Nikifena Публикувано Януари 19, 2006 Публикувано Януари 19, 2006 Чух го това парче скоро по радиото, а нали не гледам телевизия и не слушам радио, та го чух в 1 познат. Естественно, че съм го слушал парчето хиляди пъти като малък, ама сега му обърнах внимание. Има уникален фретлес бас. Дори си намерих мидито (ах че съм мързеел).... Както и да е, басистите да го чуят Въпроса ми е кой мамка му свири така яко в тая песен. Не можах да намеря басита (честно да си кажа не съм се ровил много и да го търся) Опитах и през мулето да намеря поне 1 албум на Пол Янг, ама там имаше само песни Ако някой мисли, че в някой от албумите му баса е подобен и ги има на емпетри формат да каже плс Цитирай
fracture Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 (Редактирано) @Nikifen - като гледам, има клипа на песента в мулето, за басиста не знам, на едно място е посочено Pino Palladino, ама не се фащай много, ако не е потвърдено 100% Редактирано Януари 19, 2006 от fracture Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 19, 2006 Автор Отговорено Януари 19, 2006 И аз тоя адаш го намерих из някъв басистки сайт и беше дал ноти разни.. И не съм сигурен.. Мерси сега ще видя за клипа Цитирай
Fortissimo Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Баса го свири Пино Паладино, а песента е кавър. Цитирай
Fortissimo Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 А иначе той е свирил с Ал ди Меола, Вини Колаута, Дон Хенли, Елтън Джон, Тиърс фор Фиърс, Стив Лукатър, Джон Маклафлин. Цитирай
разбойник Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Баса го свири Пино Паладино Точно така, с 4 струнен "Мюзикмен" фретлес. Препоръчвам целия албум "The Secret of Association" '84, от който е въпросното парче. Има чудни фретлес бас партии, вкючително и с октавер ( кееееефф!!!). Виж тук за подробности: Цък!! Пино е класик, ако позволите . Страшно студийно куче, записвал и свирил с кого ли не. На мен ми е любим албумът на Paul Rodgers "Muddy Water Blues" (за подробности пак от същия сайт - щрак! ), където са се събрали чудна компания - китаристи от сой, здрав барабанист, зверски вокал и чичко Пино - направо лудница. Като сме заговорили за фретлес и популярна музика, горещо прeпоръчвам Graceland на Paul Simon: Виж тук!!! Басистът се казва Bakithi Kumalo и албумът е класика откъм бас. Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 22, 2006 Автор Отговорено Януари 22, 2006 Яворе мерси много за толкова изчерпателният отговор Цитирай
Fortissimo Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Имам някакав смътен спомен че нещо съм вадил и свирил на Паладино, ама не мога да зацепя хич. Цитирай
Recommended Posts