Jump to content
Българският форум за музиканти

Хаус китарата продължава ;)


Recommended Posts

Един трак, който записахме с колегите от Cybertech (Белгия):

 

http://soundcloud.com/cybertech/cybertech-...ng-original-mix

 

Аз съм на китарата. От китарна гледна точка, по-интересното е на 4:30, но все пак ще се радвам да чуете целия трак и да изкажете мнение :)

 

Тук можете да видите и предишният ми опит да впиша електрическа китара в хаус музика: http://vbox7.com/play:3b788794

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здравей,

 

като цяло се е получило доста приятно. Най-вече ми харесва тона на китарата, както и динамиката ти. Последното доста раздвижва такъв тип трак :]

 

А нещата, които бих променил в трака са първо китарата след 1:31. Преди това е доста семпла и добре се припокриват със този водещия синт, но идва 1:31 гаснат половината синтове, и това високото звуче което звучи като синтетично пиано, и в този момент според мен се престараваш със фразирането.

Хората които я слушат тази музика, и обстановката в която я слушат просто не те предразполагат да си поемлив откъм толкова фразиране.

Всеки може да ти разбере идеята, но по това време на трака момчетата оглеждат мацките около тях или се чудят дали им се е натрошило екстазито, и толкова разсложнено фразиране е излишно.

4 такта фраза която да се върти със различна динамика е всичко, което тия хора искат.

Най-много за края на 16-ката да и вдигнеш постепенно reverb-а до максимума и после рязко да го свалиш за началото на другата 16-ка.

Или пък да си поиграеш с един Low Pass Filter. Такъв тип промени очакват хората на хауса. Даже съм си правил проучване и хора са ми казвали, че чуват едно и също във парчета където фразирането е гениално. И накрая се оказа, че тонът на китарата е това което очакват да се промени, а мелодията е като нещо което е все тая дали ще го има. За това в тази музика - по-семпла мелодия и повече промени в тона :]

 

 

Иначе в същия ред на мисли ще добавя, че солото е напълно излишно. На негово място един хубав билдъп би създал много повече емоция. Някакси солата са за музика в която слушателя се интересува от инструментите. Не бих разчитал на това, че хаусъра ще има интерес към китарата като инструмент + желание да ти следи идеите в солото.

 

 

И след тези неща които бих променил отново ще добавя, че парчето е доста добро. Изцяло си е тематично и такова каквото трябва да бъде за този стил. Личи си, че замесените знаете какво правите :]

 

Поздрави,

Християн

 

 

P.S. Хайде сега всеки да напише по един хубав коментар от този тип и във моята тема - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=81581

Няма да ви чакам цял живот да се престрашите да напишете малко feedback :]

Редактирано от hristiyan.mihaylov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мнението :D

 

Общо взето смесването и инструментите са дело на DJ-ите. Аз само съм изсвирил китарата :hysterical: Настоях за солото, защото ми се ще да пробваме да вкарваме такива елементи в този тип музика :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.