mjumjun Публикувано Март 15, 2010 Share Публикувано Март 15, 2010 Ола Комапнерос, безуспешно издирвам материал за направата на пикгард на една стара китара. бързам да кажа, нужен ми е лист с приблизителни размери 30Х40см, 3пластов ЧБЧерно. прерових ибей, там не са много, но за сметка на това шипинга до БГ е безмислено скъп (за нещо дет струва 20$ ми поискаха 50$ за доставка) разходих се из основните магазини в София, до академията, стагг, капъша, фактор и т.н. и само капъша предложи да ми достави, но някъде след месец и нещо, някой може ли да помогне да открия подобно нещо, тук в БГ поздрави и благодарности м. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cecob Отговорено Март 19, 2010 Share Отговорено Март 19, 2010 И аз да се присъединя към темата да не наводняваме раздела- трябва ми tortoise материал, без значение дали е двуслоен или трислоен, red tortoise или brown tortoise. Също не ми се дават луди пари за пратка от САЩ, та ако някой има идея къде може да се намери ще е чудесно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Март 19, 2010 Share Отговорено Март 19, 2010 разходих се из основните магазини в София, до академията, стагг, капъша, фактор и т.н. и само капъша предложи да ми достави, но някъде след месец и нещо, Така е, преди време имах същия проблем и в крайна сметка си поръчах при Капъша.Но иначе наистина пристигна след 3-4 седмици. Тогава излезнах от 35 лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mark Avrelii Отговорено Март 19, 2010 Share Отговорено Март 19, 2010 И аз търся малко за да затворя дупката за потенциометрите .... намерих плексиглас черен и бял 4 мм но ми е малко дебел за тази цел търся дебелина 2мм плочка с размер 18/9см. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Март 19, 2010 Share Отговорено Март 19, 2010 Вижте в каталога на Капъша. Мисля, че има и такъв материал. Даже съм почти сигурен . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wait_and_bleed Отговорено Март 19, 2010 Share Отговорено Март 19, 2010 Аз лично си зех едностранно фолиран гетинакс и дадох да ми го изрежат на лазер и ми излезна около 20лв Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Март 19, 2010 Share Отговорено Март 19, 2010 (Редактирано) ... и не стана като с хубава, трислойна пластмаса . Сериозно - капъша доставя такъв материал, стига да го попитате. Един съфорумник(Icarus) си беше взимал, даже мисля, че имам черна плочка с бяло в средата, която той ми остави, понеже беше малка за нашите цели. Ако авторът е заинтересован, да ми пише едно ЛС. Редактирано Март 19, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noflip Отговорено Март 19, 2010 Share Отговорено Март 19, 2010 сори, че се бутам между шамарите, но си търся прозрачен плексиглас, около 2-3 мм. знам, че има някъде из рекламните къщи, но ще се радвам ако някой знае къде точно има таквоз и ми спести обикалянето. мерси предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mark Avrelii Отговорено Март 20, 2010 Share Отговорено Март 20, 2010 Вярно е че Къпъша има но само готови пикарди и ако не е трислоен кво ще стане китарата по зле ли ще свири? За моя случай е по различно защото аз нещата си ги слагах да ми е удобно на мен и за това сега се налага да си правя такъв капак но по принцип ако китарата ви е стандартна да си купите готов е по-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Март 20, 2010 Share Отговорено Март 20, 2010 (Редактирано) Може човек да си поръча и квадратна плоскост при Капъша. Ами.. просто трислойния изглежда по-добре в някои случаи. Тази, за която говоря, че прашасва вкъщи, също е квадратна трислойна черно-бяло-черно. Редактирано Март 20, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anonimized_8837 Отговорено Март 22, 2010 Share Отговорено Март 22, 2010 сори, че се бутам между шамарите, но си търся прозрачен плексиглас, около 2-3 мм. знам, че има някъде из рекламните къщи, но ще се радвам ако някой знае къде точно има таквоз и ми спести обикалянето. мерси предварително. В Бриколаж със сигурност знам че има. Иди и поразтърси, има разфасофки от 2 на 1 метър но доста малки. Дебелини 2, 3, 4 мм (по спомен дебелините) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mjumjun Отговорено Март 24, 2010 Автор Share Отговорено Март 24, 2010 Ола компанерос, мислех да пиша по-рано, ама тогава никой не се беше заинтересувал от темата. успях да намеря трислоен материал в Камертон до академията, не беше първия ми избор - ЧБЧ, но се примирих, пред угрозата да чакам месец и нещо, (малко съм нетърпелив) инак да споделя моя опит двете места където може със сигурност да се открият тези плоскости са камертон и капъша, другите или нямат нищо или са готови и изрязани за страт, теле и т.н. доставката на тези неща от чужбина е безмислена, предвид факта, че тези неща не са тежки, но в карго бизнеса освен теглото се гледа и вместимост и използват тези правила за да вдигат цената на пратката напълно неоправдано. други интересни предложения, които получих бяха 2-3мм плексиглас с подлепено фолио в желания цвят. както и да го изрежем от парче леген) добре, че не беше кофичка кисело мляко, че съвсем щях да се върна в началото. използвам случая да се похваля и разкажа за какво ми е този материал. повечето от вас знаят емилиян лалев, та с него реставрираме един много стар (60-те) орфей, който купих от един циганин с каруца на улицата. остават още няколко дни до завършването на тази китара и тогава със сигурност ще постна снимки преди и след за да си кажете мнението и надявам се възхищението поздрави, м. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mark Avrelii Отговорено Март 24, 2010 Share Отговорено Март 24, 2010 Аз си взех плексиглас черен 3мм от фирма Вексони с размер 30/60см излезе ми 6.00лв според мен става и за пикард ако не е трислоен голяма работа тва си е мое мнение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts