Jump to content
Българският форум за музиканти

samo_gerii

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от samo_gerii

  1. ^Хехе, де да беше така и в хора да пеехме Еванесънс.. просто докато се съберем всички, ме накараха да изпея нещичко, защото знаят, че като цяло само аз от там си слушам тях и други групички. Та така де аз съм черната овца, която слуша рок там.. "Малко" късен отговор, но все пак..
  2. Ясно.. ето къде си пролича невежството ми относно китарите! Благодаря! пд. Въпросът ми относно китарата в предното ми мнение ( YouTube клипчето) все щое действа.
  3. Мале, това на Карибски пирати наистина много ми харесва!.. Но наистина ли е класическа, защото пише в заглавието акустична. А иначе изрових един линк и долу - гору ми харесва самото звучене - не говоря за точно песента, а просто самото звучене на китарата. А не мога да определя дали е уестърн или класическа:: http://www.youtube.com/user/fourteenforeve.../12/t28gV6nPMzo (тази вляво - кафявооранжевата) то точно в този линк не се чува коя китара кой звук произвежда, но се вижда самата китара.
  4. Благодара много на всички, които са обърнали внимание. Та, бях в театъра, но казаха, че всички часове на въпросният учител са заети, а през лятото е щял да бъде в София. Помолих ги за контакти, все пак друго е да говоря лично с човека, но казаха, че нямат информация как да го намеря. Хм.. имам чувството, че нещо ме мотаят, но както и да е. Та, реших първо да си купя някоя китарка. И после да си търся уроци. p.s Много хубаво парче! По принцип гласа на Георги Минчев ми харесва, но тази песен точно не съм я чувала.
  5. За обучение с помощта на Скайп, MSN и тн. помислих, да, по-добър вариант е от това да гледам само клипчета, защото при моя грешка, ще може да се направи забележка и следователно да се поправи въпросната грешка. Днес ще се отбия в театъра, там разбрах, че миналата година е имало уроци, пък после като се върна кой знае, може и да се похваля!
  6. Родителите ми като цяло не са много, много музикални. Имам впредвид, нито един от тях не се е занимавал с музика, просто си слушат, колкото да запълнят ежедневието си. Иначе, баща ми ме подкрепя, майка и тя, но е на мнение, че трябва цялата тази работа покрай свирене с китара да започне или през лятото или след няколко години. Дори понякога ми повтаря, че това било просто една детска еуфория, която ще премине. Да, ама не.. Просто от отдавна си ми харесва звукът, който издава китарата!
  7. Благодаря много, че прочете темата и отговори на въпросите ми! Да, наистина съм на 13 навърших ги на 17 март. Не, че това има нещо общо с темата. Имам и друг въпрос: Към какво обучение с учител да се ориентирам, имам впредвид, дали да е частно или, ако се запиша в някоя школа (с група деца) ще бъде по-добре? Знам, че с частен учител той се занимава само и единствено с теб ( по време на часовете), но ако е с други деца дали няма да е по-лесно, така може да речем да си обменяме малко знания.. или незнам. Мерси от сега!
  8. Здравейте, на 13 съм и съм момиче. От доста време си ме влекат китарите, но наскоро се реших да се пробвам по някакъв начин. Още преди да ме нападнете ще кажа, че изчетох повечето теми пуснати от начинаещи ( казвам повечето, защото може да има и някои забутани в така многото страници), както и прочетох главната тема. Но пак си имам въпроси.. 1. Отначало нищо не знаех за разликата между акустична и класическа китара, но като се поразрових узнах, че разликата е в струните. Акустична с метални, а класическа с найлонови. За начинаещ кой е по добрият избор. То е ясно, че си зависи от стила към който съм се ориентирала, но все пак. Нямам намерение да свиря някакви класики ( не казвам, че няма добри ли нещо подобно), а просто за удоволствие да си дрънкам вкъщи. 2. Поразпитах за уроци в града ми, а именно Шумен, но не успях да издиря нито един учител/музикант, който да дава уроци. Та, може ли да се достигне да речем приятно за ушите ниво при самообучение ( YouTube и тн.) 3. Разбрах, че при закуруването на китарата трябва да ти е удобна и все пак да си с някой, който е по-навътре в нещата. Аз не познавам никой, който да свири на нещо, или по-специално на китара, че да помоля за помощ при избора. 4. Не търся китаря със супер висока "класа", а дори ме устройва и някоя втора ръка.. Та, може ли с тези за около 150лв най-много да се вземе китара, която да върши работа? Знам, че ви е дошло до гуша от новаци, но като поразгледах не намерих точните отговори на въпросите ми. Лека вечер!
  9. Здравейте, та на 13 съм и от около да речем една година съм в хор, но там нищо не ни обясняват за разни ноти и тонове, но това не ми е проблема. Проблема ми е, че гласът ми ( попринцип докато говоря) е много дрезгав, не точно присипнал, ами дрезгав, това много ме дразни, а и също така понякога, докато пея се чува супер чисто, а понякога се появава това дрезгаво звучене или пък изведнъж не мога да изпея една сричка. Примерно: карат ме в хора да бея на Eevanescence - Bring me to life.. тя по принцип си е трудна песен, но точно започвам да пея добре и ето тука : "how can u see into my EYES like open doors" и просто край гласът ми не, че спира ами как да го обясня някак спада и не мога да си контрулирам гласа Да ми кажете на какво се дължи това, защото учителката ми казва : "Ами то е заради това, че си пяла без загрявка", но нали аз си знам, че това не ми се случва за първи път..
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.