Infinity Отговорено Юли 8, 2010 Share Отговорено Юли 8, 2010 Много готино! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивелин Отговорено Юли 9, 2010 Share Отговорено Юли 9, 2010 Данчо, как процедираш с ниските на вокалния трак - какво EQ си слагал? Много гот звучи всичко! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 9, 2010 Автор Share Отговорено Юли 9, 2010 (Редактирано) Данчо, как процедираш с ниските на вокалния трак - какво EQ си слагал? Много гот звучи всичко! Ами честно казано никакво - както и да звучи това ... И китарата и вокала ги записвам с лампов микрофон. Понеже си е чист ънплъгд - исках да звучи максимално близко до оригиналния звук - без допълнителни корекции По принцип не съм фен на сложни еквилизации, когато става дума за акустична китара - а на практика не ги използвам даже - освен в случаи когато няма правилна честотна дистрибуция и има "сбиване" на инструменти в определени честотни ленти. - EQ на китарата го натаманявам чрез позиционирането си на точното място около микрофона, където ми звучи така както искам - и нищо повече - С гласа е почти същото - вдигам гейна на микрофона и преампа и пея по-близо ако искам повече бас, но с по-малко динамика ... И така ... На практика няма никакво EQ и пост-процеса е сведен само до минимална компресия и малко върб. Ами това е май - ако се сетиш нещо друго - питай! Радвам се, че ти е харесало! Поздрави! Редактирано Юли 9, 2010 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивелин Отговорено Юли 9, 2010 Share Отговорено Юли 9, 2010 Мерси! То явно като си е качествен мика, няма нужда от много базаране - аз ако не развъртя целия честотен спектър на моя мик е все едно, че нямам мик Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 9, 2010 Автор Share Отговорено Юли 9, 2010 Ами ако записвам глас с кондензаторен микрофон - изобщо не пипам еквилайзиите. Просто няма смисъл. По-скоро крайния микс може да се бутне в някоя посока - повечко бас или нещо такова. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивелин Отговорено Юли 9, 2010 Share Отговорено Юли 9, 2010 Явно аз не правя нещо като хората, щото мика ми звучи ОК на сухо, но в микс винаги ми е глух, като го сравнявам с други миксове... Сори, че ти спамя в темата! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JD Отговорено Юли 9, 2010 Share Отговорено Юли 9, 2010 Чудно (както и се очаква от visiondann) е всичко - аранжимент, звук, изпълнение... Бе, много радващо. А изборът на парчето си е номер 1. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 11, 2010 Автор Share Отговорено Юли 11, 2010 (Редактирано) ^ Мерси! Редактирано Юли 11, 2010 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Юли 11, 2010 Share Отговорено Юли 11, 2010 Звучи невероятно ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Юли 11, 2010 Share Отговорено Юли 11, 2010 Приятелю, сподели какъв ти е мастер чейна, защото това си звучи добре има нещо остро на изхода, ако не е така и ако е от самия микрофон.... CAD VSM Tube e eбахти якия мик Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 12, 2010 Автор Share Отговорено Юли 12, 2010 (Редактирано) ^ Искам да ти отговоря, но не съм сигурен, че разбрах въпроса ... Особено за острото нещо на изхода Моля, да конкретизираш въпроса, за да мога да ти отговоря Чейна като цяло е: CAD VSM tube -> DBX dual tube preamp -> Tascam FW1884 аудио-интерфейс Таскама го ползвам само като фейдър контрол и бридж между компютъра и преампите). Ако като "острота" визираш брилянс или наличие на високи честоти, то мога да споделя, че при китарата се получава от позиционирането спрямо микрофона, разбира се свиренето и самата китара. При гласа няма нищо освен лек компресор и ривърб. EQ няма изобщо - нито по време на записа, нито като пост обработка. Иначе - мисля, че CAD VSM е наистина много качествен продукт, съпоставен към цената си. Аз и затова го избрах едно време. Купувал съм го около 2004 година. Дано съм бил полезен! Поздрави! Редактирано Юли 12, 2010 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Юли 12, 2010 Share Отговорено Юли 12, 2010 остро - tape saturation, преди това с компресор или.... ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Юли 12, 2010 Share Отговорено Юли 12, 2010 Евалата, Данчо! Много е готино! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peterko Отговорено Юли 12, 2010 Share Отговорено Юли 12, 2010 добре се е получило незнам защо тоя звук на китарата ми напомня Овейшън ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 12, 2010 Автор Share Отговорено Юли 12, 2010 (Редактирано) остро - tape saturation, преди това с компресор или.... ? Само тюб-модел'д компресор (ако добре си спомням). добре се е получило незнам защо тоя звук на китарата ми напомня Овейшън ... Едва ли ... Имам 2 Овейшъна, но не бих ги използвал за истински акустичен запис ... Просто не ми допада звука им ... Сори Евалата, Данчо! Много е готино! Благодаря ти, ман ! Редактирано Юли 12, 2010 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts