Jump to content
Българският форум за музиканти

Първата Кънтри или еликтричекс китара?


Recommended Posts

Така мили съфорумници,

страшно много се чудя какво да права. Дали да не ударя директно на ток. Евтина. (с кубе естествено). Или да си купя една

хубава кънтри китара за 200 лева. А споменах ли, че имам вече класическа китара и не я считам много като неизползваема(смисъл може да ми служи за акустика)

Свиря официялно от 5 месеца. Помагайте за избора, че се цепя на две :)

 

И да ИМА РОК! :girl_witch:

Редактирано от I f*ck guitars.com
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съмнително ми е, че за 200 лв. ще си вземеш хубава кънтри китара, а и вече имаш класическа, само дето пък за 200 лв. и китара и кубе... китарата да не е Орфейка и кубето да не е Stagg (китарите на Стаг поне са от дърво :), но кубетата...) ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^Ако обичаш бъди по-ясен в коментарите си, а ако не си съвсем сигурен какво искаш да кажеш, не го казвай :). Нищо лично, но прочети сам колко неясно и объркващо ти е мнението горе.

 

До автора: разрови се назад във форума и виж темите, които обсъждат въпроси, често задавани от начинаещите китаристи.

Въроси като "С каква китара да започна", "Как да напредвам", "Какво да уча" и т.н. имат вече задоволителни отговори в много теми, в които съфорумци с по-отговорни мнения(които лесно ще познаеш с малко четене) са дали становището си.

Сам разбираш, че не ни е невъзможно да пишем всичко всеки път, когато някой попита. Има теми, които са добре структурирани.

Докато се ориентираш на някакво ниво, ще има едно 10-на часа четене, което е седмица по 1-2 часа. Без да си направиш този труд,

за съжаление няма да се ориентираш добре. Няма как да ти помогнем с магическа пръчка. А и все пак ние, които се стремим да пишем,

го правим за хора, които се стремят да четат, сам разбираш.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

За сметка на това, повечето от нещата, необходими да се ориентира сравнително добре човек в света на китарата, са вече изкоментирани.ю

Това, че много хора сега не са толкова активни има своето обяснение - никой не иска да пише едно и също до безкрайност.

А въпросите, както сам виждаш, се повтарят. Лошо няма, информация вече има, за който иска да я намери.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, объркващо е, главната идея ми е, че и двете идеи са със съмнителна ефективност - може би ще е по-добре за тея пари кънтри китара, а може да полва класическата докато събере поне 300 лв. Мисля, че там вече ще му стигнат парите за поне сносни китара и кубе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Така е, но и тук има нещо, което може да се възприеме неправилно, а именно схващането, че акустичната/класическата китара е едва ли не по-долно стъпало от електрическата, което както не веднъж е коментирано, съвсем не е така - просто са различни инструменти с различен репертоар.

Иначе съм съгласен, че бюджетът е твърде ограничен за да може да става дума за качество. Ограничен е както за класическа китара, така и за електрическа, а за комплект електрическа+усилвател да не говорим.

 

Ако обичаш да свириш на акустична китара, може да си вземеш една китара от рода на някакво евтино стагче, walden и др. Мисля, че ако си избереш добра бройка, са напълно приемливи като качество за учебен инструмент.

 

За тази сума можеш да вземеш твърде некачествени ел. китара и усилвател. Аз бих препоръчал поне ПО 300-400лв. за всяка от двете стоки, за да имаш някакъв стартов вариант, който все пак да е приятен за свирене, макар и пак да не е нещо особено. И пак с уговорката че много трябва да слушаш и избираш, за да си харесаш нещо.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами с това "И ДА ИМА РОК", предполагам, че повече клони към електрическа. Никой не е казал, че акустичната е по-долно стъпало, предполагам просто, че е по-навит за електрическа. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За цялата тема:

Наскоро се засякох в махалата с Виктор (ака Ignite All) и му викам: абе, човек, дай да направим една тема "Китари за начинаещи" ; той каза да го предложа във форума, но не го направих. Като гледам обаче по 3 теми от новаци започвам да си мисля, че тази тема ще е по-полезна от "фукня" и "фен - клуб на..." .

До Евтим Джерекаров-тази моя идея бе подбудена от това как хора като теб нон-стоп пишат едно и също за новаци - не ви ли писна :D Евтиме, ти си доста отзивчив съфорумник и това , което искам да кажа е с цел да се намали занимаването на теб и другите като теб, които нон-стоп съветват начинаещи (много е яко , че има такива).

 

Относно- "вече по-малко има хора, които дават мнение" (или нещо таков) - дам, така е, но хората които искат мнение по-този въпрос пък нарастват.

 

До питащият - за РОК се искат умения, не китара. Стиив Вай ако му дадеш squier + behringer amp ще те разчувства как свири на тях :D Мисълта ми е, че като за начало няма голяма разлика, най-важното е да свикнеш с "чувството за употреба на ел.китара" или по-просто да свикнеш с техниката за използване на такъв вид инструмент. Колкото повече работиш, толкова по-лесно ще ти е да намериш правилният инструмент/ефект/кубе "SOUND" :) разгледай темата "продавам" и се ориентирай според бюджет. Не мисля, че от стартовите предложения има по-рок/ по-блус/ по-метал предложения. Това сам ще го прецениш с времето. Това е едно от малкото нещо, които хората имат като общо м/у себе си - времето. Всички го имаме, въпросът е как ще го използваме и злоупотребваме с него.

 

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.