Jump to content
Българският форум за музиканти

Скромно, но от сърце


Recommended Posts

Ще съм много благодарен на всеки, който довърши следното изречение:

"В тази песничка най-много ме дразни.............................."

Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.youtube.com/watch?v=62aGF8G6RM4

 

 

И донякъде текста. Иначе готино - има го така нареченият "фийлинг". :rocker: Качете още ваши парчета, убеден съм че имате. :thx:

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще съм много благодарен на всеки, който довърши следното изречение:

"В тази песничка най-много ме дразни.............................."

Благодаря предварително

Използването на основен тон в мелодията и започването на първо време. В случая ла. Придава специфичното соц звучене. Групата от пет човека ли се състои или това е просто запис? Аранжимента може да се измисли по-добре така че да не се застъпват партиите на различните инструменти постоянно. Аз бих махнал акустичната китара и бих сложил различни постоянни ритмични партии на китарата и органа. Лежаща хармония само на последната част.

Послушайте още реге и обърнете внимание на функциите на всеки инструмент.

Редактирано от Tozi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да кажа нещо, което вероятно знате. Единственият верен критерий е публиката. Важно е как реагира тя когато свирите парчето. Убеден съм, че при живо изпълнение звучи различно, а е важно и вашето сценично присъствие.

За мен парчето има проблем /доколкото може да се говори за "проблем"/ с пулсацията най-вече. Басиситът и барабанистът биха могли да акцентират повече слаби времена/примерно/, също така има моменти, в които нищо не се случва, или почти нищо. Мога да кажа аз как виждам аранжимента, но това е много субективно. @Този говори за реге - сигурни ли сте, че искате това парче да бъде реге? Мелодията сама по себе си е изразителна и позволява всякакъв аранжимент. Вокалистът звучи убедително. Успех! Бих дошъл да ви чуя на живо, наистина - само кажете в кой клуб е е хавата! И всичко това, което казвам е ИМХО. Искате мнение - моля. ;) /едва ли ви е интересувало точно моето... :( /

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарности и на тримата за отделеното време!

@кольо..... понеже нямаме претенции и тепърва се учим да свирим, всяко мнение е добре дошло. Някои неща не забелязвам (нашето гардже си е най-хубавото), други си ги знам, но колегите не ми вярват. Така че... давай смело.

@този.... в интерес на истината това Ла го прескачах, докато не решихме, че парчето увисва без него... И си стана естрада.... Петима сме, записът е в студио, свирихме заедно (без пианото и гласът). Пианистът си го изсвири отделно и после го прати по мейла. Гласът накрая.

@йоцо... всичко, което казваш си го мисля и аз. Щом си толкова смел и жертвоготовен, ще се обадя за следващото свирене......

Още веднъж благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.