bassguitar1 Публикувано Април 10, 2010 Публикувано Април 10, 2010 (Редактирано) По стечение на обстоятелствата, днес с групата се наложи да свирим с една колона, вместо две. Принципно китаристите са си с кубета, а баса и вокала са в един пауър миксер и две колони. Но явно като се опитахме да използваме едната колона като две, нещо я претоварихме. Та като спряхме от колоната се чуваше слаб, един такъв "пърдящ" звук. Стана ни ясно, че е "отишла" - каквото и да значи това. Та искам да попитам, ако все пак сте разбрали какво имам предвид, за нашата колонка има ли надежда, ако я занесем да майстор, защото въобще не знам дали има в моя град такъв, или ще трябва нова колона ? Редактирано Април 10, 2010 от bassguitar1 Цитирай
L.K. Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 Не схванах следните неща: Какъв усилвател използвате? Каква колона исползвате? Как една колона я връзвате като две? В кой прекрасен български град се развива действието? Цитирай
bassguitar1 Отговорено Април 10, 2010 Автор Отговорено Април 10, 2010 Използваме пауър миксер на Беригнгер. Колоната е хенд мейд, не сме я правили ние, дадоха ни я, говорителя е 12 инчов Хай - Фай. Не сме я връзвали като две, не съм се изразил правилно, просто увеличихме повече та да се доближим повече до звука на 2 колони. Действието - Хасково. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 За ремонт най-близо ти е този човек: http://forum.muzikant.org/index.php?s=&...st&p=473333 Цитирай
bassguitar1 Отговорено Април 10, 2010 Автор Отговорено Април 10, 2010 (Редактирано) Блогодаря Ви. А иначе според описнанието ми, има ли надежда за говорителя, защото се надявам, че ще намеря някой от града. Редактирано Април 10, 2010 от bassguitar1 Цитирай
g_vayov Отговорено Април 11, 2010 Отговорено Април 11, 2010 Може би е разбридана намотка на шпулата. Или пренавиване или нова шпула... надежда има. Цитирай
bratmito Отговорено Април 11, 2010 Отговорено Април 11, 2010 Ако въпросния говорител е някой евтин китайски боклук,ремонта вероятно ще излезе повече от себестойността му.Поинтересувай се първо дали си заслужава.Успех! Цитирай
L.K. Отговорено Април 11, 2010 Отговорено Април 11, 2010 12" HiFi говорител едва ли е сметнат за претоварването, което сте му нанесли. Ако е "китаец" направо купете 2 от същия вид, че да имате да сменяте. Цитирай
Fender_str Отговорено Април 11, 2010 Отговорено Април 11, 2010 Хай фи говорителите за разлика от китарните не държат на претоварване, по-добре както каза колегата ако е китаец пренавиването ще излезе по-скъпо, така че купувайте нов Цитирай
Recommended Posts