Miky Публикувано Март 12, 2010 Публикувано Март 12, 2010 (Редактирано) !заглавието е "Схващания И други болежки" (малко ми се е развалила клавиатурата) Здравейте колеги, такам, та ето го и случая .. днес реших да посвиря повече, защото днес е единственият ден в седмицата, когато мога на свобода да си уважа барабаните като хората и вместо обичайния час - свирих 2 часа и половина и на секундата ми излезнаха 1-2 мазола на пръстите , а след около час ми се схванаха и китките . Та въпроса ми е : Нормално ли е? Случва ли ви се често ? и ако не е нормално - къде бъркам ? благодаря предварително ! Редактирано Март 12, 2010 от Miky Цитирай
herbari Отговорено Март 12, 2010 Отговорено Март 12, 2010 Лично на мен спряха да ми излизат мазоли 2 месеца след като почнах да свиря, а и аз имам проблем на китката... прещраква ми като почна да правя упражнения на практис пада, но не съм я забелязал на сета как е... Иначе на базик или на истина... артрит бати П.С. и шипове! Цитирай
lovegun Отговорено Март 12, 2010 Отговорено Март 12, 2010 Нe знам, може и да бъркам, но може да се получават от прекалено силно стискане на палките. Пробвай с по-лек захват. Поне при мен беше така в началото като се учех. Стисках ги доста и винаги ми излизаше по някой и друг мазол. Цитирай
a1RwalK Отговорено Март 12, 2010 Отговорено Март 12, 2010 Мда и на мене ми се е случвало.. при мен бяха от прекалено стискане! Пробвай да отпуснеш захвата малко ии разгрявай винаги преди свирене, аз примерно отделям по 4-5 мин винаги, китки, лакти, рамене, пръсти и глава за оросяване на мозъка от вр на време разгрявам и краката и помага! След това минавам азбуката на Benny Greb .. oбщо взето може да ме сметнете за некъф луд, та това което правя преди да започна да свиря може да ви се стори за прекалено.. но се пак здравето е важно И НЕ ИСКАМ ТЕНДОВАГИНИТ!!! Цитирай
nosorozitemu Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 Колегата от горния пост много добре се е ориентирал в ситуацията. Преди всяко свирене, особено ако ще е няколко часа задължително трябва да се направи подготовка на крайниците. Според мен практис пад и тогава яко бой. Поздрави. Цитирай
deyan_93 Отговорено Март 13, 2010 Отговорено Март 13, 2010 Както казаха другите колеги отгоре правиш много хубава загрявка на цялото тяло преди да свириш , от време на време докато свириш може пак да ставаш да се раздвижиш , а иначе проблема с мазолите и болежките в китките - палките възможно наи отпуснати (даже в началото може постоянно да ти изпадат от ръцете, така тялото ще привикне по някое време и само ще започне да ги стиска колкото трябва ) . Успех . Цитирай
Miky Отговорено Март 15, 2010 Автор Отговорено Март 15, 2010 Да, благодаря ви много за отделеното време и за точните отговори Почти съм сигурен че е от НЕзагряване, защото направо сядам и започвам да свиря , иначе азбуката на Бени Греб я знам ии не знам защо по едно време спрях да загрявам с нея O_o благодарско и лека вечер ! Цитирай
ментора Отговорено Март 15, 2010 Отговорено Март 15, 2010 ако свириш веднъж месечно винаги ще е така.ако свириш всеки ден след месец ще си ок. нормално е да е така. Цитирай
krisku Отговорено Март 21, 2010 Отговорено Март 21, 2010 Някой може ли да ме светне какво представлява тази азбука, че търсих в интернет, а не открих никаква информация. Цитирай
drumline Отговорено Август 14, 2010 Отговорено Август 14, 2010 За мазолите няма голям проблем , защото вече свиря 6 месеца както трябва , всеки ден , редновно . И като посвиря около 4 - 5 часа като хората ми излизат мазоли и дори в момента имам мазоли и рани от мазолите Та както и да е , виж темата която направих вчера Цитирай
Recommended Posts