Jump to content
Българският форум за музиканти

Възможно най-евтин вариант за електрическа китара :(


Grace

Recommended Posts

Хора,здрасти,имам лек проблем.Търся си възможно най-евтин вариант за електрическа китара..става въпрос за някаква по-прилична цена,на която да си намеря нещо,което да върши работа.Възможно най-евтин,за да мога по-лесно да убедя нашите ако могат да ми я вземат по-скоро,за да мога през лятото да се упражнявам :DЩе ви бъда адски благодарна,ако помогнете.Мерси предварително :P)

P.S.:Помогнете на човечето по-лесно да си осъществи голяма мечта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.....

Иначе ето ти една стабилна евтина китара : http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_23935/Cort_G210_BK.html

Има хъмбъкър, така че ще можеш да свириш и по-тежки неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Поне гледам си осъзнал идеята за бана :D

 

До авторката: Приличната цена е разтегливо понятие както и качеството зад нея. Разгледай във форума какво се продава,разходи се из музикалните магазини да видиш цени и евентуално погледни в разни сайтове извършващи продажба на музикални инструменти. Така ще се ориентираш за цените. За това "коя китара е по-добра от онази другата" прочети из този раздел и ще намериш доста отговори. За отбелязване е да започнеш от важните теми малко по-горе.

 

Успех и постоянство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като най-евтин вариант са старите Кремона и Орфей, които се въртят из форума. тях можеш да ги намериш за под 100 лева. аз обаче ти препоръчвам за първа китара някоя до 250 лева поради простата причина, че ще я вземеш нова и че сглобката и ще е (да се надяваме) по-добра от тази на кремоната (имам една в нас с толкова дебел гриф, че не мога да хвана един нормален Power chord дори), а на първата китара функцията и е да свикнеш с инструмента и да свикнеш на правилна постановка. лошо сглобен и неудобен инструмент може да повлияе зле на това. предложения Cort по-горе е перфектен. може да си харесаш и някой Squier. не гледай, че ги хранят из форума, за първа китара са си екстра.

 

към останалите - кви са тия бъзици? ако момичето се окаже на 13-14 примерно не виждам нищо смешно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И аз имах и продължавам да имам проблема с парите .

В началото 100лв ми се струваха много за китара , но това е защото не съм от най-заможното семейство. Дано ваще имат възможност да си позволят една инвестиция до 250лв в теб .Ако пък не аз имам една кремона , която бих ти дал за 10лв , но не ти я препоръчвам , защото ще ти излезе 10пъти по-скъпо и няма да има полза .

Изобщо музиканството не е евтино , колкото и да ни се иска .

Редактирано от balombi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
може да си харесаш и някой Squier. не гледай, че ги хранят из форума, за първа китара са си екстра.

 

....ни повече ни по малко от останалите марки евтини китари.

Бих включил към списъка Washburn, Stagg, Factor, Richwood, Career и още и още марки, които произвеждат евтини китари.

Разбира се, инструментът трябва да се избере, понеже без значение от марката, при този клас често се срещат дефектчета и дефекти, понякога

ужасно досадни. Най-малкото пресвири всички прагчета, виж да не звъни на някое прагче. На около 12-то прагче, трябва струните да са на около 1.3-1.5мм над върха на прагчето, ако е сетъпната добре в магазина. Като натиснеш дадена струна на 1-во и 14-то прагче, около 6-то трябва да има малък просвет между струната и прагчето - ако е опряна струната в 6-то има опасност грифа да е изгънат назад. Ако пък има голям просвет, грифа е твърде извит напред.

Не, че последното в една голяма част от случаите не може да се коригира, но по-добре е ако е направено от производителя. Натисни някоя струна на 1-во прагче, виж колко разстояние има между струната и 2-ро прагче, после пусни струната и виж при свободна струна на колко високо е струната над 1-во.

Трябва да е същото или малко по-голямо от разстоянието, на което е била над 2-ро при натиснато първо. Ако е твърде високо свободната струна над 1-во, това често означава, че трябва да се коригира височината на струните, без което свиренето на акорди на ниските прагчета звучи фалшивичко......

И накрая.... настрой китарата и посвири акорди нагоре-надолу по грифа. Поне на ниско, трябва да са верни. Провери дали са настроени добре октавите, тона на свободна струна трябва да е точно октава по-нисък от тона на 12-то прагче. Ако са настроени добре от магазина, пробвай как свири ктиарата акорди нагоре по грифа, дали е вярна....

Разбира се, нищо не пречи след като я купиш да я занесеш на лютиер за сетъп, даже е препоръчително да купиш с нея един комплект нови струни(примерно 9-42) и да я занесеш с новите струни за сетъп на човек, който добре си знае работата :thumbs_up:. Но колкото по-близо е до добра китара в магазина, толкова по-малко вероятно е при сетъпа да се появят странности и трудности. Понякога китарите имат на пръв поглед маловажни дефекти, които обаче се оказват проблематични за добрата свиряемост на китарата в последствие. Още по-добре е да избереш китарата с човек, който има опит с тия неща.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.