Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

И на мен ми стана любопитно за това специално вързване.На морски възел ли е как ли?!Ако може темичка със снимки или видео в тубата :girl_witch:

Отговорено (Редактирано)

При ключове 6 в ред, оставям разстояние ключ и половина на дебелите три струни а на тънките - два ключа. Когато са 3+3 леви и десни оставям разстояние 1 ключ.

Т.е. дебелите струни се увиват 2-2.5 оборота а тънките 3-3.5 оборота максимум.

Това е горе-долу правилото което ползвам, като внимавам да не усуча струната.

Затова пича ползва клещите и изкривява струната на 90 градуса спрямо дължината.

Редактирано от EAmechaniX
  • 1 month later...
Отговорено

Темата е от преди доста време но сега се сетих за нея..

Сетих се защото имам и аз Vintage V100 и преди малко я прибрах в куфара след няколко часа свирене и какво ми направи впечатление.. преди да я прибера пуснах тунера и всички струни си бяга настроени точно, пък честно казано не помня кога за последно я настройвах..мисля че повече от седмица мина та ако не и две...

Взех да се учудвам вече щото пък струните са от лятото ( Еlixir :) )

Така че просто... автора на темата не знам дали си е купил нови ключове, но аз пак ще кажа - няма нужда.

Не искам да звуча сякаш изкарвам китара няква невъзможна да се разстрои, но е факт че аз нямам такъв проблем.

А относно връзването на струните аз лично не го правя, даже и не знам как... :thumbs_up:

• 3 months later...
Отговорено

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%F3%ED%E5%F0%E8

Леле, абсолютно бях забравил за горепосочената тема.Нови ключове не съм си купил, защото нямах финансовата възможност.(наложи се да си купувам билет за АцДц и Металика за лятото... Струните си вързвам по този начин :

Бях я интонирал, но не знам как стана се разместиха интонациите.Не виждам къде може да е в това проблема, но ключовете определно пускат.. а единия е счупен и като свиря и трепти ужасно.

Искам да попитам и още нещо.Както написах ще имам път към София за концерта на Диси и ще разполагам с някакви пари.Та ако може да ми препоръчате някакви ключове, от които имате впечатления. Благодаря !

Сашо

Отговорено

Интонацията може да се е прецакала от много работи. Може като си сменил струните с по-тънки или по-дебели, понеже влияе на грифа до някаква степен, оттам да се е получило деинтониране или поне така си мисля :D Може да се получи ако смъкнеш или вдигнеш струните.