asdfguy Публикувано Май 28, 2010 Публикувано Май 28, 2010 Пробвах се да направя кавър на ритъм китарата...има доста грешки но реших да го постна да го видите ... Клипчето е от 2 части защото камерата реши да спре докато свирих. Записано е със китара Stagg I-300 и кубе Fender 25R. Спвиря от 5 месеца,скоро време ще запиша и 1 кавър на Seek & Destroy и може да постна кавъра на Cowboys From Hell тъй като не намерих много кавъри на Пантера тук... Казвайте какво мислите Цитирай
Janick_Gers Отговорено Май 28, 2010 Отговорено Май 28, 2010 Не е зле като за пет месеца, но един съвет от мен: Отпусни си дясната ръка, защото си личи, че се мъчиш. Не трябва да вкарваш движения от лакътя. Едно добро упражнение за бързина на дясната ръка при свирене на ритъм и най-вече отпускане е да свириш прав като отпуснеш ремъка, така че китарата да ти е ниско на долу и почваш да свириш. После ще ти е много по лесно. Иначе пак казвам, не е зле за опита, който имаш. Поздравления за избора на песен (за мен това е най-яката песен на Металика). Продължавай напред и Rock On! Цитирай
asdfguy Отговорено Май 30, 2010 Автор Отговорено Май 30, 2010 Мерси!Аз също се усещам че си напрягам ръката прекалено много и гледам да движа само китката,но като трябва да пиквам по-бързо пак всичко идва от лакътя.ще пробвам като пусна китарата ниско долу. Цитирай
philippetrov Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 (Редактирано) Evala!!! Редактирано Май 30, 2010 от philippetrov Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 Като за 5 месеца свирене се справяш доста прилично. И на мен това ми беше първото впечатление - движението ти е от лакътя. Регулирането на колана няма да ти оправи постановката. Има един урок на Ейдриан Смит, там обяснява точно за това. Успех! Цитирай
asdfguy Отговорено Май 30, 2010 Автор Отговорено Май 30, 2010 Мерси за хубавите коментари ! Ще оправям движението. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Май 30, 2010 Отговорено Май 30, 2010 Много готина китара и за 5 месеца късаш глави направо (rock) браво Цитирай
Heartman Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Браво!За толкова малко време добре забиваш! Цитирай
Janick_Gers Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 Като за 5 месеца свирене се справяш доста прилично. И на мен това ми беше първото впечатление - движението ти е от лакътя. Регулирането на колана няма да ти оправи постановката. Има един урок на Ейдриан Смит, там обяснява точно за това. Успех! При положение, че отпуснеш ремъка и китарата ти дойде ниско, няма как да вкараш лакът при свиренето като се замислиш. От само себе си ти идва да свириш само с китка. Разбира се, трябва да се започне с някакъв по-бавен ритъм и после да се премине към по-бърз. Добре е да се ползва метроном. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Май 31, 2010 Отговорено Май 31, 2010 След още 5 месеца ще свириш като Джеймс, само накрая малко фалшиво бендваше, не видях видеото, само го слушах накрая но ако бендваш използвай 3 пръста за по стабилен бенд, защото точно там мелодията е точно с такъв тон, че ако не го бендниш правилно звучи мн фалшиво Цитирай
asdfguy Отговорено Май 31, 2010 Автор Отговорено Май 31, 2010 То бенда е на 2ра и 3та струна,не знам как ще стане с 3 пръста. Мерси иначе много за подкрепата ! Цитирай
LaughingSkull Отговорено Юни 11, 2010 Отговорено Юни 11, 2010 (Редактирано) Първо, прости ми, ако не ти повярвам, че свириш от пет месеца. Обзалагам се, че опитът ти е по-дълъг. Кавърът е добър. Казаха ти вече за дясната ръка. Оправиш ли я нея, ще оправиш и някои дребни проблеми като неритмичността на някои места и др. . Но добър кавър. А да, и да не прозвучи като предизвикателство или неверие, но на тоя етап не можеш да изсвириш Cowboys from Hell. ;] Редактирано Юни 11, 2010 от LaughingSkull Цитирай
asdfguy Отговорено Юни 12, 2010 Автор Отговорено Юни 12, 2010 (Редактирано) Ето кавъра на Cowboys from Hell,от преди горе-долу 1 месец е.Малко се оаках в началото и след солото спрях,че оня риф ми е много гаден Може да се пробвам да направя пак скоро време.Иначе свиря от 5 месеца на електрическа китара,и преди това 1 месец на акустична. Редактирано Юни 12, 2010 от asdfguy Цитирай
LaughingSkull Отговорено Юни 12, 2010 Отговорено Юни 12, 2010 Малко хитруваш като свириш куплетния риф на една струна. Ключът към интрото е да започнеш с up-pick. Пробвай. Цитирай
Recommended Posts