Jump to content
Българският форум за музиканти

Китарен софтуеър в Fx Loop на комбо?


dblag

Recommended Posts

От скоро ми се върти тази идея в главата и се чудех дали случайно не сте го пробвали. Да се свърже FX loop-а на комбо със in/output-овете на компютър, на който е пуснат китарен моделиращ софтуеър от рода на Guitar Rig. Така, че с фуутсуйча да е възможна смяната между зададения ефект от програмата с другите канали на комбото. Това да се използва комбо като "колонка", а в същото време китарата да е в input-а на компютъра съм го пробвал, но предполагам, че се отразява на звука така, както и директната връзка комбо -> процесор -> китара (без процесора да е в FX loop). Споделайте мнения, независимо дали са само предположения или са вече натрупан опит при такива процедури. :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещооооо доколкото разбрах искаш да ползваш Рига за FX loop. Ако е така то не знам какво пречи, освен неприятната латенция на софта... Аз бих го ползвал само за фленджъри, хоруси, фазери и такива неща...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ползването на send/return опцията има за цел да се предотврати влиянието на разни модулиращи ефекти върху сигнала на предусилватела, като предоставя възможност те да се добавят след него.

Включвайки компютър по веригата ще имаш два пъти преобразуване на звуков сигнал, което ще обезсмисли цялата галимация.Независимо от мин. стойности на постигнатата латенция твоят сигнал спира да бъде аналогов.

 

п.с. освен това най-вероятно ще имаш нужда и от активен direct box по пътя на сигнала, който трябва да включиш преди компютъра, което допълнително усложнява и оскъпява ситуацията, така че цялата работа я намирам за достатъчно безсмислена.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Външната ми звукова карта маха латенцията и мисля че ще свърши работа. Но щом от връзка с FX loop няма смисъл, смятам темата за приключена, това ми беше основния въпрос. Благодаря за мненията. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Външната ми звукова карта маха латенцията...

 

За съжаление това е толкова трудно, колкото и да се върнеш назад във времето. Няма такива звукови карти.

Всеки процес изисква време за да се изпълни, и няма как да върнеш това време назад.

Това е все едно да има фирми, в които, като се върнеш от работа, никакво време не е минало, докато си работил.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре казано. :) Но картата определено помага поне до толкова, та когато свиря бързо да не ми се разминават пръстите със звука. Не съм много по техническата част на инструмента си, но доколкото знам и самите кабели създават незначителна латенция, така че както се казва - нема отърване. Благодаря на всички за коментарите. Разбрах че цялата процедура на фона на усилията които трябва да се положат за да се изпълни безпроблемно е повече от безсмислена. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Мога да споделя опита си от Guitar Rig 2, който ползвам от 3 години и от който съм абсолютно доволен. Ако е оригинално купен , то ефекта се състои от програмата * софтуера* и контролера, който е с 6 превключвателя и педал с доста функции. На този контролер са монтирани звукова карта и всички всички видове връзки, два входа Аи Б ,стерео изход, USB ,Миди ,Слушалки и още неща и цялата система работи като един процесор. Не виждам причина да не може да се ползва през комбото на питащият колега. Пак казвам ,ако не е някакво краквано животинче с инициялите Guitar Gig. :offtopic-001:

Редактирано от Gero
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.