Jump to content
Българският форум за музиканти

Schenker

Members
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Schenker

  • Рожден ден 09/09/1986

Previous Fields

  • Инструмент
    Korg Triton

Contact Methods

  • AIM
    viktor_smk
  • Website URL
    http://schenker.spirix.org
  • ICQ
    159641781

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Guitar, keyboards;
    Cisco, Linux

Schenker's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. За инфо ако някой някой ден попадне на темата - доставката дойде за 12 дни, което като за хамерикански сайт е супер. Иначе ми го смениха хората от тази репетиционна - много бързо и евтино.
  2. Благодаря ти! Свързах се точно с Ненчо и той ме препрати към благоевградския Икономов, тъй като там е сервиза (в София са само магазини), но нямали части за Тритон. Все пак открих части в един американски сайт (syntaur.com) и поръчах от там ... Сега трябва да чакам да дойдат и да намеря майстор който да ми смени клавиша (отворих капака да видя какво се случва и ме достраша да пипам сам). Така че ако все пак някой знае майстор който се занимава с подобни неща, feel free to post! Мерси отново, Виктор
  3. Здравейте, Имам счупен черен клавиш на Тритона - задната (вътрешната) му част с форма за кукичка, която се захваща за корпуса се е отчупила. Дали някой има идея къде може да се намерят клавиши с които да се замени, или някой майстор който да се занимава с подобни поправки? За момента като информация стигнах до Икономов в Благоевград, но ако има някой в София би било по-добре за да не си правя разходка до там. Мерси! Виктор
  4. Schenker

    Motif Xf7 ?

    Ами разликата е че е по-нов и съответно по-скъп. Но разлики особено много няма. Най-значимото според мен е по-големия waverom. Аз лично бих предпочел XS заради по-ниската цена.
  5. Пробвай първо да я свалиш и почистиш. Може да не е за смяна, а просто да се е зацапала.
  6. Преди време имах DGX-305, мисля че за твоята свирка нещата са сходни. На компютъра трябва да инсталираш драйвера за мидито и софтуера (MusicSoft Downloader) които ги има на диска. В самата свирка има настройка за връзка по мидито (в случая през усб интерфейса) към компютъра - на DGX 305-цата беше нещо от рода "PC1, PC2" - погледни в букварчето за твоя модел. Само с MusicSoft Downloader-а би трябвало да можеш да прехвърляш МИДИ файлове и в двете посоки - не ти трябва друго. Така че разцъкай го. Registry Memory 1, 2 копчетата са за вътрешната памет, нямат отношение към прехвърлянето за което си говорим. Иначе при коректно инсталиран драйвер би трябвало всеки софтуер да ти разпознае свирката като MIDI INPUT и MIDI OUTPUT устройство. Пробвай да реинсталнеш драйвера, ако трябва и на друг компютър за всеки случай ... Успех!
  7. Ямахата ще ти свърши работа.
  8. Schenker

    Малко помощ?

    Правилно си се ориентирал - за подобен клас свирки не си заслужава да ги носиш на специализиран сервиз защото дерат, а в повечето случаи като ги видят не искат даже да се занимават да ги отварят. Бих ти препоръчал един майстор, при когото наскоро ходих за смяна на гумички. 0889353892 е телефона, в Надежда се намира ... за съжаление не си спомням името му. Няма да ти вземе много пари и ако не е нещо много сложно ще ти свърши работа. Успех!
  9. Приятелю, конкретизирай се малко ... на пиано ли искаш основно да свириш, трябва ли ти добра динамика, за какъв стил музика като цяло, някакви конкретни функции ... ей такива нещица. Иначе най-общо казано - най-разпространените любителски синтове са PSR серията на Yamaha. Не са нищо особено, но попадат в твоя диапазон като цена. Иначе има и Casio-та на подобни цени, но по-добре Ямаха.
  10. Ами много сайтове има където вървят такива търгове, ето тук например можеш да се ориентираш за цени. Най-лесно е да го пуснеш в ebay. Но преди това е хубаво да знаеш марката и произхода му, също евентуално да се консултираш с още някого относно състоянието и цената която можеш да му вземеш. Ако наистина е с подобен произход, за какъвто споменаваш, трябва да внимаваш за тези неща
  11. @Earthman благодаря ти! Все пак успях да намеря частен майстор в София, който ми свърши работа. Гумичките почти не бяха износени, работата стана само с почистване и графит.
  12. В София май няма. И аз търсих преди седмица, намерих един частен майстор, който ми свърши работа, но проблемът ми беше доста по-банален и елементарен. Най-добре при Бозов в Пловдив. В тази тема един пич е постнал контакти на техника там.
  13. Във Фактор ми казаха че не доставят части за Роланд и не се занимават с подобни неща. Дали някой знае ли някой майстор който прави такива неща? Дори и да няма нови гумички, само почистване и евентуално размяна с друг клавиш/октава може да свърши работа ...
  14. Като отворих свирката наистина имаше едни метални пластинки играещи ролята на пружинки под клавишите. Иначе не зная дали трябва да се свалят (все още). Малко ме е шубе да разглабям понеже платките и кабелите са адски наблъскани. Но в крайна сметка така ще стане ако не намеря кой да ми я свърши тази работа Благодаря за отговорите! Ще попитам във Фактор.
  15. Здравейте, Един от клавишите на Роланда ми (D-70) загуби динамика. Най-вероятно причината е износена гумичка под клавиша или замърсена пластина. На един стар Роланд (Е-16) съм свалял клавиатурата и клавишите и съм чистил/продухвал елементите, но тук нещата изглеждат доста по-сложни и ме е страх да пипам много много. За това исках да попитам дали някой знае човек/място където се занимават с подобна профилактика/ремонт на синтезатори. Предпочитам да дам някой лев отколкото да прецакам нещо. Знам за сервизи на Динакорд и на Икономов, но тъй като те се занимават по принцип съответно с Ямаха и Корг не знам дали ще се наемат с моята свирка. Благодаря предварително! Поздрави, Виктор
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.