Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Проблем в кавички, защото не съм сигурен, че е проблем.

Сега преди 5 минути, докато си свирех изведнъж БАУ падна първа струна. Не точно падна, просто мега рязко се разхлаби и трябваше да я настройвам - не се скъса, но беше странно.

Струните са горе-долу нови - миналия петък ги сложих.

Струните са Fender 150 нещо си там, китарата е Cort Z44, за първи път се появява този проблем. Моля да ми обясните какво точно стана ? О.О

Отговорено

Вероятности:

1. Прескочила е витка от струната върху оста на ключа.

2. Топчето в началото на струната не е било влезнало плътно в каквото там влиза на твоята китара.

3. Оплетката около топчето се е разхлабила и скоро ще се скъса съвсем.

Отговорено
Оплетката около топчето се е разхлабила и скоро ще се скъса съвсем
Най вероятно,няма страшно,връзваш я пак там.
Отговорено

Нема страшно,и при мен е ставал тоя номер.Само дето така изтряска,че сякаш ми се счупи грифа.Оказа се,че 2-ра струна се е изхлузила малко от ключа,щото не съм я бил сложил като хората.После си допих и всичко беше нормално.

Отговорено

Като сложих нови струни макар и да не ги слагам като хората много се разстройват особено първата Ми. Най-вече при бендовете става така. Просто малко трябва да се постегнат именно с бенди и така на няколко пъти. Спираловидно трябва да се навиват на ключетата горе, за да не се измъкват толкова лесно.

Отговорено

Аз пък правя един специфичен "възел" още при слагането и няма такова нещо като измъкване. Ако не е Флойда, имам чувството, че въобще няма да се разстройва.