Drummer_Nick Публикувано Март 29, 2010 Публикувано Март 29, 2010 Въпрос който силно ме притеснява! Пробвал съм да свиря песни на барабани с всички крайници ... И проблема е че нямам координацията и бъркам краката с ръцете... Смисъл при бас-педалите просто ако е по бърз ритъма с палките краката и те се забързват... Та въпроса ми е мога ли да се науча на координация или така ми е вродено и ще си остане така завинаги ? Въпроса е много важен защото се чудя дали да тръгна пак на уроци и това ме притеснява ! Цитирай
deyan_93 Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 Еми започни с упражнения , не с песни, прави ги бавно и като усетиш забързай и ще свикнеш . Цитирай
koko_enev Отговорено Март 29, 2010 Отговорено Март 29, 2010 Разбира се че ти е вродено ,абе човек ще ме уморите с тези вапроси.В последно време се начетох на теми от рода:защо не мога да си изправя левия крайник,защо десния ми крак е неподвижен и т.н.Ако се състезаваме за тъпи теми и аз да почвам да пиша.Щом си ходил на уроци,значи това е човека към който трябва да се обърнеш или някой твой приятел барабанист да ти покаже някакви упражнения,и трябва да седнеш и да посвириш разбира се.Не се заяждам,просто ми омръзна от недодялани теми.Поздрави! Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Март 30, 2010 Отговорено Март 30, 2010 Просто си седни на едното нещо и свири. Попитай някой за подходящи упражнения. Трябва ти само достатъчно време, прекарано в упражнения. Цитирай
Prodrummer Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 Наистина най - добре някой да ти покаже нещо, но не знам как ти е финансовото положение, социални кръгове и т.н. НО аз ще ти кажа какво репетирах главно когато се сблъсках с този проблем. Значи пускаш метронома на бавно темпопримерно 65. И започваш да удряш чтвъртини едновременно с ръката на фуса и с касата. После като го усетиш добре темпото започваш с осмини в ръката е крака го оставяш такаи постепенно продължаваш и на шестнайсетини и после вдигаш темпото и това е. Не е сложно но изисква време. Друго нещо е да се упръжняваш не само да не забързва крака с ръцете, а и да ги разделиш крака от ръце.Но това ще ми е по трудно да го обясня тук. Ако искаш ми пиши ЛС. А и си изтегли някое друго учебно ДВД! Има ги тези неща там. Цитирай
peterko Отговорено Юли 10, 2010 Отговорено Юли 10, 2010 Youtube - твоя отговор за безплатни уроци мама-тати мама-тати ... както казват старите кучета ... и постепенно ще влезеш в координация нещо което много малко хора знаят - ЧУСТВОТО ЗА РИТЪМ И КООРДИНАЦИЯТА СЕ УЧАТ И СЕ ТРЕНИРАТ!!! у някой това е по силно, у други по-слабо но то може да се навакса !!! зависи от теб колко упорит си - потърси си технически упражнения - гледай най вече слушай разнообразна музика и се опитвай да попиваш квото и както можеш Цитирай
Recommended Posts