EvilMaster Публикувано Май 29, 2010 Публикувано Май 29, 2010 http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_alexi_200_bk.htm Рових из нета и попаднах на тази китара, четох доста добри отзиви за нея. Някой знае ли дали я има в магазин в България, където би могла да се пробва? Знам, че Динакорд внасят ESP/LTD, но на каталога на сайта им излиза само по-скъпият модел (Alexi-600), който ми е извън бюджета. Цитирай
deyan_93 Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 ето ти я китарата http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=5003 Цитирай
stivvv Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 (Редактирано) Много добър избор приятел!ESP са много добра марка, и на добри пари също.Не съм ги пробал лично, но и аз чува много добри отзиви за звука им!!! И тва V Е ЯКО,гледай ако си го взимаш да има ламибар! А за магазин и аз не знам ,мисля ,че няма в София. Редактирано Май 30, 2010 от stivvv Цитирай
Necrophagist Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 Аз мисля,че този модел е пълна бракма,естествено не съм го чувал как звучи и може да греша. Но така като гледам характеристиките-1000 лв и тялото от липа,bolt on кострукция Китарата на Алекси е нек тру и е елша,съмнявам се,че тази иначе скъпа "дъска" може да се равнява с истинския модел. Предполагам търсиш китара за по-стегнат тон,тази едвали ще ти го даде,или поне инвестицията не си заслужава според мен. Съветвам те да се огледаш за други модели/марки ако търсиш нещо "по-истинско". Цитирай
BWC Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 Незнам за вас но аз съм харесал мн този модел на ЕСП-ЛТД http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=6085 Нек тру яки адаптери махагон 42 мм ширина при нъта ... напрао не ми се вярва за тея пари :Д Цитирай
EvilMaster Отговорено Юни 9, 2010 Автор Отговорено Юни 9, 2010 Определено няма да е този модел - оставяме всичко друго на страна, цената и е прекалено висока... Замислил съм се за Cort EVL Z-4, някой може ли да даде мнение за този модел? Пробвал съм го в Динакорд, но искам да чуя и по-компетентно мнение. Цитирай
Necrophagist Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 Корта определено ще е по-доброто решение от колкото първара играчка,за която иска мнение.Аз лично никога не съм се докосвал до Корт,но цената и е доста приемлива и тялото е махагон.Има доста колеги из форума с тази марка и мисля,че са доволни.Според мен си струва парите Цитирай
Yo The Real Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 Z4 е страшна за парите си, единствената причина да не я взема бе, че е за супер-здрава резачка или по-точно само за здрава резачка или доста "метални" чисти китари + че Z44 (моята) можеше да се дели на сингли. Ако ще свириш жичка и имаш 540 лв. - взимай и не му мисли. Цитирай
EvilMaster Отговорено Юни 9, 2010 Автор Отговорено Юни 9, 2010 @Yo The Real - и мен малко ме "притеснява" това, че е само за резачка. Не че няма да се използва основно за това, но все пак отвреме навреме бих искал да свиря нещо clean, а в Динакорд изобщо не ми звучеше добре на чисто. Друго нещо, което ме тревожи е по-късата мензура (типична за LP китари), понеже имам намерение да свиря в по-ниски строеве (Drop D, D Standart, C#, Drop C), за които трябват по-дебели струни, а доколкото разбрах това е проблем при къса мензура. Цитирай
inqubus Отговорено Юни 9, 2010 Отговорено Юни 9, 2010 Или по-точно искаш да е*еш дявола във въздуха. Прочети "Информационна тема за раздел Китара!", аз тук адекватно мнение не прочетох... Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Юни 10, 2010 Отговорено Юни 10, 2010 аз тук адекватно мнение не прочетох... +1 Цитирай
horsefucker Отговорено Юни 12, 2010 Отговорено Юни 12, 2010 Много добър избор приятел!ESP са много добра марка, и на добри пари също.Не съм ги пробал лично, но и аз чува много добри отзиви за звука им!!! И тва V Е ЯКО,гледай ако си го взимаш да има ламибар! А за магазин и аз не знам ,мисля ,че няма в София. По мое мнение, ESP са действително много добра марка но в скъпите им модели. За пример Horizon или МII. За цената на тази китарка която си харесал може да вземеш доста по-добра. Само дето тази е "Alexi", разбираш ли. И понеже носи името на някакъв си там и лепват 20% надценка върху надценката. Освен това според мен Роудсовете са много красиви, но изобщо не са удобни. Суперстратовете са истината. Всички изчанчени форми са буржоазна отживелица. Цитирай
Yves Отговорено Юни 12, 2010 Отговорено Юни 12, 2010 (Редактирано) Horizon или MII въобще не са "им най-скъпите модели", просто така се казва формата. Цената се определя от подмодела на всяка форма, в зависимост от качествата и екстрите. А тая простотия за "буржоазната отживелица" просто ще ме скъса. Да е отживелица според теб ок, ама що пък буржоазна...един господ знае Що са те махнали от кафявата листа не мога да разбера Редактирано Юни 12, 2010 от Yves Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Юни 12, 2010 Отговорено Юни 12, 2010 @horsefucker Относно това, че Jackson RR китарите не били удобни мога да ти кажа, че ми се е случвало да заспя с моята RR китара върху мене, когато съм си дрънкал в късните часове легнал на леглото. На сутринта се събудих и чак тогава осъзнах, че съм спал с китарата в мене... Та си направи сметка клоко са неудобни А иначе LTD Horizon е много добра китара като изработка и с нея можеш и да си свириш не само здрава бичкия, дори с 200 лева да ти превишава бюджета, то поне си заслужава. Относно корта - щом питаше за LTD за 1000 лева, то тогава бих търсил нещо на Cort с цял гриф за тея пари. Цитирай
horsefucker Отговорено Юни 12, 2010 Отговорено Юни 12, 2010 (Редактирано) Horizon или MII въобще не са "им най-скъпите модели", просто така се казва формата. Цената се определя от подмодела на всяка форма, в зависимост от качествата и екстрите. А тая простотия за "буржоазната отживелица" просто ще ме скъса. Да е отживелица според теб ок, ама що пък буржоазна...един господ знае Що са те махнали от кафявата листа не мога да разбера Първо казах, че е от скъпите модели. Не от най-скъпите. Освен това ги давам за пример, защото са 6 струнни китари със стандартен размер на грифа. Иначе гледам има и по 9000 - 10000$ разни модели на някакви пед*ли. Поне да беше прочел коментара като си такъв голям критик. Незнам ако на теб 3500лв. са ти евтини - добре. Но при положение, че 90% от хората във форума са с китари до 1000лв. смятам, че 3500лв. си е скъпа цена. Тва за кафявата листа неразбирам какво трябва точно да означава, но със сигурност е някоя "чудовищна хитрина". "Доста смешна". За изчанчените форми на китарите ще кажа едно - само глупак избира китара по външния вид. А повечето BC Rich китари /давам за пример марката защото повечето им модели са супер изчначени/ със супер криви форми са слаби като звук и изпълнение. Само Stealth ми харесва и изобщо съм го пробвал, защото Чък от Death е свирил с такъв. Това е единствения модел на BC Rich, който ми харасва и като форма и като звук. Тва за "буржоазната отживелица" беше шега, но явно ти нямаш особено чувство за хумор. @Am-I-Evil: Ще ти кажа, че съм свирил на щатски Роудс. Който е 10 пъти по-добра китара от твоята индийска пръчка. На мен лично изобщо не са ми удобни тези китари. Това, че ти си заспал с китарата не е никакъв фактор за моето мнение по въпроса. За мен е супер красива, но неудобна китара. Kelly-тата са друго нещо, но Soloist/Dinky са най-добрите модели на тази марка. Освен това ESP LTD Horizon няма. Има ESP Horizon. И той струва около 3500лв. Редактирано Юни 12, 2010 от horsefucker Цитирай
Recommended Posts