balombi Публикувано Май 19, 2010 Публикувано Май 19, 2010 (Редактирано) Здравейте ! Ще споделя с вас два мой текста . Написани са по специален повод и заради специален човек - Поредната неосъществена любов . Моля ви , дайте мнение ! Очите ти Очите ти носят смях , красят свежото ми утро . Очите ти носят мъка , тажат на тежката ми вечер. Очите ти носят смисъл , Живеят жовота ми ... Очите ти , с тях заспивам . Очите ти , с тях се будя . Очите ти , с тях живея . Очите ти, за тях умирам. Пр. Сърцето ми само тях ги гледа , а пък него не поглеждат . А пък аз само тях сънувам . Денем , нощем как бодувам ... Твойта красота неземна , мойта мъка пак неземна . Твойте очи само как ме гледат , мойта мъка само как засилват . Черни птици грабят сега , черни парчета от мойта душа . Твойте очи пак ме гледат , ах как гледат , ах как гледат .... Слънце и луна Ти беше мойто слънце , но дойде нощта и луната ми открадна твойта светлина . Дните ми минават пълни стъмнина . И се моля , и пак искам пак да видя твойта светлина Пр Черен гарван стой над душата ми . Черен ден закрива светлината ми . Бием се всички във вечната война - Слънце и луна ..... Аз замръзнах и ослепях , но в тъмното оцелях . Знам , че има светлина и топлина . Слънце и луна ... Но убива ме нощ след нощта , мрачната луна . И живея без топлина , Студ ограва мойта душа - Слънце и луна ... Това е , малко е наивно , но искам да чуя и мнението и на други . Редактирано Май 19, 2010 от balombi Цитирай
arebegai Отговорено Май 19, 2010 Отговорено Май 19, 2010 Наивно,наивно...колко да е наивно?Точно колкото трябва. Дано скоро да имаш повод да напишеш по-ведри стихове. Едно въпросче имам:Как огрява студът? И още нещо:защо поредната неосъществена любов?Толкова ли не се дават кравичките? В твоя град съм правил най-лесният секс през живота си.Там съм нещо като секс-символ. А тука-нъцки.Много мерцедеси,много нещо бе... П.П.Правописните грешки няма да ги коментирам.Да приемем,че са от вълнение. Цитирай
balombi Отговорено Май 19, 2010 Автор Отговорено Май 19, 2010 (Редактирано) Грешките ми са от бързане . ''Едно въпросче имам:Как огрява студът?'' Оговорът е в заглавието , правя се на писател . Това е просто жалък опит за метфора . ''И още нещо:защо поредната неосъществена любов?Толкова ли не се дават кравичките?'' Направо вече ми дотегна от тея в Монтана , направо не ми се говори Редактирано Май 19, 2010 от balombi Цитирай
arebegai Отговорено Май 19, 2010 Отговорено Май 19, 2010 Не ме разбирай погрешно-така си искал,така си го написал.Аз разбрах за какво става дума.Просто винаги търся рационално обяснение.Лош навик. Направо вече ми дотегна от тея в Монтана , направо не ми се говори И тя така каза преди да си легнем...Съвсем сериозно! Цитирай
Vlad Отговорено Май 19, 2010 Отговорено Май 19, 2010 Преди да публикуваш - редактирай! Аз на втората правописна грешка се отказвам да чета! Успех! Цитирай
musicman Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 A balombi може ли да спре да се лигави? В трето лице за себе си говорят само хора с неосъзнат АЗ, предимно между 2 и 3 годинки. Ако си на тази възраст иди в подходящия форум за бебета. Цитирай
Fallenblood Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 (Редактирано) A balombi може ли да спре да се лигави? В трето лице за себе си говорят само хора с неосъзнат АЗ, предимно между 2 и 3 годинки. Ако си на тази възраст иди в подходящия форум за бебета. намери кво да кажеш. точно на тая възраст (или по-точно период) отговаря вкарването на безкрайна изкуствена и глупава самоирония с цел да не решат хората, че се взема твърде насериозно и да почнат да го "критикуват" също така безкрайно (и) глупаво на "лапе". сиктир бе брате! между другото не съм чувал малко дете да говори за себе си в трето лице, освен в американски филми, в които на децата се отделя роля на нещо м/у неодушевен предмет и диво животно. Редактирано Май 20, 2010 от Fallenblood Цитирай
musicman Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 Три пъти прочетох и не мога да разбера какво искаш да ми кажеш. Мисълта ти върви малко като на чичо Митко. Цитирай
Fallenblood Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 (Редактирано) точно тоя персонаж не го познавам, уви. дай линк към него? Редактирано Май 20, 2010 от Fallenblood Цитирай
balombi Отговорено Май 20, 2010 Автор Отговорено Май 20, 2010 Сега като се успокойх малко усещам , че е леко наивно и дори детско . Очевидно не мога да пиша текстове , просто нямам усет . Пробвах се и в този радел . Благодаря , че ми разяснихте колко съм абен ! Цитирай
Fallenblood Отговорено Май 20, 2010 Отговорено Май 20, 2010 (Редактирано) пиши, пиши! текстът ти поне е за нещо, а и е от сърце -- аз като прописвах и словесата ми не смисъл, ми тема си нямаха, нито знаех за какво пиша, ама драсках смело! ти преди нали беше казал на някого "моля те не се отказвай" и ти бяха рекли, че си от контингента на тийнпроблем, та тогава те взех за нещо съвсем друго, щото във въпросния сайт се въдят едни, мани мани -- пък ти какво се оказа... ми славно момче си ти, бе, баломби, дерзай! и дано се случи така, че да можеш да извървиш правилните стъпки. Редактирано Май 20, 2010 от Fallenblood Цитирай
balombi Отговорено Май 21, 2010 Автор Отговорено Май 21, 2010 Благодаря ти ! Няма да се отказвам , колкото и да е неприятно за хората с добър правопис. Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Май 21, 2010 Отговорено Май 21, 2010 Аз предлагам творбата да се казва Монтанска безнадеждна (1) и да постави началото на цял поетичен цикъл, като се сменят само индексите. А като се съберат повече произведения, та и коментари от други мераклии (за сравнителен анализ), може да се изготви и едно краеведско изследване за сезонната дашност на момите в Северозападна България (когато 'слънцето сковава' и 'студът огрява'... ) Цитирай
balombi Отговорено Май 22, 2010 Автор Отговорено Май 22, 2010 Оф добре , не става . Но защо трябва да ме иронизирате така , нима вие не сте почнали от начало така ! Цитирай
Recommended Posts