Jump to content
Българският форум за музиканти

Аранжор, миди, лаптоп


dlkoko

Recommended Posts

имам 1 въпрос-имам синтезатор имам лаптоп имам миди усб преходник,има ли няква програма с която синтезатора да използва стилове които са на лаптопа без да се качват на синта,да се свири като лаптопа подава стила,а хармония темпо смяна на инструмент да стават от синт

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

изтеглих я тая програма ам нещо не я разбирам,то май тук във форума е трудно да се обяснява:)това което ми трябва е:пускам стил от лапа зааапочвам да свиря и контролирам акордите от синта

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това е отговора на всички въпроси свързани с работата на ситезатор+компютър.

ЧЕТЕТЕ внимателно. Тук има всичко нужно.

 

http://www.juzisound.com/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това е отговора на всички въпроси свързани с работата на ситезатор+компютър.

ЧЕТЕТЕ внимателно. Тук има всичко нужно.

 

http://www.juzisound.com/

 

Аранжера на juzisound е страхотен, но за мене е недостатък това че не е за windows.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там са описани подробно ЗА и ПРОТИВ аргументите DOS или Win и начина на ползване на програмите. Нищо не пречи на компа да си има Windows и да си го ползваш. Ако поясниш малко кое точно визираш като недостатък няма да е лошо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако поясниш малко кое точно визираш като недостатък няма да е лошо.

Последния windows,който има интегрирана DOS среда е WIN98.Представяш ли си каква стара кочина трябва да имаш за да инсталираш на нея такава операционна система.

Проблема всъщност е не,че не можеш да я инсталираш,а това,че 99% от производителите на съвременен хардуер не изготвят управялващи драйвери за WIN98.Поради факта,че след него има вече няколко поколения операционни системи.

 

Но...няма невъзможни неща.

Има начини.Един от които е интегриране на операционна система в операционната система или т.н.р virtual PC.В WIN XP/vista/7 се интегрира нова операционна система използваща управляващите драйвери на основната.По този начин може да се подкарат DOS приложенията.

Но защо да се хабим толкова като можем просто да използваме WIN приложими програми като CUBASE наппример,които вършат същата работа,че и 10 пъти повече.Разбира се и за 10 пъти повече пари. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко което казваш е така. Вярно е. Ето защо мисля че е въпрос на избор и конкретно приложение. Тия програмки на Juzisound работят без проблем в реална кръчмарска среда като многократно подобряват старите синтезатори. Лично ходих да видя работата на колега с такава програма когато си избирах дали да сменя старата ямаха или да си купя тази конфигурация. Причината която ме отказа е нуждата да нося още техника в кръчмата(компютър монитор), консервативното отношение на хората (музикант с компютър що е то?) по капризното отношение на компютъра към работната среда(прах вибрации). Докато Cubase за реална работа незнам да се ползват. Те са много добри за студио. И не на последно място са парите. Дори бих ги сложил на първо място. Ако имаха пари тук пишещите във форума нямаше да се правят толкова гимнастики а просто всеки щеше да си купува нужното.... така че темата нека остане отворена и ще ми е интересно да бъде развита ако може и с конкретни примери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

провери дали си спазил изискванията им за инсталиране, но ти необичаше да четеш така че това ще ти е проблем явно. ако си убеден че всичко си спазил свържи се с тях. тази програма е разработка на тия момчета. цената е дори смешно ниска защото за тия пари освен детска играчка няма какво да си купиш, а синтезатор с такива възможности струва в пъти повече парички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ок инсталирах"juzisound"ама повечето работи са на йероглифи:secret:да не сам объркал нещо

 

ВЯТЪР РАБОТА Е"JUZISOUND"ПОНЕ С ЪСБ МИДИ КАБЕЛ,СТИЛОВЕТЕ ТРУГВАТ ПРЕЗ КЛАВИРА АМА НЯМА КОНТРОЛ,СПОРЕД МЕН НЕ СТРУВА И ПУКНАТА ПАРА МИСЛЕХ ЧЕ Е НЕЩО КОЙ ЗНАЕ КВО,ИМА ПО ДОБРИ ПРОГРАМИ И ТО ЗА ХП,АКО НЯКОЙ ИСКА ДА СИ БЛЪСКА ГЛАВАТА В СТЕНА НЕКА ДА ОПИТА :) :)

 

ами да ви кажа най-добрия софт за свирене на живо е one man band,само има 1 проблем че е демо версия което я ограничава до 6о секунди свирене.Моля ако има някой да ми даде крак да ми пише!!!

 

омб е наистина добра,ве4е имам кракната версия ако някой му трябва.... :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Здравейте, преди време попадах на подобна тема но за миди клавиатура. Има ли програма с която да може с миди клавиатура да се свири като синтезатор. Да могат да се зареждат стилове и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.