MaPT0_T Публикувано Март 1, 2010 Публикувано Март 1, 2010 (Редактирано) Ще ми помогнете ли да избера най - доброто кубе между BH15-112 , Spider IV и MG50FX . Благодаря предварително (: ПП. Свиря всякакви неща , от Metallica до Eric Clapton и имам стабилен Chain от педалчета (: Редактирано Март 1, 2010 от MaPT0_T Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Избери си ти,нали знаеш какво слушаш,тук всеки си гледа от неговата камбанария. Аз съм за Блекхарта. Цитирай
MaPT0_T Отговорено Март 1, 2010 Автор Отговорено Март 1, 2010 попринцип и аз съм за него , ама видях и тея двете и реших да се посъветвам (: Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Трите АМР-а са супер различни като замисъл и изпълнение. Щом имаш камиони може би е най-добре Блекхарт-а. Той е лампов и то хич не лош, а приема добре всякакви камиончета и е прозрачен, което в определено отношение е добре. Но е и особен, не е типичния АМР с едно копче и два канала, прецени си. Line6 е моделинг процесор, а МГ серията на Маршал е гадна. Цитирай
Icarus Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Аз свиря в момента с въпросния Блекхарт и добре се справя добичето. А и свиря и аз от Клептън до Металика Имай предвид, че като му смениш гадните стокови лампи с някакви нормални, се отваря звукът доста. Маршалът верно не струва, а с Line6 не съм запознат особено. Цитирай
metalhammer Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Ще ми помогнете ли да избера най - доброто кубе между BH15-112 , Spider IV и MG50FX . Благодаря предварително (: ПП. Свиря всякакви неща , от Metallica до Eric Clapton и имам стабилен Chain от педалчета (: Спаидър серията на лайн 6 е с идеята - включваш китарата директно отпред и си нагласяваш целия саунд от кубето драйв , ефекти .... След като ползваш голям набор от външни ефекти мисля , че не е добро решение защото тези услватели нямат сенд ретърн и си принуден да свириш винаги през основния вход - през който щеш нещеш минаваш през дигиталния модулинг буфер. Дефактно нямаш вход директно за крайното аналогово стъпало. Саунда винаги ще е оцветен дигитално . Маршала е бюджетен който е направен да звучи като МАРШАЛ ! - не можеш да избягаш от този саунд умишлено е създаден да звучи като по големите си събратя. Хубавото е , че ако си забравиш всички ефекти пак можеш да покриеш доста широка палитра от звучи само с кубето, но не е много версатилно като комутация - Защото имаш само един гейн и корекции , а крънч и хагейн опциите са с отделни бутони и за различен саунд трябва да въртиш постоянно копчетата - дефакто не става за на живо ако искаш да ползваш повече от 1 драйв бленда. Футсуича превключва само ефектите - модулации и дилей.Друг плюс е наличието на сенд ритърн където можеш да избегнеш преампа му и да го ползваш като пауър амп или да си навържеш ефектите по 4 кабелния метод за да му ползваш и преампа. Блекхард е едно малко лампово комбо което е като малкото братче на маршал плекси.Иска да го понапържиш за да криви! 15 вата са доста силни за вкъщи но в повечето случай недостатъчни за репетиция или клуб - нужно е озвучаване. Има само един саунд който варира в зависимост колко е напърчен гейна и волюма. Тва е амп за любителите на бюджетния лампов чейн китара кабел амп като евентуално се ползва бустер и уа. Дигитални ефекти няма да звучат добре насложени отпред защото ще се ползва драйва на кубето и саудна ще се развали доста. В кратце спрямо твойте изисиквания: от трите изброени комбото маршал пасва най добре на изискванията - има сенд ритърн и е достатъчно мощен за сцена или репетиции , солидстейт е ще звучи отностиелно подобно и на ниски нива - Но получаваш един посрествен любителски саунд. Лайн сикса притежава доста добри симулации и звучи доста добре на високи нива - ако е по мощните варианти 100 вата примерно - но няма да работи никак добре с външни ефекти просто не му е тва идеята. Блекхарда е лампов но точно този вариант не е твоя амп.С външни ефекти няма да можеш да ползваш драйва му - което му е големия плюс защото е лампов. Мощноста е много междинна и ще ти трябва озвучаване добър микрофон и добро централно. Ако тва нагоре не ти изглежда достоверно вземиси ефектите и пробвай изброените ампове - няма да ти откажат по магазините Успех! Цитирай
MaPT0_T Отговорено Март 1, 2010 Автор Отговорено Март 1, 2010 Благодаря за изчепателната информация на metalhammer , да отида в някой магазин е добро като идея , ама тук има само Black Heart и ходих и го чух и звучи перфектно , не съм особено съгласен че е слаб като ниво на звука , аз го чух само на 2 и половина , и звучеше като Fender FM 212R на около 5 (: , ама останалтие 2 ампа ги няма в Бургас :/ Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Според мен (а така съм и чувал от спецове) на лайв озвучаване си трябва при всяко положение, ако ще да си с 200 вата лампи. Тъй че мощността не трябва да е чак такъв критерий при избора. Въпроса е да става за репетиция с други инструменти. MaPT0_T, нормално е да вдига повече джангър. Моя Блекхарт 5 вата усилен до края звучи колкото Маршал МГ50 усилен на 60-70%. Цитирай
MaPT0_T Отговорено Март 1, 2010 Автор Отговорено Март 1, 2010 И звука е качествен , а не като 212R , като го усилиш да почва да ти прави някакви мизерии на чистия канал Цитирай
metalhammer Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Основния проблем е ако свириш метъл с акустични барабани и силов барабанист. Тогава ампа ще издъхне ако е самичък, лайн сикс 120 вата се справя (2 по 10 е). За маршала не съм сигурен не съм пробвал , но белкхарада го забрави въобще. Цитирай
MaPT0_T Отговорено Март 1, 2010 Автор Отговорено Март 1, 2010 Няма такава опастност с барабанистка сме Цитирай
AlexiLaiho Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 (Редактирано) Извинявайте за но искам да използвам темата и да попитам каква е разликата между Blackheart Little giant i Handsome Devil комботата, освен във ватовете ? Редактирано Март 1, 2010 от AlexiLaiho Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Еми всичко си го пише на сайта. Доста са разликите, като ватовете са най-малкия проблем. Little Giant е едноканален, с по-малко лампи и режим на работа... Чети на сайта им. Цитирай
Recommended Posts