serengeti Публикувано Май 9, 2010 Публикувано Май 9, 2010 Значи става въпрос за следните ключове на снимката.Сори за лошото качество но не можах да намеря по-добро.Решил съм да си правя една китара долните 6 струни да са като на саз(АGD),а горните 3 като на китара(ЕАD).Китарата е с 3х3 ключове,и 3 ключа не ми се събират.Значи общо ще е с 9 струни.Ключовете не трябва да стърчат отдолу или отгоре на грифа а врътките трябва да се скриват ако гледате грифа фронтално: Та ако някой от лютиерите ако може да каже какво име имат като термин ще съм благодарен! Цитирай
badValue Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 смятам че термина който търсиш е "Friction Tuning Pegs" това което видях е, че са за укулеле(или повечето бяха описани като такива) Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Май 9, 2010 Отговорено Май 9, 2010 (Редактирано) Мисля, че ТОВА е точно каквото ти трябва. Въпросът е, че цената никак не е малка. Почти съм сигурен, че ключове за укулеле или мандолина няма да ти свършат работа, тъй като мисля, че механиката им е предназначена за по-малки натоварвания. Дано съм бил полезен. Редактирано Май 9, 2010 от Mefistofel82 Цитирай
serengeti Отговорено Май 9, 2010 Автор Отговорено Май 9, 2010 Да цената е супер,трябва да мисля друг вариант. Цитирай
Recommended Posts