max0505 Публикувано Май 29, 2010 Публикувано Май 29, 2010 Купих си Boss MD-2 Mega Distortion. Работи си ,но много бръмчи. Незнам от какво се получава. Които разбира повече моля да ми каже как да го оправя или поне да ми каже от какво може да е проблема. Благодаря предварително ! Цитирай
Yo The Real Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 Лошо екранирана китара. Скапани кабели. Цитирай
Fallenblood Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 евтино китайско захранване. лошо заземен контакт/разклонител. Цитирай
Guitar Freak Отговорено Май 29, 2010 Отговорено Май 29, 2010 Провери от какво се получава може да е от от китарата, кабелите, захранването или самия дисторшън Цитирай
TodorTodorov Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 пробвай с друга китара пробвай с друго кубе сложи го на 9волта батерийка виж дали на всички адаптери бръмчи така аз сьм с МТ2 и не сьм имал абс никакви проблеми с брумове нямам нойс гейт Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Не разбрах само, с батерийка ли го ползваш или със адаптер? "Брума" непрекъснато ли се чува или само като свириш? Цитирай
max0505 Отговорено Май 31, 2010 Автор Отговорено Май 31, 2010 Пробвах го и с батерия и с адаптер. Но явно проблема е от дистошъна щото вкючих едим процесор сас същите кабели и не бръмчи. Незнам кво да го прая тоя дисторшън, Ши зема да го хвърля. Цитирай
max0505 Отговорено Май 31, 2010 Автор Отговорено Май 31, 2010 Ако на някой му хрумне нещо друго да казва. Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 (Редактирано) По принцип тоя специално дистер вкарва страшно много шум и кривене при свирене защото е набримчен гейна до на-най-си. Пробвал съм го - при всички нива на гейн ми шуми отвратително много. Един приятел си го ползва - но с нойз гейт. Питах те в какво точно се изравява шума, защото не разбрах дали при теб се получава същото, или просто имаш брум. Брум имаш, когато на празен канал гадинката си шуми - и този шум варира като дефект, но си е на постоянно ниво независимо свириш или не, усилва се само ако усилиш сигнала (level). Най-често се получава от неекраниран адаптер. ПП. При мен брума е изчезвал като понаместя кабелите. Не знам дали е до модел, примерно с BOSS-OS2 няма и помен от брум. Редактирано Май 31, 2010 от Jorko_Beliata Цитирай
L.K. Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Хрумва ми да погледна под капака как е изпълнено замасяването. Хрумва ми да се повъртя с китарата намясто и да чуя дали се променя брума. Процесорът може да има режекторен филтър на 50 и 100 херца и да подтиска брумовете, така че може да е и от китарата, кабела или страничен източник на ел.магнитни смущения. Хипотези много... Цитирай
max0505 Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 (Редактирано) Остана проблема да е от китарата или от диста,но незнам как да оправя нито 1-то нито другото, неразбирам чак толкова. Редактирано Юни 1, 2010 от max0505 Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 Възможно е да е дефектен... Ако си пробвал друг процесор със същата китара и кабели, вероятно е от него. Цитирай
Fallenblood Отговорено Юни 1, 2010 Отговорено Юни 1, 2010 пробвай диста на други китара, усилвател и кабели - ако няма у кого, помоли се в някой магазин, не вярвам да ти откажат Цитирай
Recommended Posts