Jump to content
Българският форум за музиканти

Един уникален барабанист !


Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Нямам за цел да се заяждам, ама погледай още 1-2 години различни барабанисти и тогава прави такива изказвания!!

Иначе е много приятен барабанист, с интересна концепция за задните крашове и много високо техническо ниво, ама чак "най-добрият прогресив-техникал дръмър " може да поспорим доста!!

Айде и аз ще постна няколко видео клипа на един много приятен барабанист от Австралия, който за съжаление скоро напусна този свят млад и още не дал всичко от себе си на музиката, но постигнал страхотно ниво!!

Julian Percy

http://www.youtube.com/user/sanusortus#p/u/1/lldysDGoNuQ

http://www.youtube.com/user/sanusortus#p/u/13/9sIiUs2Whz0

http://www.youtube.com/user/sanusortus#p/u/15/fJ4GP_R-Oug

 

Нека тук да се обменя опит и да започнем да гледаме различни стилово ориентирани барабанисти, защото имаме да учим от всичко, няма 1 най- велик, има много добри в различни стилове!!

п.с. Аз от форума харесах Дерек Роуди(макар да свири музика която почти не слушам) и доста сериозно му изгледах по 30-40 клипа и останах доста впечатлен!!

И като ще говорим за най-най- барабанистите, ето един от мойте фаворити:

http://www.youtube.com/watch?v=wz_L0wlLcVM...feature=related

Редактирано от drumvarna
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги като го гледам този тип ми се струва, че му е супер тясно :) .

Защото е някав едър и камерата доста лъже (особено пред него) .

Иначе е добър да :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ей това свиренето на барабани всеки го обръща на някакъв вид спорт последно време , най-добър , по-бърз , по-як ...

 

в БГ си има един дръмър , Иво Иванчев се казва , след като го гледах последно , трудно се впечатлявам от западните прог дръмъри ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се че ти е харесал, много интересен барабанист, приятел е на Върджил Донати, кофти че тези инфаркти не подбират младо-старо!!

Ето още едно брутално момче, което намерих в на Върджил форума, само че той е верен последовател на Майк Манджини, ето го и него:

 

Travis Orbin - страхотно разделяне на крайниците, прекрасна техника и доста бързо пипа пича!!

http://www.youtube.com/user/shaftninja#p/u/0/7CtfnWEPLZA

http://www.youtube.com/user/shaftninja#p/u/1/7scPZS3zfKM

http://www.youtube.com/user/shaftninja#p/u/11/gQ-bKbSj1UI

http://www.youtube.com/user/shaftninja#p/u/12/0Ec9s596OZk

 

Много може да се научи от това момче за записа на барабани, колко чисто свири, нещо което много куца повечето родни барабанисти!

 

Дано да ви хареса!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

@ Travis Orbin:

Потресаващо! Освен неоспоримия майсторлък - Травис е очевидно много интелегентен тип, меко казано:

 

Има клипове върху различни стилове (jay-z например), всичко е добре заснето, добре озвучено, добре записано, добре описано в бележките, на добър език и с добра граматика (нещо все по-рядко). Методичен и последователен човек. Някой от вас виждал ли е толкова подреден канал! А в myspace канала, какво четем:

 

"Travis is the embodiment of what happens when you take the Rhythm Knowledge concept to heart and stick to a disciplined practice method."

-- Mike Mangini /"Травис е олицетворение на това какво може да се потигне, ако възприемеш концепцията на Rhythm Knowledge присърце и се придържаш към дисциплиниран система от упражнения" - Майк Манджини/

 

По отношение на чистото свирене:

"Travis Orbin is like having the program Superior Drummer 2.0 in your studio, only you don't have to program in MIDI; just push record."

-- Taylor Larson /"Травис в студиото е като да имаш програмата Superior Drummer 2.0, с тази разлика, че не записваш в MIDI формат: просто натискаш "запис" " -- не знам, кой е този пич Тейлор/

 

Въпреки, че не харесвам Маджини и математизирането на музиката, която според мен преди всичко трябва да говори на сърцето, а после на ума (моля без заяждане на феновете на този стил - казвам го най-уважително, въпрос на вкус) - този човек Травис е наистина феноменален! Благодаря на drumvarna за линка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Феновете на този стил в случая не би следвало да се обаждат, защото самия Майк Манджини свири в 8 стила (поне) и то автентично във всеки от тях, което е абсолютно явление за мен. Човекът просто е любознателен и трудолюбив. Напоследък често виждам един процес, който е адски дразнещ - барабанист свири латин груув (независимо дали има каубел с маунт под левия крак, за да свири клави патърн или не), а отгоре свири фюжън неща. Това определено е безсмислица, ако ще и най-сложните неща на света да изсвириш. И то не е само един пример....

Отделно за Rhythm Knowledge - имам фрагменти от двата тома. Понеже преди време следих доста италианеца от Бостън, не съм останал с впечатление, че е математик (и аз съм напълно против математизирането в музиката). Начинът му на мислене никога не би хвърлил някой в тази насока на размисъл. Писането на книги и двд-та също е бизнес и може концепцията му да е направена по този начин, именно заради математиците в музиката, които са със сигурност повече. Имам предвид направена от издателите (които както знаем са много в час, не са просто хартиени предприемачи).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Напълно съгласен!

 

^^ Твоят 7 годишен тогава любимец е доказателство, че не всичко е въпрос на много време и репетиции. Надявам се отдавна сме минали етапа "Моят-любимец-е-най-добрия-мерене-на-пишките". Както се оказва има бая незнайни "велики"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр. на всички. Имам мнение по - въпроса и затова се и намесвам.

Bobby Jarzombek е истинско чудо и никой не вярвам да започне да ме разубеждава. Сега наистина е крайно да се изказваме по - точно тоя начин. Може би най - вярно е да се каже "този барабанист според мен е най... и т.н." Всички други линкове (признавам някой не съм ги гледал) ме впечатлиха и то доста.

 

Поздрави и наистина тук е удобно място за споделяне на видео информация за различните стилово ориентирани барабанисти. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак почнахте с разправиите значи!!

 

Айде отново едно ново за мен момче, от 2-3 месеца го следя, хич не ми допада музиката, ама забива доста интересно и бързо.

Ученик е на Travis Orbin и се казва Alex Rudinger , който харесва такава музика може да му се наслади доста, другите може да поплюете на воля!!

На мен само не ми харесва, че много си е забил главата на долу или си гледа чинелите, ама хора всякакви!!

http://www.youtube.com/watch?v=Y6rTpLpf2wE...feature=related

 

П.С.

Може и да гледа надолу, ама така се записва чисто и със старание, отново приканвам да гледате как се свири на запис, коренно различно е от лайф и от репетиции и доста хора се разочароват като се чуят как звучат след като запишат нещо, а записа на барабани си е доста практика и рутина!!

Прилични барабани, нови кожи, хубави чинели, перфектно изрепетирани парчета(без импровизации на момента) и супер настроени барабани, това е нужно от барабаниста, ако имате пари и възможности да записвате в добро студио с компетентни хора в него, всичко става супер

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кои е започнал и за какви разправии става дума?

Иначе момчето забива по - уникален способ. Супер, много ме израдва.

Поздрави. :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.