KaRaMeL Публикувано Май 29, 2010 Публикувано Май 29, 2010 Минава полунощ, а ти не се обаждаш. Питам се защо ... може би си с нея? Искам да си с мене и нея да забравиш, за приятелка ме имаш ти, но аз те обичам по друг начин. Смисълът на живота ми ... си ти. Пр. За миг плени сърцето ми и вече си ми всичко. Обичам го, господи, но как да му призная ? Изяждам се отвътре, че не мога да съм с него. Душата ми кърви, ще умре без него! Цитирай
ViciouS Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 (Редактирано) Твърде късо.Също не ти е добра римата Иначе ме кефи, дори си измислих мелодийка и го изпях Редактирано Май 31, 2010 от ViciouS Цитирай
KaRaMeL Отговорено Юни 1, 2010 Автор Отговорено Юни 1, 2010 (Редактирано) поп фолк? Да, може да се каже. Текстът наистина е много кратък, но просто ... както си стоях на компа, ми дойде музата,взех един лист и написах това... Редактирано Юни 1, 2010 от KaRaMeL Цитирай
hand_of_doom Отговорено Юни 7, 2010 Отговорено Юни 7, 2010 Имайте предвид, че и култовото сатанистко парче на Тони Стораро "Отличен 6" имаше някъф кратък текст В този стил текстовете трябва да са прости и лесни за запомняне А сега малко коментар на самия текст: нещо ритмичността на стиховете ми бяга. Ще оставя настрана факта, че е късичко, но мисля, че може да се доразвие... Цитирай
valitchy Отговорено Юни 13, 2010 Отговорено Юни 13, 2010 Чувала съм още по-кратък текст, състоящ се от следното: "Ур-су-ла" и така 5 мин. Сега по темата: 1. Водещото не е дължината на текста, а каква е идеята. Разбрах следното: АЗ - Той и ТЯ, любовен триъгълник, да речем нещо такова. Лирическият герой не се обажда и предизвиква вълна от смесени емоции. 2. "за приятелка ме имаш ти" това клише е от Топ 10 на изрази, употребявани в т.нар. "поп-фолк", не го препоръчвам под каквато и да е форма. 3. Няма рима в текста. 4. В куплета обръщението е на "ти", в припева става монолог или диалог с Господ. Малко объркващо като изказ (2 лице ед.ч. - 3 лице). Иначе - става. По-принцип всичко може да се изпее, така че KaRaMeL дерзай! Продължавай смело напред, пиши, изразявай себе си и не се страхувай да наричаш нещата с истинските им имена. Имам една Rock версия на идеята, макар силата ми да не е в поезията. В никакъв случай не означава, че е по-добра, просто ми хрумна по време на четенето: Не се обаждаш още стрелките сочат - полунощ е! Дали си с друга сега? Ревността ми разяжда кръвта. Пр.: Ти си всичко за мен, как да ти призная, че сърцето ми е в плен - вземи ме с теб в Рая! и т.н. Цитирай
Recommended Posts