Alexi-200


EvilMaster

Recommended Posts

http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_alexi_200_bk.htm

Рових из нета и попаднах на тази китара, четох доста добри отзиви за нея. Някой знае ли дали я има в магазин в България, където би могла да се пробва? Знам, че Динакорд внасят ESP/LTD, но на каталога на сайта им излиза само по-скъпият модел (Alexi-600), който ми е извън бюджета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Много добър избор приятел!ESP са много добра марка, и на добри пари също.Не съм ги пробал лично, но и аз чува много добри отзиви за звука им!!! И тва V Е ЯКО,гледай ако си го взимаш да има ламибар! :rockon::thumbdown: А за магазин и аз не знам ,мисля ,че няма в София. :)

Редактирано от stivvv
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля,че този модел е пълна бракма,естествено не съм го чувал как звучи и може да греша.

Но така като гледам характеристиките-1000 лв и тялото от липа,bolt on кострукция :slap:

Китарата на Алекси е нек тру и е елша,съмнявам се,че тази иначе скъпа "дъска" може да се равнява с истинския модел.

Предполагам търсиш китара за по-стегнат тон,тази едвали ще ти го даде,или поне инвестицията не си заслужава според мен.

Съветвам те да се огледаш за други модели/марки ако търсиш нещо "по-истинско".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам за вас но аз съм харесал мн този модел на ЕСП-ЛТД

 

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=6085

 

 

Нек тру яки адаптери махагон 42 мм ширина при нъта ... напрао не ми се вярва за тея пари :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Определено няма да е този модел - оставяме всичко друго на страна, цената и е прекалено висока...

Замислил съм се за Cort EVL Z-4, някой може ли да даде мнение за този модел? Пробвал съм го в Динакорд, но искам да чуя и по-компетентно мнение. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корта определено ще е по-доброто решение от колкото първара играчка,за която иска мнение.Аз лично никога не съм се докосвал до Корт,но цената и е доста приемлива и тялото е махагон.Има доста колеги из форума с тази марка и мисля,че са доволни.Според мен си струва парите :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Z4 е страшна за парите си, единствената причина да не я взема бе, че е за супер-здрава резачка или по-точно само за здрава резачка или доста "метални" чисти китари + че Z44 (моята) можеше да се дели на сингли. Ако ще свириш жичка и имаш 540 лв. - взимай и не му мисли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Yo The Real - и мен малко ме "притеснява" това, че е само за резачка. Не че няма да се използва основно за това, но все пак отвреме навреме бих искал да свиря нещо clean, а в Динакорд изобщо не ми звучеше добре на чисто. Друго нещо, което ме тревожи е по-късата мензура (типична за LP китари), понеже имам намерение да свиря в по-ниски строеве (Drop D, D Standart, C#, Drop C), за които трябват по-дебели струни, а доколкото разбрах това е проблем при къса мензура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или по-точно искаш да е*еш дявола във въздуха. Прочети "Информационна тема за раздел Китара!", аз тук адекватно мнение не прочетох...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър избор приятел!ESP са много добра марка, и на добри пари също.Не съм ги пробал лично, но и аз чува много добри отзиви за звука им!!! И тва V Е ЯКО,гледай ако си го взимаш да има ламибар! :greenangel::) А за магазин и аз не знам ,мисля ,че няма в София. :)

 

По мое мнение, ESP са действително много добра марка но в скъпите им модели. За пример Horizon или МII.

За цената на тази китарка която си харесал може да вземеш доста по-добра. Само дето тази е "Alexi", разбираш ли. И понеже носи името на някакъв си там и лепват 20% надценка върху надценката. Освен това според мен Роудсовете са много красиви, но изобщо не са удобни. Суперстратовете са истината. Всички изчанчени форми са буржоазна отживелица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Horizon или MII въобще не са "им най-скъпите модели", просто така се казва формата. Цената се определя от подмодела на всяка форма, в зависимост от качествата и екстрите.

 

А тая простотия за "буржоазната отживелица" просто ще ме скъса. Да е отживелица според теб ок, ама що пък буржоазна...един господ знае :) Що са те махнали от кафявата листа не мога да разбера :)

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@horsefucker

Относно това, че Jackson RR китарите не били удобни мога да ти кажа, че ми се е случвало да заспя с моята RR китара върху мене, когато съм си дрънкал в късните часове легнал на леглото. На сутринта се събудих и чак тогава осъзнах, че съм спал с китарата в мене... Та си направи сметка клоко са неудобни :greenball::greenangel:

А иначе LTD Horizon е много добра китара като изработка и с нея можеш и да си свириш не само здрава бичкия, дори с 200 лева да ти превишава бюджета, то поне си заслужава. Относно корта - щом питаше за LTD за 1000 лева, то тогава бих търсил нещо на Cort с цял гриф за тея пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Horizon или MII въобще не са "им най-скъпите модели", просто така се казва формата. Цената се определя от подмодела на всяка форма, в зависимост от качествата и екстрите.

 

А тая простотия за "буржоазната отживелица" просто ще ме скъса. Да е отживелица според теб ок, ама що пък буржоазна...един господ знае :lol: Що са те махнали от кафявата листа не мога да разбера :lol:

 

Първо казах, че е от скъпите модели. Не от най-скъпите. Освен това ги давам за пример, защото са 6 струнни китари със стандартен размер на грифа. Иначе гледам има и по 9000 - 10000$ разни модели на някакви пед*ли. Поне да беше прочел коментара като си такъв голям критик.

Незнам ако на теб 3500лв. са ти евтини - добре. Но при положение, че 90% от хората във форума са с китари до 1000лв. смятам, че 3500лв. си е скъпа цена.

Тва за кафявата листа неразбирам какво трябва точно да означава, но със сигурност е някоя "чудовищна хитрина". "Доста смешна".

За изчанчените форми на китарите ще кажа едно - само глупак избира китара по външния вид. А повечето BC Rich китари /давам за пример марката защото повечето им модели са супер изчначени/ със супер криви форми са слаби като звук и изпълнение. Само Stealth ми харесва и изобщо съм го пробвал, защото Чък от Death е свирил с такъв. Това е единствения модел на BC Rich, който ми харасва и като форма и като звук.

 

Тва за "буржоазната отживелица" беше шега, но явно ти нямаш особено чувство за хумор.

 

@Am-I-Evil:

Ще ти кажа, че съм свирил на щатски Роудс. Който е 10 пъти по-добра китара от твоята индийска пръчка. На мен лично изобщо не са ми удобни тези китари. Това, че ти си заспал с китарата не е никакъв фактор за моето мнение по въпроса. За мен е супер красива, но неудобна китара. Kelly-тата са друго нещо, но Soloist/Dinky са най-добрите модели на тази марка.

Освен това ESP LTD Horizon няма. Има ESP Horizon. И той струва около 3500лв.

Редактирано от horsefucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.