Beautifull Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 Имам немско пиано на около 200 години.Веднъж бях решила да го продавам понеже смених училището и вече нямах нужда от пианото да ми заема място в къщи.Дойде някакъв специалист от Гърция и ми каза че пианото е било принадлежало на принц и принцеса от Баден Баден, и че ако искам да му взема реалната стойност трябва да го продам на търг.Марката на пианото е Карл Хайнзе (Хайнце нз точно как се произнася на немски) Не можах да го намеря в гугъл защото не помня как се пишеше. Интересувам се каква цена мога да му взема ако не го продам на търг.или как да намеря такъв търг на който да го продам .В момента имам оферта за него но цента трябва да кажа аз.Може ли някой да ме ориентира? Благодаря предварително. Цитирай
presly Отговорено Април 11, 2010 Отговорено Април 11, 2010 А какво общо има всичко това със звукозаписа? Цитирай
Beautifull Отговорено Април 11, 2010 Автор Отговорено Април 11, 2010 Няма.аз не съм писала че има...просто искам някои да ме ориентира в цената Цитирай
Beautifull Отговорено Април 11, 2010 Автор Отговорено Април 11, 2010 опаа...не видях къде съм пуснала темата Цитирай
Schenker Отговорено Април 12, 2010 Отговорено Април 12, 2010 Ами много сайтове има където вървят такива търгове, ето тук например можеш да се ориентираш за цени. Най-лесно е да го пуснеш в ebay. Но преди това е хубаво да знаеш марката и произхода му, също евентуално да се консултираш с още някого относно състоянието и цената която можеш да му вземеш. Ако наистина е с подобен произход, за какъвто споменаваш, трябва да внимаваш за тези неща Цитирай
Beautifull Отговорено Април 12, 2010 Автор Отговорено Април 12, 2010 аз имам оферта от познат. но попринцип ми се искаше да знам долу горе по колко вървят за това съм пуснала темата,макар и на грешното място. не искам в ибей да го пускам. Цитирай
VSTi Отговорено Април 12, 2010 Отговорено Април 12, 2010 Без да съм специалист акордьор мога да кажа, че ако наистина е на такава възраст инструмента е най вероятно със старата механика, може би и с дървена лира? При това положение (според мен) има само антикварна стойност. Потърси съфорумника byschmidt Поздрави! Цитирай
Beautifull Отговорено Април 12, 2010 Автор Отговорено Април 12, 2010 амии всъщност е с метална не дървена и струните му са сменяни. ако сега се премести ще трябва да се сменят още веднъж предполагам или ако не се сменят то със сигурност трябва да се акордира. На самата плочка на пианото пише (извинете ама не мога да намеря на немски така че на някой букви ще липсват точките) " Carl H. Hintze Hoflieferant Berlin dulowstr.50. Sr. Konighchen Hohei des Grosshergos von Sacheen. Sr. Grosshersodl. Hoheir des Princen u. Princess Max von Baden " ако някой може да ми преведе за какво става точно дума ще съм много благодарна Цитирай
VSTi Отговорено Април 12, 2010 Отговорено Април 12, 2010 (Редактирано) амии всъщност е с метална не дървена и струните му са сменяни. ако сега се премести ще трябва да се сменят още веднъж предполагам или ако не се сменят то със сигурност трябва да се акордира.На самата плочка на пианото пише (извинете ама не мога да намеря на немски така че на някой букви ще липсват точките) " Carl H. Hintze Hoflieferant Berlin dulowstr.50. Sr. Konighchen Hohei des Grosshergos von Sacheen. Sr. Grosshersodl. Hoheir des Princen u. Princess Max von Baden " ако някой може да ми преведе за какво става точно дума ще съм много благодарна Карл З. Hintze Доставчик dulowstr.50 Берлин. Старши Konighchen Hohei на Grosshergos на Sacheen. Старши Grosshersodl. Hoheir на Princen и принцеса Макс фон Баден според гугъл преводача. Струните не се сменят при пренасяне, а метална лира на 200 год. пиано...хм,...повече може да каже специалист. На този сайт тук може да се провери серийния номер и производителя, ще даде яснота поне за възрастта на пианото и годината на производство. Отново повтарям, потърсете специалист, или даже двама независими - така ще имате яснота какво имате и каквопродавате. Поздрави! Редактирано Април 12, 2010 от VSTi Цитирай
Beautifull Отговорено Април 12, 2010 Автор Отговорено Април 12, 2010 мхмм... благодаря много а къде точно е този сериен номер понеже пианото е в един град а аз живея в друг и трябва да обясня къде да го търсят за да ми го кажат Цитирай
Beautifull Отговорено Април 12, 2010 Автор Отговорено Април 12, 2010 (Редактирано) всъщност излиза че пианото е на около 100-тина години според това кога е живял Hintze Редактирано Април 12, 2010 от Beautifull Цитирай
Recommended Posts