Hillbilly Публикувано Май 18, 2010 Публикувано Май 18, 2010 Нещо ми прави номера ампа - понякога се самонамалява изведнъж,после пак отпушва. През ретърна директно в крайното не съм забелязал да става така. Модела е с транзисторен преамп и лампово крайно. Тук му има схемата - http://www.schematicheaven.com/marshall.htm Някой да има идея защо така? Ясно че трябва да го водя на лекар,ма кинтонемия.. Цитирай
liquid_death Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 (Редактирано) Значи вероятно е нещо от преампа.Можеш съвсем бегло да огледаш отвътре докато работи и прави проблема - нещо грее ли, прехрява ли... Ако ли не, ще трябва да се замерват напрежения, а за това "требе си пръч". П.с. Внимавай с високите напрежения!!! Редактирано Май 18, 2010 от liquid_death Цитирай
metalhammer Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 С транзисторите е така тука има тука нема... Цитирай
Nikifena Отговорено Май 19, 2010 Отговорено Май 19, 2010 Hillbilly, занеси го на майстор. нЕма да стане по интернет. Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 19, 2010 Автор Отговорено Май 19, 2010 Мерси все пак,забелязвам че това се получава,ако преди това съм ползвал само крайното през ретърна,вчера му смених местата на лампите (и аз не зн защо) ,те са ГТ,и за час и половина жици нямаше никакъв проблем..(сигурно ще се появи пак баш когато не трябва ) Цитирай
HRS Отговорено Май 19, 2010 Отговорено Май 19, 2010 Нещо елементарно което можеш да направиш и сам е да почистиш контактите на буксите на сенд-ритърна. Често съм чел за такъв проблем със загубване на сигнала при Маршалите. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Май 19, 2010 Отговорено Май 19, 2010 Тъкмо това щях да кажа, но HRS ме изпревари. Аз имам същия "проблем" с Peavey Rockmaster (който има анамнайсе loop-a). Лекува се с контактен спрей или ако нямаш - включване / изключване няколко пъти на някой по-дебел жак във входа и изхода на FX Loop-a и се оправя за известно време. Цитирай
Recommended Posts