shtur4o Публикувано Март 6, 2010 Публикувано Март 6, 2010 Здравейте на всички приятели и съфорумци. От известно време точех лиги за Z-Vex Box Of Rock педалчето, но баснословната му цена уби всякакви надежди у мен. Тъй като имам приятел, който се занимава с производството на печатни платки и би ми спестил кофти процедурата и цапотенето около ецването, реших да си направя ефектчето.Правя темичката да се похваля от резултата, както и да благодаря на някои приятели и съфорумци за съветите и помощта. Речено сторено - поръчах платката на моя човек и резултата беше това: Хм..изглежда доста по-добре отколкото предполагам бих се справил аз После, след насищането на компонентите се получи сърчицето на бъдещото ефектче: След това последва дълга процедура по намирането на кутийка, боядисването и поставянето на надписи.Тук искам да благодаря на liqud_death и Fender_str за информацията, тъй като в нашата мила татковина все още няма откъде да си купиш дори елементарни неща ( ако няма голямо търсене за тях) В крайна сметка съм много доволен от крайния резултат особено от звученето.Ето нямолко снимки на готовото ефектче: Хахаха, както се вижда дори светодиодите светят Тук искам да изкажа специални благодарности на Ники ( Никифена) за съветите, търпението и за това, че на няколко пъти обърна внимание на един (и)диод. Ето в крайна сметка звука който постигнах с цялата тази галимация: http://www.4shared.com/file/235408366/c5fe...ce_Of_Rock.html Ампа е лампово Пийви със Селешън Винтидж 30 ( на чист канал), китарата е Ямаха, H-S-H конфигурация адаптери. Искам да благодаря и на Илиян, китариста на Мистър Хард, който направи записа и ви спаси от това да свиря аз Мерси Илиянски! Надявам се да ви хареса. Тъй като имам още платки ( тоя моя човек не прави по една) мога да направя такова ефектче на евентуални желаещи.А ако има супер наплив защо не и малка серия Пуснал съм коментар във темата за "Ефекти произвеждани от съфорумци" Цитирай
patzo Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 Ефектчето на външен вид изглежда много яко, добре си се справил. Имам само една малка забележка - защо не поръча платката със солдер маска? Цитирай
shtur4o Отговорено Март 6, 2010 Автор Отговорено Март 6, 2010 Мерси, радвам се, че ти харесва. За солдер маската - просто нямах представа как ще се получи крайният резултат и казах на моя познат просто да я направи някак. Цитирай
ultramega Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 Еййй браво, не знаех че се занимаваш с такива неща Изглежда добре, а и не звучи зле, предполагам на живо звучи още по добре Цитирай
shtur4o Отговорено Март 6, 2010 Автор Отговорено Март 6, 2010 ^^^ Хахахахах...и аз не знаех до сега.... Специално пък за теб от чуването на живо те дели едно телефонно обаждане и един свободен съботен (неделен) следобед Цитирай
ditronix Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 А схемичка на ефекта може ли да получа?Моля Цитирай
shtur4o Отговорено Март 6, 2010 Автор Отговорено Март 6, 2010 (Редактирано) ^^^ Хихи...можеше да питаш Гугльо де...има я навсякъде. Примерно тук: http://img155.imageshack.us/img155/551/boxofrockdh5.png Редактирано Март 6, 2010 от shtur4o Цитирай
ditronix Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 Благодаря!Нещо не ми отговори Гугльо или поне не на език,който ми е понятен Цитирай
Nikifena Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Браво! На външен вид си се справил супер! Може би надписите под потенциометрите трябваше да са свалени малко надолу. Интересно ми е с какво си боядисал кутийката и как си направил надписите. Можеш да дадеш и една снимка отвътре. Да вкараме още малко критики Поздравления за добре свършената работа! Вече си горд собственик на твой ефект. Цитирай
shtur4o Отговорено Март 7, 2010 Автор Отговорено Март 7, 2010 ^^^Мерси много Ники! Излишно е да казвам че комплиментите от теб са 2 пъти по-ценни. Умишлено не дадох снимка отвътре защото специално това ефектче си е за собствена консумация и не изглежда добре, но сега ще правя едно за приятел и там ще се постарая повечко.Обещавам! Но тъй като и колегата gost ме помоли, а и за "критичния" Ники, ето го отвътре: Горе-долу като чиния със спагети Цитирай
shtur4o Отговорено Март 7, 2010 Автор Отговорено Март 7, 2010 (Редактирано) Интересно ми е с какво си боядисал кутийката и как си направил надписите. Ники, кутийката е прахово боядисана. Отначало мислех за ситопечат, но ме обзе желание целия ефект да е черно-бял.(даже светодиодите като не светят са прозрачно-бели, за да не развалят черно-белия имидж).Затова надписите са правени с лазер.Всъщност това което се вижда е алуминият отдолу.Лазера изрязва боята.Получава се ефектно и позволява супер тънки линии и екзотични шрифтове без нещо да се размаже както при ситопечата понякога. Редактирано Март 7, 2010 от shtur4o Цитирай
emilov_opel Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Звукът е верно мн. благ , но не затихва ли бързо ? Повече компресия и удължаване няма ли да е по- добре ? Евент. още един транзистор - отпред ? Цитирай
ditronix Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Когато се рових в GOOGLE за схемата се натъкнах на линк,в който този ефект се оприличава на BSIAB.Затова и те помолих да постнеш схемата,понеже вторият съм го правил,но е твърде критичен към използваните транзистори.Най-добре се получи първия път,когато си беше чист сбирщайн,с каквито транзистори имах под ръка-руски някакви.Свирна страхотно,направих платка и купих някакви Хамерикански транзистори,по-добри.Да,ама вече изобщо не беше тоя звук.Започхах да си играя,сложих цокли и започна една смяхна на транзистори-2-3 дни.Докарах го донейде,но това,което беше първия път,не се получи повече.Затова добре гледай и записвай де какво слагаш,за да можеш да имаш повторяемост.Тук иде ред на следващият ми въпрос:А какви точно транзистори си ползвал?Някъде из сайтовете има една схемичка за измерване напрежението на отсечка на полеви транзистори.Ако ти попадне,възползвай се от услугите и.Много е важно първите транзистори да са с малко напрежение на отсечка,за да ти работи схената добре.Не само тази-по-слаб сигнал-по-малко напрежение.А,и повече според мен не ползвай тези червените керамични кондензатори-голям боклук са.Особено ако няма с какво да им проверяваш капацитета.Кондензатори по магазините-колкото искаш,и то за жълти стотинки.Много добре се получава също,ако набараш нейде някое много старо видео-от тия дето са без интегрални схеми.Вътре е пълно с първокласни кондензатори и транзистори,все истински. А електролитите-гарантирано аудиофилски,добре е все пак ако можеш да ги поизмериш-капацитет и ESR.Знам,че някои от колегите тук ще се изсмеят на последното,дето съм го написал,но това не ме тревожи. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 (Редактирано) ^ Че защо?! Аз лично мисля, че има резон в това, което казваш. ЧЕСТИТО Клоянски! Много шик изработка - кефи на мах. Редактирано Март 7, 2010 от EAmechaniX Цитирай
shtur4o Отговорено Март 7, 2010 Автор Отговорено Март 7, 2010 Благодаря на всички още веднъж! ditronix - съгласен съм с всичко което казваш.Но ако ми се наложи да правя следващи бройки не ми се струва удачно да ровя в стари апаратури за компоненти.То ще трябва всеки път да разглобявам по едно видео Иначе , разбира се че си водя списък точно какво слагам и точно от къде купувам.Транзисторите са BS170 Mosfet. Kато цяло съм се придържал към схемата с леки промени основно в TONE конфигурацията. П.П. Гадните керамични червени кондензатори бяха само за тази първата (моя) бройка.Сега, за следващата, са други, както се вижда от снимката на наситената платка в началото. Цитирай
Recommended Posts