Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Ола Комапнерос,

безуспешно издирвам материал за направата на пикгард на една стара китара.

бързам да кажа, нужен ми е лист с приблизителни размери 30Х40см, 3пластов ЧБЧерно.

прерових ибей, там не са много, но за сметка на това шипинга до БГ е безмислено скъп (за нещо дет струва 20$ ми поискаха 50$ за доставка)

разходих се из основните магазини в София, до академията, стагг, капъша, фактор и т.н. и само капъша предложи да ми достави, но някъде след месец и нещо,

някой може ли да помогне да открия подобно нещо, тук в БГ:greenangel:

поздрави и благодарности

м.

Отговорено

И аз да се присъединя към темата да не наводняваме раздела- трябва ми tortoise материал, без значение дали е двуслоен или трислоен, red tortoise или brown tortoise. Също не ми се дават луди пари за пратка от САЩ, та ако някой има идея къде може да се намери ще е чудесно.

Отговорено
разходих се из основните магазини в София, до академията, стагг, капъша, фактор и т.н. и само капъша предложи да ми достави, но някъде след месец и нещо,

Така е, преди време имах същия проблем и в крайна сметка си поръчах при Капъша.Но иначе наистина пристигна след 3-4 седмици. :jazzband: Тогава излезнах от 35 лв.

Отговорено

И аз търся малко за да затворя дупката за потенциометрите .... намерих плексиглас черен и бял 4 мм но ми е малко дебел за тази цел търся дебелина 2мм плочка с размер 18/9см.

Отговорено (Редактирано)

... и не стана като с хубава, трислойна пластмаса :offtopic-001: .

Сериозно - капъша доставя такъв материал, стига да го попитате.

Един съфорумник(Icarus) си беше взимал, даже мисля, че имам черна плочка с бяло в средата, която той ми остави, понеже беше малка за нашите цели.

Ако авторът е заинтересован, да ми пише едно ЛС.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

сори, че се бутам между шамарите, но си търся прозрачен плексиглас, около 2-3 мм. знам, че има някъде из рекламните къщи, но ще се радвам ако някой знае къде точно има таквоз и ми спести обикалянето. мерси предварително.

Отговорено

Вярно е че Къпъша има но само готови пикарди и ако не е трислоен кво ще стане китарата по зле ли ще свири? За моя случай е по различно защото аз нещата си ги слагах да ми е удобно на мен и за това сега се налага да си правя такъв капак но по принцип ако китарата ви е стандартна да си купите готов е по-добре.

Отговорено (Редактирано)

Може човек да си поръча и квадратна плоскост при Капъша.

Ами.. просто трислойния изглежда по-добре в някои случаи.

Тази, за която говоря, че прашасва вкъщи, също е квадратна трислойна черно-бяло-черно.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
сори, че се бутам между шамарите, но си търся прозрачен плексиглас, около 2-3 мм. знам, че има някъде из рекламните къщи, но ще се радвам ако някой знае къде точно има таквоз и ми спести обикалянето. мерси предварително.

В Бриколаж със сигурност знам че има. Иди и поразтърси, има разфасофки от 2 на 1 метър но доста малки. Дебелини 2, 3, 4 мм (по спомен дебелините)

Отговорено

Ола компанерос,

мислех да пиша по-рано, ама тогава никой не се беше заинтересувал от темата.

успях да намеря трислоен материал в Камертон до академията, не беше първия ми избор - ЧБЧ, но се примирих, пред угрозата да чакам месец и нещо, (малко съм нетърпелив);)

инак да споделя моя опит

двете места където може със сигурност да се открият тези плоскости са камертон и капъша, другите или нямат нищо или са готови и изрязани за страт, теле и т.н.

доставката на тези неща от чужбина е безмислена, предвид факта, че тези неща не са тежки, но в карго бизнеса освен теглото се гледа и вместимост и използват тези правила за да вдигат цената на пратката напълно неоправдано.

други интересни предложения, които получих бяха 2-3мм плексиглас с подлепено фолио в желания цвят.

както и да го изрежем от парче леген:)) добре, че не беше кофичка кисело мляко, че съвсем щях да се върна в началото.

използвам случая да се похваля и разкажа за какво ми е този материал. повечето от вас знаят емилиян лалев, та с него реставрираме един много стар (60-те) орфей, който купих от един циганин с каруца на улицата. остават още няколко дни до завършването на тази китара и тогава със сигурност ще постна снимки преди и след за да си кажете мнението и надявам се възхищението:)

поздрави,

м.

Отговорено

Аз си взех плексиглас черен 3мм от фирма Вексони с размер 30/60см излезе ми 6.00лв според мен става и за пикард ако не е трислоен голяма работа тва си е мое мнение.