Jump to content
Българският форум за музиканти

Крайно време е


N'Gor

Recommended Posts

Здравейте,

 

Натрупах достатъчно материал да запиша , пояснявам свиря сам поради липса на група. Имам всички необходими инструменти с изключение на барабани :) И имам следния много общ въпрос:

Кави програми за барабани и смесване ползвате, мение за тях, лесно или трудно се борави? Пробвах с ФЛ студио не помня кое и БийтКрафт , ако не се лъжа , но за мое нещастие ми изгоря ХардДиска и загубих много ценни файлове :hysterical:

Та ако някой може да ми помогне с идеи за добри програмки ще съм много благодарен и бирополагащ :cheers2:

Приемам и други полезни идеи , защото досега не съм имал някакъв сериозен опит с това .

Успехи и благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти трябва програма за запис/миксинг на реални инструменти (т.е. не VSTi) ти препоръчвам да опиташ програми от рода на Cubase, Studio One, Sonar...

FL Studio е предназначена предимно за работа с VST-та, поради което й липсва multitrack recording (записване на няколко инструмента от няколко източника едновременно), а и не се справя добре с големи аудио файлове.

Cubase и Sonar са добър избор, но ще ти е голяма занимавка докато ги научиш, а и workflow-а там е не чак толкова бърз. :hysterical:

Моя личен фаворит при хостовете е Studio One. Притежава всички основни качества на индустриалните стандарти като Pro Tools и Cubase и + това е със изключително бърз, лесен и интуитивен интерфейс и начин на работа! Всичко става посредством drag & drop и го няма това лутане из 1000 прозореца и 3245 менюта :cheers2:

Reaper няма да го споменавам, защото липсата на вграден аудио едитор го прави крайно неподходящ за целта, а работата със VST аудио едитор може да се окаже истинска спирачка при работата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Уин най-много мисля ме кефи Рийпър. Кюбейса е бая куц, особено след като видиш по-истински DAW, пък и толкова години елементарни неща не му коригираха...

На Мак също върви Рийпъра, но там победителя е безспорно Лоджик. ;)

 

Във всички можеш да ползваш кой да е дръм софт, но на мен най-добре ми звучи Steven Slate Drums. За съжаление семплера е ужасен, но скоро ще пуснат версия с техен си семплер, където надявам се нещата да отидат към АДръмс или прогитата на Туунтрак. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно?Кога го пускат?....Тъкмо свикнах със семплера на контакт...Това офтопик,а иначе за пича най-добре ADDICTIVE DRUMS 1.5-най интуитивен и достатъчно добър,да не кажа доста.За DAW-REAPER ,като му свикнеш направо лети,не знам дали изгладиха 64 битовата версия,но на WINDOWS 64 върви повече от добре 32 битов reaper.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за Toontrack. откакто хванах EZDrummer серията почнах да си правя сам бекинг тракове. Новата им серия Superior Drummer е къде по-добра и ако човек разбира, има добри монитори и слух може да изкара наистина реалистично звучащи барабани. Аз не съм я пробвал заради огромното дисково пространство което е нужно за инсталация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за отзивчивостта и сериозното отношение :punk_guitar: .

Мисля , че с горе споменатите програми бързо ще успея да наваксам загубеното.

Благодаря още веднъж и дано темата е била полезна за някого !

Успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.