Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Откъде в София мога да си купя винтове за дърво 2,5 х 10мм с полусферична глава за закрепване на ключовете на китарата?

Проверявал съм в Бриколаж и на Раковска/Сливница в добре заредения магазин за крепежни елементи.

Някакви алтернативи?

Отговорено

Ако не си си харесал в Евтоболт.... лошо.Може да провериш по музикалните магазини, но не таи надежди.По-добре вземи нещо подобно от Евроболт.

Отговорено

Не се стигна до харесване - нямат нищо на 2,5мм. Най-тънкото е 3мм, но ми идва дебело.

Отговорено

В Бриколаж имаше даже на 2.0мм със заоблени главички, но са доста скрити из всичките "боклуци", рафтове, пликчета... Преди месеци, когато бях там, разглеждах над 40 минути докато ги открия :thumbs_up:

Отговорено

Пак ще ровя, значи. Не си ги изкупил, нали? ;)

За Бриколажа с/у Окръжна болница ли става въпрос?

Отговорено

Белите са най-добре, но за вехтата китара, на която ще ги завивам, всякакви стават.

Вероятно ще има при Капъша - при него всичко има. Само дето паркирането там е кошмарно.

Отговорено

Хах, не помня да съм ги изкупил всичките от Бриколаж :hysterical:

Eто за какви става въпрос в тази тема - жълтите при ключетата и пикграда, които доста бързо загубиха блясъка си, а и се оказаха доста меки и ако взимаш от същите (бяха май 20-ина в пликчето и илизаха под 50 ст. бройката) пробий първо отворите (ако липсват) с нормален винт или по-тънка бургийка.

От Капъша съм взиал винтове от типа "фендерски" за пик-гард, които са по-дебели и дълги то търсените, а и в един съседн магазин, вносител на Фендер, последно бяха по 25 ст. същите. За толкова малки не съм проверявал.

В крайна сметка, не-рядко и аз имам нужда точно от най-малките винтчета (по-малки от жълтите, за които споменах), които се ползват за ключовете и ако някой сподели доставчик, място или пък друго нещо, би било прекрасно :greenangel:

Отговорено

..при Капъша мисля, че имаше винтчета и за ключове и за фендерски пикгард...провери там, ако случайно го уцелиш да е в магазина... :-)

..и както ти каза колегата по-горе, като ги завиваш, разпробии предварително малко отворче с шило или малка бургийка (1мм) за да не се изяде главата, че пак ще трябва да търсиш нови...казвам ти го от опит...

Отговорено

Благодаря за готоността, БТ. Ще се поразтърся първо из гореизброените места.

Обезателно първо ще разпробия отвори, че иначе мъка и за мен, и за винтчето.

Магазинът - вносител на Фендер - РФ ли е или някой друг?