Jump to content
Българският форум за музиканти

dblag

Members
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dblag

  1. Много благодаря за разяснението! Не съм имал възможност да пробвам много комбинации и действително се влиая от чужди мнения, а това определено ще преостанови позициите ми на този етап.
  2. Така както е подхваната темата, да попитам има ли смисъл от стомпбоксове през транзисторен амп (от калибара на PV транстюб серията примерно) ? Процесор през лампа знам, че е лудост и се чудех дали vice versa важи в случая.
  3. Добре казано. Но картата определено помага поне до толкова, та когато свиря бързо да не ми се разминават пръстите със звука. Не съм много по техническата част на инструмента си, но доколкото знам и самите кабели създават незначителна латенция, така че както се казва - нема отърване. Благодаря на всички за коментарите. Разбрах че цялата процедура на фона на усилията които трябва да се положат за да се изпълни безпроблемно е повече от безсмислена.
  4. Външната ми звукова карта маха латенцията и мисля че ще свърши работа. Но щом от връзка с FX loop няма смисъл, смятам темата за приключена, това ми беше основния въпрос. Благодаря за мненията.
  5. От скоро ми се върти тази идея в главата и се чудех дали случайно не сте го пробвали. Да се свърже FX loop-а на комбо със in/output-овете на компютър, на който е пуснат китарен моделиращ софтуеър от рода на Guitar Rig. Така, че с фуутсуйча да е възможна смяната между зададения ефект от програмата с другите канали на комбото. Това да се използва комбо като "колонка", а в същото време китарата да е в input-а на компютъра съм го пробвал, но предполагам, че се отразява на звука така, както и директната връзка комбо -> процесор -> китара (без процесора да е в FX loop). Споделайте мнения, независимо дали са само предположения или са вече натрупан опит при такива процедури.
  6. Интересна идея! Малко сложна, но сигурно е изпълнима ^^ Разбрах за какво става въпрос, мерси!
  7. Уж изглежда добре, но може и това да е, защото вътре има следи от някакви грапавини...Благодаря за бързия отговор.
  8. Здравейте! От край време резбата на ръчката на флойд-а ми здава багажа, или казано на прост език, отказва да се затегне. До скоро я затягах до известна степен с гайката (поне на такава прилича) която се намира точно над дупката на ръчката, но и това спря да оказва кой-знае какъв ефект, та се случи че въпросната ръчка започна да стои нестабило. Понеже са ми казвали че въпросната смяна на резбата е възможна реших и до този форум да се допитам относно това дали смяната е алтернатива на покупка на нов флойд (мноу пари!), и ако е така, от къде може да се изнамери такова животно. Благодарско предварително!
  9. dblag

    Ibanez Owner's Club

    Ibanez S470 '94 Fujigen, Japan. Стара чанта, ама лачена =)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.