Jump to content
Българският форум за музиканти

Акустична китара


elincet015

Recommended Posts

Искам да попитам някой купувал ли е китара от този сайт и въобще какво можете да кажете за тези китари? Начинаеща съм и искам да си взема някаква китара за да мога да си свиря вкъщи,но и да е на прилична цена.Мерси предварително :}

 

...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Здравей и добре дошла!

 

Ако под "този сайт" имаш предвид форума, да, тук доста хора са купували , продавали, препродавали и т.н. всякакви инструменти, включително и акустични китари. Има много добри и изгодни оферти понякога, но има и някои не съвсем...ммм...добросъвестни продавачи и препродавачи :D

Общо взето трябва да си внимателна.Имам два съвета към теб. Първо, има подраздел "рейтинг на купувачите и продавачите" където можеш да провериш рейтинга на човека от когото евентуално е офертата. И второ, не си споменала каква сума можеш да отделиш за инструмент.Има нелоши нови предложения за начинаещи.

 

Успех и ако има други въпроси питай на воля.

 

 

ПП: Сега видях, че си дала някакъв сайт, който не ми се отваря. Пробвай да дадеш линка пак.

Редактирано от shtur4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не казвам, че тези китари са "зле" или "добре", просто не ми вдъхват доверие.

това което ще ти кажат повечето хора тук е да тръгнеш по магазините и да пробваш. в един момент като дръннеш на 5-6 китари ще почнеш да усещаш разликата в звука им, във формата (в смисъл как формата ти допада на теб когато свириш, може да не ти е удобна примерно), разлика между китари с метални и с найлонови струни и тн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарка за начинаещ/а : ако имаш предвиден бюджетот 100/150лв. няма да имаш огромно разнообразие. Колегите казаха провери в "продавам", провери инф. за продавача* ако има такава. Ако ще си купуваш китара втора ръка от форума виж от кой град е продавача. Пример ти си от Бургас, продава се китара от София за 150лв. С доставката ще ти се вдигне ценатас 20 марки. Ако в Бургас се продава китара за същите пари, по-добре я вземи от Бургас, нищо, че нямаш познания в тази област. Най-малкото евтина китара в най-добрия случай се изпраща с мек калъф, което не е много готино :cheers2: не е задълже да има проблеми, но все пак. Иначе за инф. верно разгледай разделите "китара" и "продавам" има достатъчно мнения по въпроса.

Успешец

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се кефя, когато всички скачаме на новобранците, когато не са чели предните теми. Обаче когато е момиче, всичките подвиваме да не казвам к'во, и сме много услужливи.

 

Съжалявам, това, че не си си направила труда дори да прочетеш няколко теми назад, където се обсъждат същите глупости около китари за начинаещи, да не говорим за пиннатата тема най-отгоре на раздела, не ти прави кой знае каква чест.

 

Read The Fucking Manual!

Прочети Шибаните Напътствия!

 

Така стоят нещата. То без акъл не е лесно. Никой не се е родил научен, но явно и никой не се ражда напоследък с дори малко акъл, с който да си направи собствени изводи за каквото и да е. Ама защо и да се оглеждаш какво пишат наоколо хората, и какво мъдрят вече години наред. Нали всеки иска цялото внимание лично за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ +1

:):):punk_guitar:

мммммдааммм. Нали трябва да си помагаме въпреки че аз от скоро давам мнения по този и други въпроси си мисля, че е най-добре да си напиша един док файл с мнението ми по въпроса и copy/paste. Мислих, мислих, мислих, примерно една тема "китара за новак", но стигнах до извода, че в момента, в който се напишат нови коменари по по-стари теми и тази остане на предишната страница никой няма да се върне, за да потърси сам. А и Icarus, по-лесно си е някой да ти свърши работата вместо теб :)

Аз се чудя как не са започнали да пишат : Някой може ли да ми купи китара, аз после ще му дам парите и ако може да ме научи да свиря Manowar :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

наистина горният сайт не ми вдъхва особено доверие. още повече че първата китара е с уестърн форма и гриф до 14-о прагче, а са я писали класическо-найлонова... ако вземеш това според мене няма да съжаляваш. на мене доставката на китара по еконт от софия до варна в кашон ми излезе 8 лева и проблеми нямаше никакви. а дори не беше омотана в аерофолио (в еконт имат едно много дебело много яко)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kiтарата, за която питаш, може да е добре, може и да не е.

Ако искаш, свържи се с хората от сайта и попитай за марка, след което напиши какво са ти отговорили.

Иначе, на подобни цени има акустични китари като Stagg, мисля, че Walden и други. Има и по-популярни марки, но при този ценови клас всички са един дол дренки. При акустичните китари конкретната бройка китара е много важен момент, тъй като доста се различават.

 

Обиколи магазините в малък ЦУМ, Капъша(JAM), Големия магазин на Dynacord в дружба(има доста, акустични китари), Factor, Русинов до консерваторията, Криси Арт и останалите муз. магазини и си избери китарка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.