spineless Отговорено Март 30, 2010 Share Отговорено Март 30, 2010 Щом няма да свириш класика, не си купувай класическа, а си вземи уестърн. Аз не съм съгласен, попринцип на класическата китара могат да се свирят най-различни неща, някой песни на Металика съдържат рифове свирени на класическа китара. Като цяло класическата китара е един много добър инструмент, който не трябва да бъде пренебрегвам заради името си. Освен това за начинаещ е по-добре, аз съм започнал с класическа китара, струните са по-меки и никога не съм имал проблеми с мазоли по пръстите, или обелване на мъртва кожа, както става при много хора почнали направо с тенекиени. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sweeper Отговорено Март 30, 2010 Share Отговорено Март 30, 2010 ем да ама пък за начинаещ според мен е и добре да си земе някакъв ефтин ибанез защото е по-добре да почнеш от тръдното и позле да си на лесното Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sweeper Отговорено Март 30, 2010 Share Отговорено Март 30, 2010 нещо ми се бъгна нета абе земи каквато ти хареса само гледаи да си намериш добър даскал Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hand_of_doom Отговорено Март 30, 2010 Share Отговорено Март 30, 2010 Според мен много по-добре ще е да си земеш някаква книжка (било учебник, школа и т.н.) и там да си четеш теорията. Много по-добре обяснено е, отколкото в повечето видеоуроци в интернет Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerven_hamster Отговорено Март 30, 2010 Share Отговорено Март 30, 2010 (Редактирано) Класическа китара - http://vbox7.com/play:5a61bd6e Уестърн китара - Свири на това, което ти харесва. Силно ти препоръчвам класичеката китара, но ако не ти доставя удоволствие да свириш на нея (не ти харесват звукът й или песните които са подходящи за нея) не дей, защото най-вероятно ще се откажеш от китарата и вашите ще се окажат прави . Редактирано Март 30, 2010 от nerven_hamster Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
samo_gerii Отговорено Март 30, 2010 Автор Share Отговорено Март 30, 2010 (Редактирано) Мале, това на Карибски пирати наистина много ми харесва!.. Но наистина ли е класическа, защото пише в заглавието акустична. А иначе изрових един линк и долу - гору ми харесва самото звучене - не говоря за точно песента, а просто самото звучене на китарата. А не мога да определя дали е уестърн или класическа:: http://www.youtube.com/user/fourteenforeve.../12/t28gV6nPMzo (тази вляво - кафявооранжевата) то точно в този линк не се чува коя китара кой звук произвежда, но се вижда самата китара. Редактирано Март 30, 2010 от samo_gerii Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spineless Отговорено Март 30, 2010 Share Отговорено Март 30, 2010 Значи попринцип акустичните китари са два вида - класическа и уестърн, където класическата е с найлонови меки струни, а уестърните са с метални струни. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
samo_gerii Отговорено Март 30, 2010 Автор Share Отговорено Март 30, 2010 Значи попринцип акустичните китари са два вида - класическа и уестърн, където класическата е с найлонови меки струни, а уестърните са с метални струни. Ясно.. ето къде си пролича невежството ми относно китарите! Благодаря! пд. Въпросът ми относно китарата в предното ми мнение ( YouTube клипчето) все щое действа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spineless Отговорено Март 30, 2010 Share Отговорено Март 30, 2010 Ами уестърн е, класическите китари имат по различен гриф: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
samo_gerii Отговорено Март 30, 2010 Автор Share Отговорено Март 30, 2010 Благодаря много! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Март 30, 2010 Share Отговорено Март 30, 2010 ^^Това не е вярно. Главата на грифа, защото това не е целия гриф, може да бъде такава и на акустична китара с метални струни: Един от многото примери: http://www.dv247.com/assets/products/37622_l.jpg Това е само начин на изработка на глава. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billymilano Отговорено Март 30, 2010 Share Отговорено Март 30, 2010 Най-готиното е, че кат се яви некое момиченце, дори в прокурорска възраст веднага се стичате да помагате и един не се намери да нахрани.... Браво. Същата тема е мааалко по-нодолу, доста по-изчерпателна. Явно толкова търси новото поколение Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Coprophagus Отговорено Март 30, 2010 Share Отговорено Март 30, 2010 Въпросът не е точно дали темата е коментирана 1000 пъти, а дали питащият пита културно, направил си е труда да попрочете поне важните теми и има някакъв конкретно формулиран въпрос ( а не к'ва китара да си зема-Скуаяр, Корт, или Стагг ама да е до 50лв ако може, най-много...). Според мен класическата китара е по-добър вариант заради по-меките струни. Така няма да се откажеш на втория ден защото те болят пръстчетата, а в последствие винаги ще можеш да смениш инструмента според вече оформените ти предпочитания. Учителят определено ще ти е от полза, съветвам те да разбереш кога има урок в театъра и да отидеш да се срещнеш лично с човека (не вярвам да те върне). Преподавателя в последствие ще ти обясни кое, как и защо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nerven_hamster Отговорено Март 31, 2010 Share Отговорено Март 31, 2010 И аз имам един въпрос- какъв е нормалния екшън (разстоянието от струните до прагчетата). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daniel.hristov Отговорено Март 31, 2010 Share Отговорено Март 31, 2010 (Редактирано) И аз имам един въпрос- какъв е нормалния екшън (разстоянието от струните до прагчетата). (Най-добре го постни отделно тоя въпрос - стана ми интересно и на мен пък някои хора сигурно могат да дадат много компетентен отговор) Като цяло колкото се смята че по-ниското е по-добре, но ако сваляш много може да забръжди или да се получи "плякане" на струните в по-високи прагчета. Ако извиваш разни струни бендовете също трябва да са чисти (при по-малки радиуси на грифа може да стане проблем). Най-важното е да не уморява много ръката и тона да не изфалшивява съществено в по-високи позиции. Понеже вярвам че чакаш "литри, метри и секунди" - при различните типове китари "нормалния" екшън е малко различен. Според мен всичко около 2-3mm на 12-то прагче е приемливоза акустична китара с метални струни, за различните електриески китари се гони нещо около 1мм, суперстратовете могат да бъдат още по-"спортни" . Ако имаш притеснения за тоя на твоята китара що не отидеш при лютиер - сетъпа не е скъпа работа и ако не ти е безнадеждно крив грифа води до много добри резултати. Редактирано Март 31, 2010 от daniel.hristov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts