Evtim Djerekarov Публикувано Януари 20, 2006 Публикувано Януари 20, 2006 Ами да, ще ти трябва кубе, и евентуално някави педалчета ефекти(дистер например). Аз правя педалчета, и мога да ти спретна много добър дистер, на цена доста по -ниска от тези, в магазините, а и звука ще е по - добър, но в уретбата не е добре да си включваш китарата. Теябва ти и някакво кубе. В магазините се продават за 200- 250 лева най - малко, на оз мога да те посъветвам да си вземеш на старо някой Лариус Л55 примерно - ще излезе много по-тънко, а и кубето е много добро. Цитирай
funshits Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Ами да, ще ти трябва кубе, и евентуално някави педалчета ефекти(дистер например). Аз правя педалчета, и мога да ти спретна много добър дистер, на цена доста по -ниска от тези, в магазините, а и звука ще е по - добър, но в уретбата не е добре да си включваш китарата. Теябва ти и някакво кубе. В магазините се продават за 200- 250 лева най - малко, на оз мога да те посъветвам да си вземеш на старо някой Лариус Л55 примерно - ще излезе много по-тънко, а и кубето е много добро. я плс ме светни какво е КУБЕ ? дистер ? Цитирай
NitroBGA Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 аз не бих робувал на марка funshits - от колко време свириш ? Цитирай
funshits Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 аз не бих робувал на марка funshits - от колко време свириш ? цели 2 месеца Цитирай
synchu Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Ами да, ще ти трябва кубе, и евентуално някави педалчета ефекти(дистер например). Аз правя педалчета, и мога да ти спретна много добър дистер, на цена доста по -ниска от тези, в магазините, а и звука ще е по - добър, но в уретбата не е добре да си включваш китарата. Теябва ти и някакво кубе. В магазините се продават за 200- 250 лева най - малко, на оз мога да те посъветвам да си вземеш на старо някой Лариус Л55 примерно - ще излезе много по-тънко, а и кубето е много добро. я плс ме светни какво е КУБЕ ? дистер ? Рядко дразнещ превод на combo /amplifer/, т.е. комбо, наложил се през 80-те години на миналия век сред китарните среди в БГ. Има се предвид усилвател за китара, който върви с говорител. Ето това, например: http://www.musik-service.de/images/ProduX/395545542j00.jpg това е комбо. Дистер е съкратено от distortion (дисторшън) - китарен ефект, който "изкривява" звука или накратко от чиста китара, прави "яко жица" - т.е. този китарен звук, който слушаш на солото в Nothing Else Matters например (и на 99.9% от цялата метъл музика/останалата час са балади / ) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2006 Автор Отговорено Януари 20, 2006 Кубе е китарен усилвател. Тази кутия с говорител отпред, и панел с врътки, с която свирят китаристите. Цитирай
fluti Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 (Редактирано) Ами да, ще ти трябва кубе, и евентуално някави педалчета ефекти(дистер например). Аз правя педалчета, и мога да ти спретна много добър дистер, на цена доста по -ниска от тези, в магазините, а и звука ще е по - добър, но в уретбата не е добре да си включваш китарата. Теябва ти и някакво кубе. В магазините се продават за 200- 250 лева най - малко, на оз мога да те посъветвам да си вземеш на старо някой Лариус Л55 примерно - ще излезе много по-тънко, а и кубето е много добро. я плс ме светни какво е КУБЕ ? дистер ? Рядко дразнещ превод на combo /amplifer/, т.е. комбо, наложил се през 80-те години на миналия век сред китарните среди в БГ. Има се предвид усилвател за китара, който върви с говорител. Ето това, например: http://www.musik-service.de/images/ProduX/395545542j00.jpg това е комбо. Дистер е съкратено от distortion (дисторшън) - китарен ефект, който "изкривява" звука или накратко от чиста китара, прави "яко жица" - т.е. този китарен звук, който слушаш на солото в Nothing Else Matters например (и на 99.9% от цялата метъл музика/останалата час са балади / ) Според мен се казва кубе, защото има горе-долу форма на куб @funshits: Усилвателите за китара са по-различни от обикновените хай-фи усилватели, в твоя Техникс китара с дистер няма да звучи много добре, освен ако не ползваш някаква симулация на китарен усилвател и говорители. Иначе ако ще свириш чисто, трябва да свърши работа. Редактирано Януари 20, 2006 от fluti Цитирай
synchu Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Според мен се казва кубе, защото има горе-долу форма на куб Де да беше така Правоъгълен паралелепипед е по-точно наименование,но средностатистическия гражданин (вкл. и аз), изпитва реални затруднения при правилното артикулиране на този термин, пък и съкращаването му до удобна форма би причинило несвързани бълнувания у повечето филолози.... Комбо е значително по-практично, защото изразява функция, а не форма. хехехе спирам, щото - мани не питай. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 20, 2006 Автор Отговорено Януари 20, 2006 Мисля, 4е един Л55, и ако му спретна един як дистер, ще излезе много по -евтино от процесор. Цитирай
Trysth Отговорено Януари 30, 2006 Отговорено Януари 30, 2006 Съжалявам, ако не е по темата, ама я дайте малко повече инфо за тия Л55, че чета разни работи за тях, били добри, не били скъпи, ала бала, ама основното го изпускам . Също така от къде човек може да се сдобие с такова? Пак сори, ако мнението не е за тука. Цитирай
bratmito Отговорено Януари 30, 2006 Отговорено Януари 30, 2006 Усилвателите за китара са по-различни от обикновените хай-фи усилватели, в твоя Техникс китара с дистер няма да звучи много добре, освен ако не ползваш някаква симулация на китарен усилвател и говорители. Иначе ако ще свириш чисто, трябва да свърши работа. A каква е точно разликата и може ли да се преправи с някаква модификация? Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 30, 2006 Отговорено Януари 30, 2006 разликата е такава че домашната ти стерео уредба е направена за слушане на музика. възпроизвежда пълнен спектър честоти - примерно от 50 хз до 20000 кхз. китарните усилватели - било то комбо или глава с отделна колона са малко по различни. те са снабдени с китарни говорители. китарния говорител има строго специфична честотна характерситика. промерно реже високите над 2 кхз. ако сложиш обикновен говорител на китарен усилвател - ще свири но ще вади отвратителен звук. така че - по-добре най евтиния китарен усилвател отколкото най-скъпата хай фи уредба Цитирай
jFog Отговорено Януари 30, 2006 Отговорено Януари 30, 2006 Мисля, 4е един Л55, и ако му спретна един як дистер, ще излезе много по -евтино от процесор. и дълбоко е съмнително дали ще доближи (поне)до най пикливата амп симулация от някой процесор. Да не забравяме и многото други ефекти които притежава всеки процесор. И двете неща си имат недостатъци нали.. Няма кофти процесори има кофти настройки Цитирай
bobalan Отговорено Януари 31, 2006 Отговорено Януари 31, 2006 Мисля, 4е един Л55, и ако му спретна един як дистер, ще излезе много по -евтино от процесор. и дълбоко е съмнително дали ще доближи (поне)до най пикливата амп симулация от някой процесор. Да не забравяме и многото други ефекти които притежава всеки процесор. И двете неща си имат недостатъци нали.. Няма кофти процесори има кофти настройки а на мен ми казаха, че "кубе" идва от популярните в БГ преди 10тина годинки Roland CUBE - транзисторно усилвателче 30вата с говорителче към него Цитирай
wolfgang Отговорено Януари 31, 2006 Отговорено Януари 31, 2006 (Редактирано) Според мен се казва кубе, защото има горе-долу форма на куб Де да беше така Правоъгълен паралелепипед е по-точно наименование,но средностатистическия гражданин (вкл. и аз), изпитва реални затруднения при правилното артикулиране на този термин, пък и съкращаването му до удобна форма би причинило несвързани бълнувания у повечето филолози.... Комбо е значително по-практично, защото изразява функция, а не форма. хехехе спирам, щото - мани не питай. "Рядко дразнещ" е меко казано. Особено лошо говори за хора, които знаят, че е "комбо", а продължават да наричат усилвателите си "плешивци". Според мен етимологията на дефектния термин идва като нарицателно от Roland Cube серията, едни от по-разпространените вносни (не соц.) чисто китарни усилватели през 80-те на миналия век. Тук идва и противоречието - сред правилата на форума е използването на кирилица, но чистотата на езика, вкл. фонетична транслацията на думи без аналози в българския език се игнорира и така се толерира налагането безумни термини като "кубе". Срам, българино, срам. ПП. сега видях, че колегата бобалан го е споменал преди мен. явно не е здравословно да се философства в тази ранна доба :-))) Редактирано Януари 31, 2006 от wolfgang Цитирай
Recommended Posts