Yo The Real Публикувано Май 15, 2010 Share Публикувано Май 15, 2010 Проблем в кавички, защото не съм сигурен, че е проблем. Сега преди 5 минути, докато си свирех изведнъж БАУ падна първа струна. Не точно падна, просто мега рязко се разхлаби и трябваше да я настройвам - не се скъса, но беше странно. Струните са горе-долу нови - миналия петък ги сложих. Струните са Fender 150 нещо си там, китарата е Cort Z44, за първи път се появява този проблем. Моля да ми обясните какво точно стана ? О.О Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Май 15, 2010 Share Отговорено Май 15, 2010 Вероятности: 1. Прескочила е витка от струната върху оста на ключа. 2. Топчето в началото на струната не е било влезнало плътно в каквото там влиза на твоята китара. 3. Оплетката около топчето се е разхлабила и скоро ще се скъса съвсем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Май 15, 2010 Share Отговорено Май 15, 2010 Оплетката около топчето се е разхлабила и скоро ще се скъса съвсемНай вероятно,няма страшно,връзваш я пак там. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Май 15, 2010 Автор Share Отговорено Май 15, 2010 Китарата е стринг-тру и топчето е долу - а се развърза при ключа. И не се развърза цялата струна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
arebegai Отговорено Май 15, 2010 Share Отговорено Май 15, 2010 Нема страшно,и при мен е ставал тоя номер.Само дето така изтряска,че сякаш ми се счупи грифа.Оказа се,че 2-ра струна се е изхлузила малко от ключа,щото не съм я бил сложил като хората.После си допих и всичко беше нормално. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LucaTurilli Отговорено Май 22, 2010 Share Отговорено Май 22, 2010 Като сложих нови струни макар и да не ги слагам като хората много се разстройват особено първата Ми. Най-вече при бендовете става така. Просто малко трябва да се постегнат именно с бенди и така на няколко пъти. Спираловидно трябва да се навиват на ключетата горе, за да не се измъкват толкова лесно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muzicantini Отговорено Май 22, 2010 Share Отговорено Май 22, 2010 Аз пък правя един специфичен "възел" още при слагането и няма такова нещо като измъкване. Ако не е Флойда, имам чувството, че въобще няма да се разстройва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts