voodoo child Публикувано Януари 22, 2006 Публикувано Януари 22, 2006 Здравеите! Така де аз имам няколко въпроса за "Detuning"-a.Значи струните са ми 9-ки и реших да си настроя китарата в "Baritone"(A D G C E A ) и "Drop C"(C G C F A D).Както се сещате струните при тези настроики дрънчат нечовешки.Та въпроса ми е , какви струни да си взема за да мога да приложа оптималния "Detuning" върху тях и кои според вас звучи наи-тежко?Струни които са за наи добър "Detuning" ги водят 12-ките само дето аз не сам сигорен че ще мога да свиря на тях!Ще се радвам ако някои със повечко опит сподели информация за нас невежите! Благодаря ви. Цитирай
KingdomX Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Здравеите! Така де аз имам няколко въпроса за "Detuning"-a.Значи струните са ми 9-ки и реших да си настроя китарата в "Baritone"(A D G C E A ) и "Drop C"(C G C F A D).Както се сещате струните при тези настроики дрънчат нечовешки.Та въпроса ми е , какви струни да си взема за да мога да приложа оптималния "Detuning" върху тях и кои според вас звучи наи-тежко?Струни които са за наи добър "Detuning" ги водят 12-ките само дето аз не сам сигорен че ще мога да свиря на тях!Ще се радвам ако някои със повечко опит сподели информация за нас невежите! Благодаря ви. бре до сега не съм срещал такава тема .Както и да е странното е че настроиката която си написал,ако съм я разбрал правилно,е много странна.Аз свиря в Е бемол и китарата не ми звучи добре та какво да говорим за А :think: :think: Цитирай
Hantov Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Абе аз мисля че не всяка китара става за 'Baritone'. Някои марки си имат специални модели с по-дълга мензура и разни други модификации за тази цел. Цитирай
vovcho Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 От нова година на сам свалихме строя от E B G D A E в D A F C G D(демек една стъпка надолу), като някои песни дропвам 6та в До и с 10ки нямах проблем, но аз обичам да са ми по-стегнати струните и турих едни 12ки, обаче те пък са малко прекалено натегнати, тъй че при теб ще е си е доста добре с 12ки. А пък китарата ми не е кои знае какво, Ямаха-Пацифика 112 или нещо такова беше има я в темата дето е за кой с какво свири. Хубавото при нея е че е с фиксирно долно магаре. Цитирай
voodoo child Отговорено Януари 22, 2006 Автор Отговорено Януари 22, 2006 От нова година на сам свалихме строя от E B G D A E в D A F C G D(демек една стъпка надолу), като някои песни дропвам 6та в До и с 10ки нямах проблем, но аз обичам да са ми по-стегнати струните и турих едни 12ки, обаче те пък са малко прекалено натегнати, тъй че при теб ще е си е доста добре с 12ки. А пък китарата ми не е кои знае какво, Ямаха-Пацифика 112 или нещо такова беше има я в темата дето е за кой с какво свири. Хубавото при нея е че е с фиксирно долно магаре. Благодаря много полезно Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Не може да стана добре с обикновена китара. Евентуално със стратокастър в РЕ, понеже има дълга мензура. Цитирай
7thString Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Аз пък съм в ЛА и нямам проблеми нито с интонацията, нито със звука- струните трябва да са дебели, за да се държат добре- аз ползвам 14/65- мисля, че толкова бяха. Има и по-дебели- примерно 16/80, но при твоя строй, който дори е по-високо от моя, ще са прекалено опънати. Иначе съм много много доволен от този нисък строй- китарата звучи убийствено както с бичкия, така и като чиста. Цитирай
voodoo child Отговорено Януари 22, 2006 Автор Отговорено Януари 22, 2006 Аз пък съм в ЛА и нямам проблеми нито с интонацията, нито със звука- струните трябва да са дебели, за да се държат добре- аз ползвам 14/65- мисля, че толкова бяха. Има и по-дебели- примерно 16/80, но при твоя строй, който дори е по-високо от моя, ще са прекалено опънати. Иначе съм много много доволен от този нисък строй- китарата звучи убийствено както с бичкия, така и като чиста. Благодаря много полезно пишете на кирилица - правила! Цитирай
KingdomX Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 хмм...може да пробвам да си сваля китарата в До ама като гледам маи трябва и струните да са ми по дебели че да стане.По принцип свиря с 9-ки ама те не стават за голя детунинг особенно с моята китара която е направена за 9-ки. Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 хмм...може да пробвам да си сваля китарата в До ама като гледам маи трябва и струните да са ми по дебели че да стане.По принцип свиря с 9-ки ама те не стават за голя детунинг особенно с моята китара която е направена за 9-ки. няма такова нещо като 'направена за 9-ки' значи ако сложиш 11-ки или 12-ки примерно ще трябва да настроиш мензурата, защото ще дава отклонение. не знам обаче дали може да се коригира на 100 % при тази стандартна дължина на грифа. ако питраш мен - 7 струнната китара е истината другия вариант - баритон китара. примерно ямаха RGX 420S D6 мисля че се води....в по дълга мензура е и се настройва в СИ. може и по-надолу примерно в ЛА врътки много - само трябва да разцъкаш известно време Цитирай
npace Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 аз свиря с .11 в CGCFAD и нямам особени проблеми мога и да дигна до EADGBE ама става малко неудобно за свирене ако ще падаш в Ла сложи едни 12ки или 13ки ама забрави да свириш в Ми... и пак няма да стане на 100%, защото ти трябва по-дълъг гриф Цитирай
7thString Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 Абе какви са тези глупости за по-дългия гриф?! Зарибихте ме тука да прекарвам китарата през тунера прагче по прагче на вятъра- при 14/65 в ЛА нямам НИКАКВО отклонение от отворена струна до 22ро прагче! Сори, ама не приказвайте наизуст! Цитирай
pampi Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 "Drop C"(C G C F A D) От 2 години някъде свиря в тази настройка. Струните ми са 10/46 и нямям никакви проблеми. Все пак сваляш само с 1 тон всички без 6та, която сваляш с 2. Само че както беше споменал някой по-горе ще е сложно с пренастрйването в стандартна настройка.Имам предвид някак неестествено ще ти се струват опънати струните. Цитирай
KingdomX Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 хмм...може да пробвам да си сваля китарата в До ама като гледам маи трябва и струните да са ми по дебели че да стане.По принцип свиря с 9-ки ама те не стават за голя детунинг особенно с моята китара която е направена за 9-ки. няма такова нещо като 'направена за 9-ки' значи ако сложиш 11-ки или 12-ки примерно ще трябва да настроиш мензурата, защото ще дава отклонение. не знам обаче дали може да се коригира на 100 % при тази стандартна дължина на грифа. ако питраш мен - 7 струнната китара е истината другия вариант - баритон китара. примерно ямаха RGX 420S D6 мисля че се води....в по дълга мензура е и се настройва в СИ. може и по-надолу примерно в ЛА врътки много - само трябва да разцъкаш известно време маи си прав ще ми трябва малко време да я *разцъкам* па да видим кво ше стане Цитирай
Zlatanov Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 един приятел свири с 13-ки в Си на Jackson JS1 ... и нема никакви проблеми, китарката му е вярна и звучи бая тежко тъй че не е от китарата а от човека Цитирай
Recommended Posts