Jump to content
Българският форум за музиканти

Смяна на адаптери


Recommended Posts

Притежавам скромната Fender Squire strat и съм новак.Ако може мнение(я) за какви адаптери да и сложа,ще се свири Punk,Hardcore,Metalcore до Trash и Black metal.....гледах много клипове за EMG 81/85 и общо взето ухото ми се спря на тях.Също да попитам дали има смисъл на тази китара да и слагам мощни адаптери (дали ще се получи нещо)?Въптосите ми може да са глупаво зададени,но все още нищо не разбирам....soo be gentle

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

На Squier (особено Bullet Strat) каквито и адаптери да му сложиш няма да зазвучи като щатски Fender (или каквато и да била друга ктиара)... Според мен има смисъл да сменяш адаптерите само ако знаеш точно какво искаш като звук, имайки предвид, че пак ще си е Squier Strat :thumbdown: Ако търсиш някаква радикална промяна - по-добре нова китара. Ако не си "отчаян" от звука на тази и общо взето задоволява нуждите ти аз мисля че един или два по-евтини humbucker-a биха свършили работа (oт рода на онези по 30-40лв. които продаваха из някои софийски магазини, не знам дали все още ги продават) :)

 

Това е моето мнение по въпроса, нека и по-разбиращите да се изкажат :D

Редактирано от azzinoth1126
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

E той не е споменал, че има точно Bullet Strat. Ето Affinity са малко по-добри от гледна точка на дървото. Иначе 81/85 са си за по-тежка музика, а май си идват със активната електроника. Сложихме Сиймор Дънкани на един Скуайър и наистина имаше голяма разлика, но все пак си е Скуайър. А "дали ще се получи нещо", все нещо трябва да се получи според мен :D . Нека и някой по компетентен от мен да се изкаже. Има много разбиращи тук.

Редактирано от spineless
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Punk,Hardcore,Metalcore до Trash и Black
и кой в тия стилове свири с подобни китари?Айде избягайте от мисленето,че като си вземете някаква евтина имитация на Страт тя става за всичко с други адаптери.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То всеки може да си свири в какъвто си стил иска с каквато си китара иска, просто звукът ще страда много. Иначе ако имаш предвид известни музиканти, мисля че никой от тях не свири на Скуайър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз свиря пънк и хардкор със страт булет. сложих му хъмбъкери, затегнах му до дупка тремолото и китарата живна. да, никога няма да стане като къстъм китара, но спрете да отчайвате начинаещите китаристи, че когато нямат лп къстъм не могат да свирят нищо едва ли не. аз промяна усетих в сравнение със сингъл койл адаптрите. щеше да е ненормално да няма промяна. единствения минус на булета, които съм видял досега е, че китарата трудно резонира в ниски честоти и когато се свали до Drop C почва да маже, но не съм убеден, че и мексикански страт ще се справи в тези честоти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разлика и подобрение в качеството са различни неща.

А Селект бай ЕМГ не са най-яките възможни адаптери, които могат да се сложат на китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Бре човек, просто си сложи на бриджа един хъмбъкер и готово. Е... ся, може би ще се наложи смяна на пикгарда, но това да не те тревожи....

Редактирано от James Hetfield
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.