System_ Публикувано Март 7, 2010 Публикувано Март 7, 2010 Притежавам скромната Fender Squire strat и съм новак.Ако може мнение(я) за какви адаптери да и сложа,ще се свири Punk,Hardcore,Metalcore до Trash и Black metal.....гледах много клипове за EMG 81/85 и общо взето ухото ми се спря на тях.Също да попитам дали има смисъл на тази китара да и слагам мощни адаптери (дали ще се получи нещо)?Въптосите ми може да са глупаво зададени,но все още нищо не разбирам....soo be gentle Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 (Редактирано) На Squier (особено Bullet Strat) каквито и адаптери да му сложиш няма да зазвучи като щатски Fender (или каквато и да била друга ктиара)... Според мен има смисъл да сменяш адаптерите само ако знаеш точно какво искаш като звук, имайки предвид, че пак ще си е Squier Strat Ако търсиш някаква радикална промяна - по-добре нова китара. Ако не си "отчаян" от звука на тази и общо взето задоволява нуждите ти аз мисля че един или два по-евтини humbucker-a биха свършили работа (oт рода на онези по 30-40лв. които продаваха из някои софийски магазини, не знам дали все още ги продават) Това е моето мнение по въпроса, нека и по-разбиращите да се изкажат Редактирано Март 7, 2010 от azzinoth1126 Цитирай
spineless Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 (Редактирано) E той не е споменал, че има точно Bullet Strat. Ето Affinity са малко по-добри от гледна точка на дървото. Иначе 81/85 са си за по-тежка музика, а май си идват със активната електроника. Сложихме Сиймор Дънкани на един Скуайър и наистина имаше голяма разлика, но все пак си е Скуайър. А "дали ще се получи нещо", все нещо трябва да се получи според мен . Нека и някой по компетентен от мен да се изкаже. Има много разбиращи тук. Редактирано Март 7, 2010 от spineless Цитирай
azzinoth1126 Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Дадох Bullet Strat-a като пример просто Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Punk,Hardcore,Metalcore до Trash и Blackи кой в тия стилове свири с подобни китари?Айде избягайте от мисленето,че като си вземете някаква евтина имитация на Страт тя става за всичко с други адаптери. Цитирай
spineless Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 То всеки може да си свири в какъвто си стил иска с каквато си китара иска, просто звукът ще страда много. Иначе ако имаш предвид известни музиканти, мисля че никой от тях не свири на Скуайър Цитирай
System_ Отговорено Март 8, 2010 Автор Отговорено Март 8, 2010 Благодаря много на всички.Отказахте ме да влагам пари в Squire.Ще се събира за нова китарка.....благодаря!!! Цитирай
noflip Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 аз свиря пънк и хардкор със страт булет. сложих му хъмбъкери, затегнах му до дупка тремолото и китарата живна. да, никога няма да стане като къстъм китара, но спрете да отчайвате начинаещите китаристи, че когато нямат лп къстъм не могат да свирят нищо едва ли не. аз промяна усетих в сравнение със сингъл койл адаптрите. щеше да е ненормално да няма промяна. единствения минус на булета, които съм видял досега е, че китарата трудно резонира в ниски честоти и когато се свали до Drop C почва да маже, но не съм убеден, че и мексикански страт ще се справи в тези честоти. Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 1 познат сложил няк'ви ''select,design by EMG'',вика че има разлика,но не може да се постигне кой знае какво Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 Разлика и подобрение в качеството са различни неща. А Селект бай ЕМГ не са най-яките възможни адаптери, които могат да се сложат на китара. Цитирай
James Hetfield Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 (Редактирано) Бре човек, просто си сложи на бриджа един хъмбъкер и готово. Е... ся, може би ще се наложи смяна на пикгарда, но това да не те тревожи.... Редактирано Март 8, 2010 от James Hetfield Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 Може и да не се наложи, ако пробва хъмбъкер за страт(с размер на единичен). Цитирай
Recommended Posts