pacman Публикувано Декември 17, 2004 Публикувано Декември 17, 2004 Тази тема май не е за "Изработка/ремонт..", затова е тук Наскоро се натъкнах на ето това доста интересно експериментче: два стандартни PA (не китарни усилватели), два говорителя, и към тях свързан един Behringer v-amp pro. Всичките тези джаджи са монтирани в един общ корпус като в кубе. ...very nice... Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 17, 2004 Отговорено Декември 17, 2004 Готино line6 имат кубета с подобен замисъл ама за DIY направо е номер 1 Цитирай
pacman Отговорено Декември 17, 2004 Автор Отговорено Декември 17, 2004 Да и готиното е че (поне на теория) можжеш да използваш усилватели с каквато си искаш мощност (а знаеме мощните китарни/бас ампове са бая скъпички) Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 17, 2004 Отговорено Декември 17, 2004 Super е това ..дори изглежда яко! Българския вариант си го представям като: V-amp 2 , но не про, залепено с изолирбант към един 4Х45W усилвател за автомобили от който излиза една ж'ца към 15" говорител от Илиенци ..красота Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 17, 2004 Отговорено Декември 17, 2004 Super е това ..дори изглежда яко! Българския вариант си го представям като: V-amp 2 , но не про, залепено с изолирбант към един 4Х45W усилвател за автомобили от който излиза една ж'ца към 15" говорител от Илиенци ..красота яко!!! Цитирай
pacman Отговорено Декември 18, 2004 Автор Отговорено Декември 18, 2004 Super е това ..дори изглежда яко! Българския вариант си го представям като: V-amp 2 , но не про, залепено с изолирбант към един 4Х45W усилвател за автомобили от който излиза една ж'ца към 15" говорител от Илиенци ..красота хихи... Сделано в Болгарии Иначе тоя човек май верно е използвал авто-усилватели... Цитирай
разбойник Отговорено Декември 26, 2004 Отговорено Декември 26, 2004 Thurston, изцяло съм на твое разположение (стига да не ми резнат пак интернета). Кажи каква е целта - тоя бокс ще го носиш ли често, каква музика свириш, какъв звук искаш, какъв е бюджета и пр. Също така имаш ли вече нещо, което искаш да използваш - кутия, говорители? Цитирай
thurston Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 разбойник, благодаря приятелю. хавата е горе-долу следната, за респрома е ясно (че го има и какъв е вече писах). бюджета е крайно ограничен, студентски, ако мога така да се изразя.нямам още нито говорители нито нищо, още съм съсвсем неориентиран. същото е положението с познанията ми по ток&жици... бокса не мисля много да го нося, идеята е да го закотвя в гаража за ре5иции, и евентуално при липса на по добро до някой клуб. стилът е алтернатив, ако това понятие може нещо да поясни, има NIRVANA, SONIC YOUTH, HELMET, the thermals, доста пънк...звукът, ами искам нещо 'кръгло' и 'в корема', ако това също говори нещо. дистери използвам рядко, свиря с пръсти (предполагам че има отношение към звука който ми се върти в главата) , band-конфигурацията е една китара , бас и барабани, така че се стремя да вадя много плътен, 'пълнещ' саунд. като ориентир мога да ти предложа само старите ни парчета, те са ей тука:<<КПД-0>>. забележката обаче е че на тези парчета басист не съм аз, и моето свирене има някои съществени разлики, но пък съм участвал активно в концепцията за саунда което все пак е някакъв ориентир. по скоро пускам линка за идея какво горе долу се свири. кутия ..хммм..мисля че на разположение имам някакъв стар телевизор, но незнам доколко ще свърши работа и дали е достатъчно голям. искам да си сглобя нещо силно, определено..мощ да има :guitar: :guitar: хахаха. ако ме ориентираш как да постъпя ще съм ти много благодарен, искам да кажа ще черпя vielen dank! thurston Цитирай
pacman Отговорено Декември 28, 2004 Автор Отговорено Декември 28, 2004 Хе, то кутията да е проблема... има си много убави ПДЧ плоскости за целта в практикер примерно струват 3-4 лева Цитирай
thurston Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 да бе, най-малкия проблем е.. Цитирай
разбойник Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Вчера не намерих време да се включа. Значи: 1. свириш в трио 2. търсиш звук с плътни ниски 3. искаш да излезе до около 100 лв? Лошото е, че усилвателя ти не е достатъчно мощен. Колкото повече бас искаш в звученето, толкова повече мощност ти трябва. За кутията. При баса 50% от звука зависи от кутията (обем, материал, здравина, тип конструкция и пр.)- ще имаш ли ниски, ще звучи ли стегнато и пр. При китарата е друго - там основното е говорителя. ПДЧ-то е отврат. Не е устойчиво на вибрации, за да стане читав бокс ще трябва да се оребри зверски, а това е излишен труд, разходи и тегло. Бих препоръчал шпертплат (или МДФ), колкото по-дебел, толкова по-добре (минимум 1,4-1,6 см ). В Практикер и Бриколаж има, могат да ти го нарежат на парчета срещу ~10 лв. така че за теб ще остане само сглобяването. Ако се спреш на този вариант първо намери говорител/и, а после ще сметнем обема на бокса. Това е важно, иначе може крайния резултат да звучи като г*з. За телевизора - и аз имах такива идеи преди. Яко ПЪНК! Кажи ми размери (външни), дебелина на стените (приблизително) и материал и ще ти кажа може ли да стане нещо. Пробвай да потърсиш отнякъде готова кутия - стар усилвател, изгорели колони, някой низвергнат китарджийски бокс и пр. Така може да излезе по-евтино. Повечето китайски говорители са много неефективни т.е. обръщат прекалено голяма част от мощността на усилвателя в топлина и малка в звук, така че не бих ги препоръчал за комбинация с такъв усилвател. Все пак не знам какво точно се предлага на пазара, така че може да има и изключения. Най-приемливия вариант ми се вижда с някакъв евтин Еминенс от Динакорд (40-50 долара) или с български говорители. Пробвай и тук какво можеш да намериш втора ръка - освен гореспоменатите можеш да намериш немски и руски говорители които биха свършили някаква работа. Темата е много дълга, кажи какво мислиш или какво си намерил и ще продължим Цитирай
assoass Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 разбойник,ние с теб говорихме преди за бас бокс за 15" бг говорител.по-добре ли е в бъдещата утия да затворя само 15" или да сложа с нея и 8" .имам и хорна. Цитирай
разбойник Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 каква е осмицата? А 15"? Извинявай, но не помня! Цитирай
assoass Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 15"ката е Благоевград,8" е некфа немска мисля.мислиш ли,че трбе бас рефлекс Цитирай
разбойник Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Можеш да минеш и без. колко е голяма кутията? 8-цата през кондензатор ли я пускаш? Сложи хорната ако искаш ЦЪК т.е. високи във звука. Пиезо ли е или т.нар compression driver ? Цитирай
Recommended Posts