Jump to content
Българският форум за музиканти

Интелегентен Джаз


Tozi

Recommended Posts

Много яко анти-шред свири пианиста (наречено още тежко или гъзарско) кефи ми на макс! :)

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Най-интересното е , че през цялото време свири в едно и също темпо по формата на парчето Countdown на Колтрейн. Хармонията е доста сложна за импровизиране а лекотата с която Брад го прави е завидна.

 

 

countdown.jpg

Редактирано от Tozi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брад Мелдау доста дълго време ми беше любим пианист, яко бях луднал по него. Не знам какво точно се случи с мен, но поне от година-две не съм си го пускал и сега като слушам тия работи, си спомням защо спрях да го слушам :) Голям виртуоз, дълбоки, почти гениално математически импровизации, но (с най-голямо извинение за селския израз) дрънканици :( Може аз да съм изглупял, но напоследък търся в музиката и някакво докосване, чувство. Без съмнение мога да кажа, че това е може би най-добрият джаз-пианист в момента в света (колкото и да е селско такова определение), но...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си изглупял въобще. Вкуса на човека много често се променя с промените в живота му. И с възраста. На мен например понякога неща като това изпълнение на Мелдау ми се струват прости и ми се иска още и още и още...., а имам и такива периоди когато и най-простото редуване на два тона ми се струва невъзможно сложно и тежко. Нещата които свири Мелдау са пълни с емоция и чувство, просто това не са емоциите и чувството с които ти се асоциираш и имаш нужда в момента.

Аз по принцип когато свиря концерт или записвам, предпочитам разнообразието. Ако има едно много сложно като звучение парче, непременно ще има и едно супер просто и мелодично. Старая се да балансирам настроенията и цветовете в програмата - мажорни, минорни, алтеровани парчета, бързи, бавни, равноделни,неравноделни,смесени и т.н. и дори в една и съща програма всеки път настроението е различно в зависимост от това как се чувствам в деня на концерта.

Това че музикантът се развива и променя е най-хубавото нещо което може да му се случи. Брад преди свиреше различно, сега свири по този начин а скоро сигурно ще свири съвсем различно от сега. Вечното търсене на промяна създава движение и развитие. Майлс, Колтрейн и много други големи артисти във всички области са минали през тези процеси и метаморфози.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.