bad_metal Публикувано Февруари 8, 2006 Публикувано Февруари 8, 2006 Възможно ли е да се вземе 1 гриф от бас китара и тялото на старата ми акустична кремонка и да ги превърна в акустичен бас...И ако е възможно откъде мога да си купя някакъв по евтин гриф... Цитирай
Ziggy Отговорено Февруари 8, 2006 Отговорено Февруари 8, 2006 TONY продава някакъв бг-бас, който е полу-акустичен, и бил с гибсън ес-325 форма, за 60 лева - колкото и да се пънеш по-евтин няма да го докараш, пък за по-качествен най-вероятно също. Цитирай
Aureliano Отговорено Февруари 27, 2006 Отговорено Февруари 27, 2006 По мое мнение, всичко е възможно да се направи. Ако искаш сполучлив ак. бас, имай в предвд дължината на струните спрямо магарето, която ше се получи, когато залепиш новия гриф(12-та позиция е в средата на струните!). Но и конструкцията на кутията да е достатъчно здрава, така че да издържи опъна на бас-струните. Цитирай
IgniteAll Отговорено Март 4, 2006 Отговорено Март 4, 2006 Това ще ти излезе с повече нерви от това да си купиш акустичен бас нов. Мисля, че като цяло ще протече по този начин: 1.Почистване на тялото от лепило и предишно магаренце. 2.Слагане на ново нагаренце, съобразено с 12-та позиция на грифа на баса. 3.Подсилване на корпуса(тялото) на китарата, защото предишното е съобразено с различен натиск от струните. 4.Допълнително, понеже не съм разбирач или лютиер мисля, че самата конструкция на класическата китара отвътре се различава от тази на акустичния бас и затова ще са ограничени честотите на звука. 5.Като капак на цялото дело не знам къде точно ще закрепиш грифа от електрическата китара на корпуса на тялото. Ако искаш пробвай, но така ще съсипеш две китари, по мое мнение. Ако бях на твое място нямаше да рискувам Цитирай
Recommended Posts